Hledá se nový správce Vyřešeno

Diskuze o našem webu, tomto fóru a možnostech jejich vylepšení
Zamčeno
Zpráva
Autor
mstanke

Hledá se nový správce

#1 Příspěvek od mstanke »

Vážení návštěvníci a uživatelé Mintu. Hledá se nový správce pro náš web a toto přidružené fórum. Více informací se dočtete v v článku.

Aktualizováno 16. října: kontaktoval jsem zpět první čtyři zájemce a poprosil je o představení se zde na fóru.

zavodnyrichard
Příspěvky: 6
Registrován: 16 říj 2019, 20:00
Bydliště: Háj ve Slezsku
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se nový správce

#2 Příspěvek od zavodnyrichard »

Ahoj, jmenuju se Richard Závodný a dělám pro české (převážně studentské) vývojářské studio MX Solutions. Máme mnohaleté zkušenosti s vývojem a správou webů a serverů, grafickým designem a internetovým marketingem. Provozujeme e-magazín eDroid.cz a pracujeme současně na třech vlastních projektech v oblasti sociální interakce. Také máme v jednání 'akvizici' jednoho portálu tohoto druhu s podobným zaměřením a se širokou komunitou. Můžeme nabídnout převážně věci technického rázu, co se provozu webu týče. Já sám užívám Linux denně, konkrétně Fedoru na svém hlavním stroji, Debian na svém serveru a Raspbian na své malině a celkově jsem velký fanda open-source, stejně jako mí kolegové.
Richard Závodný
Full-Stack Web Developer v MX Solutions.

MartyXi
Příspěvky: 19
Registrován: 16 říj 2019, 19:53
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se nový správce

#3 Příspěvek od MartyXi »

Ahoj přátelé!
Můj nick zde je MartyXi, mé reálné jméno Martin Orešanský, jsem spoluzakladatel a hlavní "postava" - osoba, říkejte tomu jak chcete, ve studentském vývojářském studiu MARXI Solutions (zkráceně MX Solutions - které najdete na adrese: MX Solutions Website, grandfinalista manažerské SŠ soutěže UNISIM (ročník 2019), back-endový programátor, etický hacker a geek. Zatím nejsme žádná firma, a jen si předpřipravujeme nekomerčně zázemí pro (snad raketový) start našeho bussinessu.
Jsem back-end programátor, etický hacker a nadšenec do IT, a v druhé řadě online marketingu a managementu. V našem studiu jsou vesměs členové, kteří studují, z toho nejaktivnější jsem zatím já a můj parťák Richard - mimochodem děláme na velkém projektu se kterým jsou asociováni prozatím velcí YouTubeři DenisTV (alias Denis Kubík, Denis Bennett - nebo-li EARTH), a PJAY. Naší výhodou oproti jiným takovým studiům, či malým IT firmám, je to, že si vážíme loajality lidí, kteří drží s námi a běží s námi náš běh a ostatním ukazujeme, že nám nejde o to být hlavně profesionální, ale také lidští, zkrátka při dosahování našich cílů dáváme dávku osobního přístupu. Jsme mladí a hladoví, ale peníze nejsou nejvyšší prioritou, tou je loajalita mezi námi samotnými a lidmi se kterými máme tu čest pracovat a přátelit se. Osobně jsem Linux Mint nainstaloval jen asi jednou na VB a primárně používám Kali (dříve Parrot), ale tak nějak vím o co jde, a hlavně jsem zahlédl článek na Rootu, najel jsem na web, přečetl článek zde a řekl jsem si že to bude zajímavá zkouška, toho, co dovedeme s neziskovým projektem.

Teď k tomu, co by jsme rádi za MX Solutions zavedli - respektujeme přání nekomerčně - ALE
Rádi by jsme trochu lehčí komerce zkusili - důvody? Naším cílem je, zkusit zapojit nejen nás, ale i celou komunitu a neustále ji rozšiřovat. Ale stále chceme striktně dodržovat jisté zásady, a to že veškerá reklama, která bude, nebude nikterak křiklavá a bude se přísně dodržovat tématických zásad, aby jsme tu, na webu o Mintu neměli třeba reklamu na kalhotky calvin klein. :D - Veškeré peníze z jakékoliv reklamy půjdou na provoz webu a webhostingu, případně příplatkových služeb, nebo na různé soutěže pro komunitu - soutěže by se týkaly článků atd., aby jsme motivovali členy komunity a dávali jim tím pádem nějakou přidanou hodnotu.
Dále by jsme rádi vytvořili nějaký prostor, kde budou moci ať už uživatelé, nebo náhodní kolemjdoucí postnout nabídku práce/zakázky - samozřejmě související s tématikou (tzn. podmínkou pro postnutí nabídky pracovní pozice bude využívání Linuxu či přímo Mintu k práci).
Chceme také zavést sociální sítě (zatím asi jen FB + možná IG - pokud vymyslíme nějaký pravidelný kontent).
Chceme vykřičet do světa, že tento web existuje a vznikne tu kvalitní zázemí pro návštěvníky i členy komunity, kteří se sem rádi budou vracet, ať už za užitečnými a zajímavými články, tak třeba na fórum pro pomoc nebo pokec s ostatnímy členy. Chceme být multifunkční a bezkonkurenčním webem specializovaný na Linux Mint, aby se naše komunita mohla chlubit, něčím, co jiným takto specializovaným komunitám často chybí. Chceme nabídnout technickou záštitu ale také management i s online marketingem.
Martin Orešanský
Project Manager, Back-end developer, Co-Founder v MX Solutions
Počítačový nadšenec a grandfinalista manažerské soutěže UNISIM, ročník 2019.
Držitel certifikátu o Udemy kurzu Social Media Marketing Mastery: Growing An Engaged Audience

