LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1634
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#11 Příspěvek od menom » 08 srp 2019, 06:57

.

Nj, ja ked pustim nieco vo VLC, tak mi vypise State: RUNNING

Co to PCM, jde to zvolit - oznacit ?

.

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 75
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#12 Příspěvek od labeent » 08 srp 2019, 08:39

Teď u toho nejsem, ale podle obrázku je to zaškrtnuté a inverzní, čili to volit nejde ale mělo by to být zaplé ...
Obrázek

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 75
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#13 Příspěvek od labeent » 08 srp 2019, 20:19

labeent píše:
08 srp 2019, 08:39
Teď u toho nejsem, ale podle obrázku je to zaškrtnuté a inverzní, čili to volit nejde ale mělo by to být zaplé ...
JJ, je to tak ...
Obrázek

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1634
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#14 Příspěvek od menom » 08 srp 2019, 21:02

.

Vypada to, ze nastavene to je dobre, ale to nejede.
Na tvojom mieste by som zadal do terminalu prikaz ked vlc prehrava, kde je pulse audio dopodrobna rozpisane:

Kód: Vybrat vše

pacmd list cards
Ak to fungovalo v Live OS beta 19.2, tam urobit rovnaky vypis za rovnakych podmienok a porovnat co je jinak.

.

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 75
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#15 Příspěvek od labeent » 08 srp 2019, 22:11

redhawk píše:
08 srp 2019, 21:10
spravit

Kód: Vybrat vše

pulseaudio -k
sudo service alsa-utils stop
sudo modprobe -r snd_emu10k1
sudo modprobe snd_emu10k1
sudo service alsa-utils start
pulseaudio -D
EDIT:
ak to nezaberie este by som skusil lts kernel 4.19 mam audigy 1 a ta mala s LM problem uz v 18.3
v ubuntu mi blbla s kernelom vyssim nez 4.19.
manjaro som musel manualne instalovat snd_emu10k1 driver

e este jedna vec live 19.2 ma aky kernel?
Takže při zadání příkazů se stalo toto:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ pulseaudio -k
Terminal:~$ sudo service alsa-utils stop
[sudo] heslo pro ***:       
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_emu10k1 is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe snd_emu10k1
Terminal:~$ sudo service alsa-utils start
Failed to start alsa-utils.service: Unit alsa-utils.service is masked.
Terminal:~$ pulseaudio -D
E: [pulseaudio] main.c: Spuštění démona selhalo.
Obrázek

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 75
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#16 Příspěvek od labeent » 09 srp 2019, 13:44

Ahoj,
tak po zadání příkazů to napsalo tohle:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ lsmod | grep snd_emu10k1
snd_emu10k1_synth      24576  0
snd_emux_synth         40960  1 snd_emu10k1_synth
snd_emu10k1           159744  3 snd_emu10k1_synth
snd_util_mem           16384  2 snd_emu10k1,snd_emux_synth
snd_ac97_codec        135168  1 snd_emu10k1
snd_hwdep              20480  3 snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_emux_synth
snd_pcm               102400  6 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_ac97_codec,snd_hda_core
snd_rawmidi            36864  3 snd_seq_midi,snd_emu10k1,snd_seq_virmidi
snd_seq_device         16384  5 snd_seq,snd_seq_midi,snd_emu10k1,snd_emu10k1_synth,snd_rawmidi
snd_timer              36864  3 snd_seq,snd_emu10k1,snd_pcm
snd                    86016  21 snd_seq,snd_seq_device,snd_hda_codec_hdmi,snd_hwdep,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_emu10k1,snd_timer,snd_ac97_codec,snd_seq_virmidi,snd_emux_synth,snd_pcm,snd_rawmidi
Co mám tedy doplnit do příkazu

Kód: Vybrat vše

sudo modprobe -r <module ktory vypise lsmod> snd_emu10k1
?

