Kulturní okénko

Témata mimo Linux, o dění okolo světa PC a o moderních technologiích

Moderátor: Ventero1

Pravidla fóra
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Zamčeno
Zpráva
Autor
juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#61 Příspěvek od juhele2014 »

No TVL to je zas psycho. Jakejch 5 dní v roce? Hlavní je, z toho šukání nezblbnout. Je to ale fuška, jak to tak sleduju. Obcovat můžu celej rok, ale těch 5 dní se tzv. "trefit" , tak to teda nevim. To právě ty neobyčejné schopnosti díky tý chytrý knížce si snadno adaptuješ, resp. vypěstuješ. Geny nejsou všechno, jak se tam píše. Asi na tom něco bude. Ale já sem spokojenej sám se sebou, a (kupodivu) někdy i s lepší polovičkou ... :D
Ehm ...

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#62 Příspěvek od West »

No TVL to je zas psycho...
Ehm, zbytočné vysvetlovať, ešte nie si pripravený na informácie o veciach, ktoré vedeli už dávno a táto moderná doba ich prehliada, ba čo viac, ona ich prehliada zámerne a cielene, pretože pre túto dobu sú zaujímavé iné hodnoty, napríklad prachy, bohatstvo, majetok a podobné hračičky. Ten, kto naozaj chce vedieť akých 5 dní, tak si to dohľadá. Je to na YT a je na to aj appka do mobilu, akurát ten, kto napíše, že je to psycho, tak tomu neuverí aj keby som ti hneď povedal ako to je s tými dňami.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#63 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Ventero1
Buď naprosto v klidu, nic si nezpackal, ale West by neměl chodit do lesa na houby. Teda některý ... :) Čistě matematicky: tady píšou https://eprehledy.cz/pocet_narozenych_deti.php že se v ČR narodilo v roce 2013 106 751 svišťů. Jdeme dál. To znamená (průměrně) 292,47 sviště na den +-. A jestliže, dle Westa se náhodou nebo vědomě tzv. trefím Existuje len 5 dní v roku kedy je vhodné počať dieťa. Potomok počatý v týchto dňoch nadobudne neobyčajné schopnosti, hlavne teda čo sa týka IQ a EQ. tak to dělá cca 1 462,3 dětí za rok, které se vymykají z průměru. Nevim. Mělo by to se to někde ukázat. Nedávno jsem viděl a slyšel na joutube malou holku, byla u Krause v pořadu, jak hraje na klavír. Celkem špičkově. Jo, to je genius. Ale jinak, kde nic, tu nic.

Neberu Westovi jeho zápal tzv. "pro věc", ale chci vidět výsledky - kde sou ty chytrolíni, který by se měli narodit 5 dní v roce? Emigrace? To je možný, nedivil bych se. Tahle teorie je na vodě, moc vyjímečných osobností tady v kotlině není. Ale každopádně, knihu doporučuji, a přečíst až do konce.

www.brucelipton.com

www.psych-k.com !!!

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#64 Příspěvek od West »

Zmienil som sa o tom, že to vedeli už v starom Egypte. Na overenie vášho stupňa znalostí stačí zodpovedať len jednu jedinú otázku. K akému účelu slúžili pyramídy? V poradu Krause nehľadajte správnu odpoveď.


juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#66 Příspěvek od juhele2014 »

Vynikající knížka _ Portnoyův komplex _ doporučuju.

http://www.iliteratura.cz/Clanek/15423/ ... uv-komplex

edit. 7-10-2019 No, prosím, už je to jak za bolševika. :) Nová kniha není dostupná, to sou věci:

martinus - vyprodané
knihy abc - kniha teď bohužel není dostupná
zboží - výrobek není k dispozici
knihcentrum - vyprodáno
kosmas - není v prodeji
levné knihy - není dostupné
knihydobrovský - produkt je vyprodaný
stample - x
buxsk - nie je na sklade

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#67 Příspěvek od juhele2014 »

Popojedem. Trochu sem se hrabal na webu eprehledy.cz a něco tam chybí, např. v IT zkratkách není vůbec vysvětleno, co to je BFU, a v info o wi-fi bych vynechal "také" a "PDA". To je historie, v současnosti to nikdo nepoužívá. Pro poslance bych měl info zde https://eprehledy.cz/stupne-mentalni-re ... -idiot.php Snad tomu budou rozumnět. Co se mě líbí, je přehled barviček https://eprehledy.cz/tabulka_barev_pro_web.php Apropo - barvy. Dejte si test na barvocit - tady je jednoduchý https://www.xrite.com/hue-test a tady http://www.colormunki.com/game/huetest_kiosk je těžší. Dá se to, je to ale pakárna. Co se týká TV standardu, tak zde https://eprehledy.cz/tv_standardy.php je to dosti neůplné, chybí SECAM, japonci už jedou v 8k, teda jen částečně, a rozlišení obrazovky neříká nic o "standardu" . Ten je striktně technicky specifikován. Je to celý zmatečný. Na závěr jen něco málo k morzeovce https://eprehledy.cz/morseova-abeceda-morseovka.php , je hezký, že myslej na skauty. Viz S ... to byla objakživa se-ke-ra, nikoliv světluška ... :)

ps Komu chyběj škodlivý éčka, má je tady https://eprehledy.cz/skodliva_ecka_v_potravinach.php

