Kulturní okénko

Témata mimo Linux, o dění okolo světa PC a o moderních technologiích

Moderátor: Ventero1

Pravidla fóra
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Zamčeno
Zpráva
Autor
juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#41 Příspěvek od juhele2014 »

Mám tady anonci na velice zajímavý články a stránky. Došel jsem k tomu oklikou. Už nějaký pátek čtu Větvičku https://vetvicka.blog.idnes.cz/ , nedávno píše o vyvraždění Romanovců, to v dějepise nebylo, tak sem si to přečet. ALE - co čert nechtěl, nějakou oklikou (na náhody pomalu přestávám věřit) jsem zabrousil na web https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/, resp. přímo na stránky https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2 ... ala-1.html A co se nedozvím? Všechno je jinak. Byla to fikce, zemřeli dvojníci. OK, je v tom zamotaná genetika i zlato, zajímavý. Zase ALE - tyto stránky se mě nějak vytratily ze záložek, a nyní jsem je znovu po pár letech "objevil". Takže hlavní bomba je tady: https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2 ... davne.html HORY, DOLY, TERRICONY - STOPY DÁVNÉ TĚŽBY 1 a podobné téma https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2 ... .html#more STOPY DÁVNÉ TĚŽBY A LIDSKÁ SÍDLIŠTĚ 1 . Je to na pokračování a garantuju vám, že budete kroutit hlavou, až si jí vykroutíte ... Jsou to zajímavé názory, historie Země není zdaleka prozkoumána. Tím se zabývají i tyto dvě knížky: Boží mágové (Graham Hancock) a Země versus katastrofy (Hans-Joachim Zillmer). Obě vynikající, to se čte samo ... ;)

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#42 Příspěvek od West »

Ako nám sprznili hudbu:
https://medicalveritas.org/musical-cult-control/
Prsty v tom má svetový filantrop Rockefeller, pretlačil to majster propagandy Goebbels. Súčasné ladenie hudobných nástrojov stimuluje ego, potláča srdce-myseľ.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#43 Příspěvek od juhele2014 »

:shock:

Měl si začít tím, že Rockefeller je žid. Pak to vostatní. Článek jsem si hodil do překladače, je to dlouhý, místatma zajímavý, ale píšou tam bludy. Hlavně - klasická a moderní (pop) music je dosti rozdílná. Svádět dekadenci západu na ladění nástrojů v kapele je dost nevědecký. Protože - co se nelíbí jednomu, může se líbit ostatním, ať už z jakéhokoliv důvodu. Viz https://sk.wikipedia.org/wiki/Metallica Podívejte se na prodaný alba, je to hned v úvodu.

Súčasné ladenie hudobných nástrojov stimuluje ego, potláča srdce-myseľ. Blbost. Nesmíš taky hned všemu podléhat ...

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#44 Příspěvek od West »

Líbi/nelíbí v tom nehraje veľkú roľu. Ide tam o to, ako frekfencia tónov ovlivňuje myseľ a teda duchovnú stránku ľudskej bytosti. Hudbu autorov ako Beethoven, Mozart, Tchajkovski si už bohužiaľ nevypočujeme presne tak, ako ju títo majstri hrali a to práve kvôli tomu, že celý orchester má v súčasnosti inak naladené nástroje a to na celom svete. Je ťažké to zmeniť, pretože orchester sa pred účinkovaním nalaďuje podľa dychových nástrojov a tie sú naladené fixne z výroby a nedajú sa preladiť.
Ak si to čítal, tak vieš prečo je vhodné ladiť nástroje na A=432 Hz, alebo 444 Hz. Židia budú mať pod palcom celú planétu aj v budúcnosti. Ide len o to, ktorí z nich to budú. Pre odpoveď na otázku prečo by to tak malo byť treba ísť hlboko do minulosti a vysledovať odkiaľ sa tu vzali. Je potrebné prijať fakt, že majú genetickú predispozíciu pre isté schopnosti ako iné etniká. Majú vyšie IQ, preto sa ľahšie dostávajú na vedúce pozície.

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#45 Příspěvek od West »

