Ve své podstatě asi není moc co už,
v tomto podivném případu, řešit. Letem světem jsem dohledal že asi ten model RS690M2MA je „název“ počítače a kde by měla být základní deska asi(?) buď ta nebo ta:
https://www.newegg.com/p/N82E16813186128
https://www.newegg.com/p/N82E16813186114
takže pro zpřesnění počítač oddeklovat a na desce přečíst, ta jedna varianta má mít rychlejší připojení k síti a jak jsem zahlédl. Nebo to bude deska úplně jiná podobná, a bude překvapení
Podstatné ale je, že ten socket AM2 já považuji za stále zánovně použitelný a především deska je rozšiřitelná.
Problémem je že PC je v „okradené“
tedy v kancelářské podobě, pravděpodobně tázající jede
na onu integrovanou grafiku a, pozor viz paměť pouze 1 GB, tak ta
grafika má tu paměť sdílenou. Takže z 1 GB si navíc ukusuje interní grafika! A vůbec to je pomalejší.
Grafika je ATI Radeon X1250 a nikoli X300 jak je uvedeno ve výpisu, ovšem jak jsem si ověřoval
výkon dle benchmark je prakticky totožný, tedy je totál na dnešek grafo-multimediálně mizerný!
Paměť lze z 1 GB rozšířit až na prý 8 GB, takže není co řešit a dnes za bazarových pár šupů rovnou na 4 GB a když ne na ty minimálně 2 GB.
*** Nalito čistého vína. Tázající si myslel/myslí že na podměrečné kancelářské a proto vykopávce, ovšem dobře rozšiřitelné a což nějaký peníz by stálo, pojede „ten“ Linux o kterém slyšel že je prý zdarma a kterému ale on vůbec prý nerozumí. A ještě se tím, žel, exhibicionisticky on tady chlubí. To že asi tomu má postupně rozumět a tedy vědět někdo za něj jiný? Podivné.
*** Přitom stačilo by pro počítač bazarově rozšířit paměť a dát bazarovou slušnou grafickou kartu a počítač by dle mě nejen schroustal Windows 7 ale nějak by si poradil možná i s Windows 10?
Tady by (Windows) tázající nemusel investovat do (samo)učení se Linuxu a to je totiž u něho ten asi zásadní také problém: není asi z podstaty možné, aby to učení za něho udělal někdo jiný a navíc zde na téma v sekci, která je určena pro instalaci a spouštění Linuxu. Navíc on už přece „ten“ Linux a i když ve verzi 32 bit místo 64 úspěšně nainstaloval. A spustil! To je přece jeho tímto veřejně demonstrovaný plus, že, tj. že on to zvládl! Takže to s tím exhibicionismem a v něm hlásaným jako že nerozuměním tolik pravda není, že?
Takže jak pro Windows tak pro Linux je třeba zainvestovat do rozšíření počítače. To bude stát peníze a také čas, to pokud si to bude dělat on sám, včetně času na študýrování jak na to.
U Linuxu se navíc bude muset ten Linux postupně a alespoň v minimu on začít učit a toho také bude stát další čas. Čas jsou také peníze.
Ale co dělat, že, z pšouku se kulička neudělá aneb z hovénka se bič neuplete a nezapráská.
*** Jen mě tak napadá, že jestli byl počítač pořízen jako tzv. výhodná koupě a před tím roky jel o pracovní dny 16 hodin denně, tak ano mohl by být slušně zajetý

... nebo raději na odepsání, nebo alespoň pořídit navíc i nový disk, HDD nebo když už tak už místo toho tam dát echt rychlé SSD, že?