linux a policia

Témata mimo Linux, o dění okolo světa PC a o moderních technologiích

Moderátor: Ventero1

Pravidla fóra
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Zamčeno
Zpráva
Autor
vxmery
Příspěvky: 563
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: linux a policia

#1 Příspěvek od vxmery »

To nie je vtipné ani ako vtip :shock:
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: linux a policia

#2 Příspěvek od West »

Záleží na tom, či si obvinený, alebo svedok. V prvom prípade to ide na expertízu do kriminalistického ústavu a tam to preskúmajú solídne. Vytiahnu aj to, čo bolo v minulých rokoch zmazané a robia k tomu správu, ktorá môže mať celkom kludne aj 50 strán. V druhom prípade neviem či to tam posielajú, alebo to pozerajú len na oddelení.

Livan
Příspěvky: 317
Registrován: 16 kvě 2014, 21:15

Re: linux a policia

#3 Příspěvek od Livan »

redhawk píše: 12 čer 2019, 14:05 Mala zaujimavost ako sa sprava elitny utvar policie.
Notebook bol zaisteny na analyzu v 2017 a vrateny v 2019 (ano po +/-19 mesiacoch).
problemy ktore mali:
1. nepoznali filesystem (ext4)
2. problem s hladanim udajov (odt /ods / txt subory bez pripony txt)
3. problem s otvaranim suborov (odt / ods / txt / abra flexibee)
4. problem s odomknutim kryptovanej particie (VeraCrypt) ku ktorej mali heslo.

bohuzial blizsie info nemozem poskytnut, ale povedzme si, ze vsetci "zucastneni" mali vyoku skolu, par s titulom JUDr, Ing (ekonomia) a dvaja Ing (technickeho smeru)
este ze mame ludi z externeho prostredia :D
To, že mali dotyční vysokú školu je irelevantné, pokiaľ to nebola vysoká IT-čkárskeho smeru. Mohlo ísť o jedince nedotknuté linuxom. Skôr je mi divné, že to nedali na starosť niekomu z IT kriminality, tí by si s tým mali vedieť poradiť. P.S. o technickej erudícii absolventov ekonomických a právnických škôl mám svoju mienku a nikterak lichotivú. Česť výnimkám.

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: linux a policia

#4 Příspěvek od takyradejianonymne »

Poněkud jsem zakuckal a nad týmž otazníkem už po ránu. Když jsem zvědavě nakoukl.
Možným vysvětlením je, že šlo o policajtskou nějakou tu jejich černotu a která by jim oficiálně lehce neprošla. Třeba taková spíše soukromá jejich kauza. Vedlejšák. Žel, nějak mně s tím mým kuckáním přišlo líto že nick, kterého jsem si hodně vážil pro jeho erudovanost a ochotu poradit, tak za situace a která je čím dál obecně horší a horší tak že spolupracuje s fízly: asi jim stačilo jen trošinku správně polochtat jeho ego a on jim na to ochotně skočil? A vysypal jim co oni potřebovali. Mně to připadá, tady na webu k Linuxu a nehledě že konkrétně k Mintu a právě v těch dalších možných souvislostech a především v možných dopadech, tohle téma tady jako moc a moc chucpe :roll: Třeba jsem to jen ale zle pochopil?

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: linux a policia

#5 Příspěvek od takyradejianonymne »

Tu čest a jako ostatně součást toho ega stranou. Zákon žel ještě není ta spravedlnost. To je ošidné až nebezpečné si dnes a asi ještě více zítra a pozítří myslet. Protože se obávám tak to bude čím dál horší.
Spravedlnost by měla mít také zavázané oči. Jenže co když se té Spravedlnosti jednoduše ta hlava ustřelí, že? A zákonně. Jo, vůbec nemám na mysli teď tady v Čehúnsku a aktuálně onu komedii provozovanou po náměstí. Co předvádí hodně podivní demonstranti a že se prý o tu spravedlnost pod prý Bábišem a Benešovou bojí: to je jen průhledně zástupné.
Což ale takhle italské disco? Nebylo to má přímo káva. Ale tohle mě nedávno a viděno náhodou docela dostalo protože o tom to je co mám na mysli, pochopitelně symbolicky i když:
https://www.youtube.com/watch?v=twNlROUn_rY

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 1384
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: linux a policia

#6 Příspěvek od alojz »

...vediet čitat je jedna vec,pochopit prečitané,je druha vec,tá tažšia...článok je informativni o vzdelanie policajtov,expertov v linuxe...zaujimavy článok...autor članku spolupracuje,-val s policiou,zato jeho vedomosti,a osobu odsudzovat nie je na mieste...s policiou sa da rozne spolupracovat...
-asitolko...
-toto je moj osobny názor...
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: linux a policia

#7 Příspěvek od juhele2014 »

Cha cha, video je plačtivá píčovina. Jako že na světe existuje NESPRAVEDLNOST. To je každýmu jasný. Pánové, já vás chápu, možná že některý sluníčkáři začínaj objevovat realitu, že se na ně ty nahoře zvysoka vy .... . ale tohle video mě zrovna k ničemu nemotivuje. Slabý disko. Pro adolescenty dobrý, padesátníci si rači pustěj Panteru nebo Slayer ... 8-)

https://www.youtube.com/watch?v=cEfIGtTvBeQ

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: linux a policia

#8 Příspěvek od takyradejianonymne »

alojz: obávám se že to o čem píšeš sedí právě i na tebe samého, ale třeba jednou a nejlépe hodně brzy také i ty procitneš a jak sám píšeš tak pochopíš nejen tebou přečtené ale smysl a to co je také skryto za tím vším, doufejme že už nebudeš mít mezi tím na zádech fialová jelita od pendreku a protože ti bylo tak prý pomoženo a byl jsi tím zavčas ochráněn :lol: :roll:
já si také dřív myslel co ten Kafka a co ten Orwell psali za blbosti, asi chtěli lacině šokovat čtenáře? a vůbec je to už za chvíli otrava to číst, že, jenže ono ouha jednou se rozhlédneš a zjistíš že jsi vlastně už v tom, no ale tady nemá to smysl řešit a mým vstupem jsem jen chtěl tady dát skromně najevo ... že toto téma a i se svojí případnou účastí bych zde vůbec raději nezakládal.

Pokud odkazované video zaujalo a každý si může mít svůj výklad vlastní, myslím především tu vizuální složku tj. co tam člověk vidí a generuje mu to další asociace, tak na závěr a pro odlehčení ještě sem dám další odkaz, od stejného totiž autora,
opět jde o to co tam divák vidí, já si to potom pustil po sobě asi celkem nejméně 10 x protože to je v detailech tolik moc trefné a především i s ohledem na samotný závěr, ten je dobrý dobře rozklíčovat a vede to k vážným zamyšlením a, na to upozorňuji, ve více vrstvách a že to je tragika:
https://www.youtube.com/watch?v=wSshhzX9PfI

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: linux a policia

#9 Příspěvek od juhele2014 »

Tak co tam na konci je? Flek?

Zamčeno