Demagógia? Ale vôbec nie, len sa snažím si dať dokopy dva a dva z dávnej histórie pred mnohými tisíckami rokov. Nemusím mať pravdu, ale na takých 80% by som si tipol, že to tak bude vzhľadom na súčasný stav, kedy (X)idia a (x)idia bojujú navzájom o kontrolu na svetovým dianím.
Určite to nebude pospolitý ľud a ani mimozemšťania. To by som sa mohol aj staviť.
Kto sú židia? => http://kehilazilina.sk/kto-su-zidia/ (pôvodné označenie Hebrejci)
Keď je reč o biblii, tak Adam a Eva neboli našimi prarodičmi, ale prarodičmi hebrejcov a predstavovali genetickú matricu novej rasy, ktorú si Jehova vytvoril klonovaním. Podľa úmyslu Jehova mali hebrejci predstavovať elitnú rasu, ktorá by v mene svojho stvoriteľa vládla na Zemi. Myslím, že tak to aj je v skutočnosti. Jehova bol boh entity klonov, ktoré on sám vytvoril a potom ich vysadil na Zemi. Mnoho hebrejcov má síce vysoké IQ, prejavujúce sa v umeleckom nadaní, ovládajú filozofiu aj exaktné obory materialistického sveta, sú vynikajúcimi právnikmi a politikmi, bohužiaľ postrádajú niektoré vlastnosti, ktoré prepájajú tento svet s vyššími duchovnými dimenziami. Zrejme to je príčinou toho, prečo mnoho Hebrejcov akceprovalo materialistickú filozofiu a ateismus, pretože neveria v existenciu skutočnej nesmrteľnosti.
Entita Jehovah, ktorá sa v dejinách objavila ako genetický expert, šľachtiteľ a učiteľ civilizícií (zrejme to bola bola skupina entít) patrí do skupiny Anunaki-Elohim. Nepredstavovala v skutočnosti Boha stvoriteľa, ale šlo o malicherné, žiarlivé, extrémne náročné a sobecké bytosti, ktoré vytorili pre svojich stúpencov viac než 100 zákonov. Niektoré z nich neboli vôbec uskutočniteľné, alebo boli vo vzájomnom rozpore. Napríklad zákaz zabitia bol v rozpore s požiadavkom Elohim aby Abrahám zabil ako obeť svojho prvorodeného syna Izáka.
Ukazuje sa, že tajným úmyslom Jehovah bolo vrátiť sa vo vhodný čas na Zem a odviesť so sebou do zasľúbeného miesta hebrejskú rasu a ostatné pozemské rasy, nepriateľské voči Hebrejom, hodlal zničiť, alebo spôsobiť ich hlbokú barbarizáciu. Tento úmysel mala prekaziť Kristova misia na Zemi. Tým, že Ježiš otvoril tajomstvo hebrejskej viery aj ostatným rasám, umožnil vytvorenie a rozvoj ďaľších monoteistických náboženstiev, ktoré učili poznanie nutnosti -> jednoty vedomia Boha a človeka <- založenej na tvorivom postoji k životu, láske, humanizmu, súcitu a milosrdenstve.
Ježišova misia bola prejavom láskyplného, súcitiaceho a milosrdného boha všetkých ľudí. Podčiarkujem slovíčko všetkžch, teda aj Hebrejcov. Mnoho Hebrejcov uverilo, že Ježiš je skutočným Mesiášom, ktorý neprináša ničivú pomstu a vojnu, ale humanitu, lásku, súcit a milosrdenstvo.

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#46 Příspěvek od West »

Ja si myslím, že Adam a Eva je kódové slovo pre genetiku, preto sa môže vyskytovať u rôznych kultúr. Vyzerá to tak, že neni jeden Adam a Eva. No a vyzerá to tak, že bytosť nazvaná Ježiš Kristus tiež nebude jediná, ale bolo ich asi v histórii viac. V starovekých knihách sa dá dočítať všeličo, napríklad aj to, že Ježíš Kristus sa norodil 25.decembra o 7.hodine ráno v roku 1152, bol pokrstený v Paríži na Monmarte v kostole sv.Petra. Na začiatku kázal na juhu Francie, pretože odtiaľ pochádzal. Potom sa presunhul do Turecka, kde bol aj ukrižovaný a to v mestečku Yoros (40 km severne od Istambulu - dá sa nájsť na mape). Ešte aj teraz je tam jeho hrob. Starajú sa o neho Moslimovia. Tí, ktorí cítia energiu tam môžu vysledovať silné energetické miesto a vedia označiť kde sa údajne odohralo ukrižovanie. Zaujímavé na tom môže byť to, že keď sa pridá k Yoros koncovka "alim", tak sa z toho stane Yorosalim (Yorosalim - Jerusalem).

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#47 Příspěvek od West »

Celá história sa začne komplikovať v momente keď sa dozvieme čo bolo takmer 80 rokov utajené a to, že existuje cestovanie v čase a existujú stroje (technoǵia) pre cestovanie v čase. Zdá sa, že pozemšťania ju používajú už od začiatku 20-tich rokov minulého storočia. Prvé správy o cestovaní v čase pochádzajú od spoločnosti "Vril Gesellschaft“ - Maria Oršič a Thule kde podľa plánov od Oršič postavili prvý medziplanetárny hviezdolet, čo by sme dnes nazvali UFO. Bol funkčný už v r.1924 a je možné ho dohladať pod názvom Vril 7 Geist. Emeričania sa dostali k cestovaniu v čase až niekedy v 50-tich rokoch minulého storočia keď odstránili problémy v projekte Philadephia.
Ako je možné tušiť, tak cestovanie v čase môže spôsobovať, že v historických knihách sú popisy rovnakých osôb, alebo možno aj udalostí vyskytujúcich sa v rôznom čase. Ako sa s takým niečím vyrovnať? Ako budeme vyhodocovať to, čo sa nachádza v historických knihách?

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#48 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: West
Pitný režim se má dodržovat, u tebe s tím nebude problém, jak sleduju. Ale, prosím tě, nepřeháněj to, nestačíme tvoje
myšlenky sledovat. Někdy méně znamená více ... :idea:

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#49 Příspěvek od West »

Helemese, tuná sa niekto stydí za to, čo napísal, alebo má strach. Ano strach je to, čo ovláda. Niekto si uvedomil, že by ho mohli jeho myšlienky v budúcnosti poškodiť, napríklad u budúceho zamestnávateľa, ktorý si dá zistiť ako uchádzač uvažuje a čo si myslí.
Pitný režim dodržujem presne tak ako za mlada. Až keď som bol smädný, tak som sa napil. Žiadne butilky so sebou neťahám aby som si každých 10 minút lognul.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#50 Příspěvek od juhele2014 »

Posunem to. Nedávno jsme koukali na film Zelená kniha. (etelkacz) Dostalo to nějaký ocenění, nebo co ... Ale jo, celkem oddychovka, žádnej krvák, Abby by se to líbilo ;) Film na motivy skutečných událostí, geniální černej klavírista vs obyč. špageťák, celkem jim to spolu sedí ... Tak 4a půl hvězdy z 5. , celkem fajne ... ;)
Obrázek

Zamčeno