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#68 Příspěvek od juhele2014 »

Zakázaná kapela ELÁN nahrála skladbu Bulvárne krysy. A ejhle - nesmí se hrát v rádiu, sakra, to už tady bylo, že kapely měly zaracha, ale to zde byl jinej režim ... nebo se pletu :?: :lol: A je to tu zas - opět si někteří vyblabanci ve vedoucích funkcích myslí, že cenzurou budem budovat lepší evropský zítřky, nebo co ... Vypadá to takto:

Po vlne kritiky, ktorá sa spustila na adresu novej piesne Elánu z pripravovaného albumu Najvyšší čas, sa do mediálneho kolotoča zapojili aj slovenské rádiá. Tie sa k songu Bulvárne krysy vyjadrili jasne a pristúpili k ráznemu rozhodnutiu.
O vyjadrenie sme požiadali najpopulárnejšie rádia na Slovensku - Fun rádio, Rádio Expres, Rádio Slovensko a Rádio Európa 2.
Pozrite si ich reakcie:

• Dana Tureničová, PR manažérka FUN rádia (vlastníkom rádia je predseda hnutia SME RODINA – Boris Kollár): "Fun rádio nebude vysielať pesničku Bulvárne krysy od skupiny Elán. Na webe Fun rádia sme klip zverejnili s tým, že je nevhodné takto vyjadrovať námietky proti práci bulvárnych novinárov. Špeciálne aj vzhľadom na to, že na Slovensku pred rokom prišiel pre svoju prácu o život novinár."

• Michal Dzurjanin, riaditeľ sekcie rozhlasových programových služieb RTVS: "Túto skladbu sme neplánovali zaradiť do vysielania, keďže typovo nie je vhodná pre formáty rozhlasových programových služieb."

• Ľuboš Richter, Content Director rádia Europa 2: "Skladbu neplánujeme zaradiť do vysielania, lebo sa nám nehodí do štruktúry nášho playlistu."

• Igor Guttler, PR manažér rádia Expres: "Pieseň do vysielania zaradiť neplánujeme."

• Roman Juhás, hudobný dramaturg Radio Services (zahŕňa rádio Vlna, Rádio Anténa Rock, Rádio Jemné): „Spoločnosť Rádio Services nemá v pláne hrať tento singel od skupiny Elán. Žánrovo táto skladba nezapadá do žiadneho z našich rádií.“


zdroj: https://www.infovojna.sk/article/novink ... radia-hrat

klip: https://www.youtube.com/watch?v=xUBRjua1XJI Docela to chalanům šlape, za mě palec nahoru ... Když sem to slyšel, vybavila se mě vojna, kde se hrály převážně cizí metalový fláky + Elán, který měl u mích slovenských souputníků vždy úspěch. Ale psát o vojně, to by nebralo konce ... :lol:

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#69 Příspěvek od juhele2014 »

Nikde nikdo, takže jdu s další troškou do mlejna. Před pár dny jsem dočetl knihu České tajemno od A. Vašíčka. Jde o první vydání, vyšla letos, je to čerstvé. https://1url.cz/aMnBa Čte se to skoro samo, výborné ilustrace povzbudí čtenářovu fantazii. Autor se věnuje některým otazníkům české a moravské historie, možná máte záhady za humny, ani o tom nevíte. Nejvíc se mě líbila kapitola o nenalezeném hrobu krále Attily, to je napínavý jako kšandy. :roll: Já bydlet ve Frydku-Mistku, tak vemu lopatu a krumpáč a du na věc ... :lol: Když se mrknete sem Obrázek , tak ten kopec mě tam zkrátka moc nesedí. Ale je to jen dojem :)

mapa: https://ags.cuzk.cz/dmr/#

Zkrátka - knihu doporučuji, je to celkem zajímavé čtivo ...

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 1384
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Kulturní okénko

#70 Příspěvek od alojz »

.ale ani v minulosti rieka tisa netiekla cez fridek mistek...aneb sa mylim......alebo mám zastaralé zdroje o pohrebe attili......
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual

Zamčeno