Díky
Obrázek

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 75
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#17 Příspěvek od labeent » 09 srp 2019, 16:34

Je to prostě nějaké zakleté:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_util_mem  snd_emu10k1
[sudo] heslo pro ****:       
modprobe: FATAL: Module snd_util_mem is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_ac97_codec snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_ac97_codec is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_hwdep   snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_hwdep is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_pcm snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_pcm is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_rawmidi snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_rawmidi is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_seq_device snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_seq_device is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_timer  snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_timer is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd  snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe snd_emu10k1
Terminal:~$ sudo service alsa-utils start
Failed to start alsa-utils.service: Unit alsa-utils.service is masked.
Terminal:~$ pulseaudio -D
E: [pulseaudio] main.c: Spuštění démona selhalo.
Terminal:~$ 
Obrázek

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1634
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#18 Příspěvek od menom » 09 srp 2019, 17:00

.

Ahoj, tie prikazy na uvolnenie modulov z jadra by si mohol skusit takto:

Kód: Vybrat vše

sudo su

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_util_mem

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_ac97_codec

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_hwdep

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_pcm

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_rawmidi

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_seq_device

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_timer

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_emu10k1_synth

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_emu10k1
Opetovne zavedenie modulu:

Kód: Vybrat vše

modprobe snd_emu10k1

Kód: Vybrat vše

exit
Spustit alsu a PA pod userom:

Kód: Vybrat vše

sudo service alsa-utils start

Kód: Vybrat vše

pulseaudio -D
.

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 75
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#19 Příspěvek od labeent » 10 srp 2019, 04:02

menom píše:
09 srp 2019, 17:00
.

Ahoj, tie prikazy na uvolnenie modulov z jadra by si mohol skusit takto:

Kód: Vybrat vše

sudo su

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_util_mem

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_ac97_codec

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_hwdep

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_pcm

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_rawmidi

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_seq_device

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_timer

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_emu10k1_synth

Kód: Vybrat vše

modprobe -r snd_emu10k1
Opetovne zavedenie modulu:

Kód: Vybrat vše

modprobe snd_emu10k1

Kód: Vybrat vše

exit
Spustit alsu a PA pod userom:

Kód: Vybrat vše

sudo service alsa-utils start

Kód: Vybrat vše

pulseaudio -D
.
To píše to samé ... Fatal...
Obrázek

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 75
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: LM 19.2 nejde zvuk Audigy 2

#20 Příspěvek od labeent » 10 srp 2019, 04:08

redhawk píše:
09 srp 2019, 16:57
labeent píše:
09 srp 2019, 16:34
Je to prostě nějaké zakleté:

Kód: Vybrat vše

Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_util_mem  snd_emu10k1
[sudo] heslo pro ****:       
modprobe: FATAL: Module snd_util_mem is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_ac97_codec snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_ac97_codec is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_hwdep   snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_hwdep is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_pcm snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_pcm is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_rawmidi snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_rawmidi is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_seq_device snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_seq_device is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd_timer  snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd_timer is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe -r snd  snd_emu10k1
modprobe: FATAL: Module snd is in use.
Terminal:~$ sudo modprobe snd_emu10k1
Terminal:~$ sudo service alsa-utils start
Failed to start alsa-utils.service: Unit alsa-utils.service is masked.
Terminal:~$ pulseaudio -D
E: [pulseaudio] main.c: Spuštění démona selhalo.
Terminal:~$ 
to je divne. v live to ide?
inak presne pre taketo "drobnosti" som usiel z LM so systemd.


Este ma napadlo ci naozaj su repro cez spdif (opticky vystup)
a pavucontrol ma aky audio server nastaveny ako default (nie alsa) prave tlacitko na zvuk a option / nastavenia a tam je default server.
Live zkusím, repro jsou přes SPDIF - digitální koaxiál. Na LM 19.1 i na LM 19.2 Beta mi to normálně fungovalo. Nic jsem s nastavením zvuku nedělal. Pak proběhlo několik aktualizací a je to v háji. Tak jsem Betu přeinstaloval na "ostrou" verzi a na ní to od spuštění nejde rovnou. Nepomohlo ani nové jádro, co mi Mint nabídnul (5.0.0-23-generic).
Možná to může už zlobit kvůli těm pokusům, co se s tím dělaly, můžu to případně přeinstalovat znovu ...
Obrázek

Odpovědět