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 1384
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Hledá se nový správce

#4 Příspěvek od alojz »

...uživatelia vebu možu pisat nazory???...
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual

zavodnyrichard
Příspěvky: 6
Registrován: 16 říj 2019, 20:00
Bydliště: Háj ve Slezsku
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se nový správce

#5 Příspěvek od zavodnyrichard »

alojz píše: 16 říj 2019, 23:23 ...uživatelia vebu možu pisat nazory???...
Téma bylo založeno pro představení se zájemců o převzetí serveru navzájem, ale neviděl bych v tom problém. :)
Richard Závodný
Full-Stack Web Developer v MX Solutions.

mstanke

Re: Hledá se nový správce

#6 Příspěvek od mstanke »

Myslím, že došlo trochu k nedorozumění. Původně jsem toto téma založil pro propagaci výzvy. Včera jsem se ho rozhodl odemknout a požádal zájemce o provoz webu, aby se zde představili celé komunitě a tedy i sami sobě navzájem.

zavodnyrichard
Příspěvky: 6
Registrován: 16 říj 2019, 20:00
Bydliště: Háj ve Slezsku
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se nový správce

#7 Příspěvek od zavodnyrichard »

redhawk píše: 17 říj 2019, 07:01
zavodnyrichard píše: 16 říj 2019, 20:44 Ahoj, jmenuju se Richard Závodný a dělám pro české (převážně studentské) vývojářské studio MX Solutions. Máme mnohaleté zkušenosti s vývojem a správou webů a serverů, grafickým designem a internetovým marketingem. Provozujeme e-magazín eDroid.cz a pracujeme současně na třech vlastních projektech v oblasti sociální interakce. Také máme v jednání 'akvizici' jednoho portálu tohoto druhu s podobným zaměřením a se širokou komunitou. Můžeme nabídnout převážně věci technického rázu, co se provozu webu týče. Já sám užívám Linux denně, konkrétně Fedoru na svém hlavním stroji, Debian na svém serveru a Raspbian na své malině a celkově jsem velký fanda open-source, stejně jako mí kolegové.
fedora vs mint je dost velky rozdiel.
ide o to, aby ten web neostal nakoniec len ako staticka stranka pre reklamu (po vzhliadnuti edroid.cz).

1. skusenosti s wp a phpbb?
2. ked uz zaujem, tak nejaka vizia
3. viac akvizicii?


ide o to aby tu nakoniec neostalo len logo. po istom extempore som odtialto vymazal 120 clankov (mojich) a obavam sa ze nakoniec dojde k vymazu vsetkych clankov a poziadam o odstranenie mojho uctu aj z fora ak to takto pojde.
Zkušenosti s WordPressem mám více než 4 leté. S phpBB mám zkušenost co se týče správy asi půl roční, uživatelské asi nenapočítám. Mint je hodně podobný Debianu a Ubuntu. S těmito systémy pracuji přes pět let, ať je to osobní pc nebo server. eDroid.cz radši nebudu komentovat, ten je připraven k opětovnému spuštění, momentálně to stojí na jednom člověku který na tom 'dělá' s námi, podnikáme kroky takové abysme to obešli. Jen dodám že jde o komerční web, je to jiný druh webu než je tento. Tady na lmc bych reklamu necpal, jak napsal můj kolega Martin, jde o komunitu, nikoliv komerci a výdělek. Reklama jako třeba na živě.cz, je na komunitním webu jako je tento imho blbost.
Richard Závodný
Full-Stack Web Developer v MX Solutions.

zavodnyrichard
Příspěvky: 6
Registrován: 16 říj 2019, 20:00
Bydliště: Háj ve Slezsku
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se nový správce

#8 Příspěvek od zavodnyrichard »

Ještě odpovím k té vizi. Tu popsal můj kolega Martin, v příspěvku navazujícím na můj. :)
Richard Závodný
Full-Stack Web Developer v MX Solutions.

Naifu
Příspěvky: 2
Registrován: 17 říj 2019, 15:09

Re: Hledá se nový správce

#9 Příspěvek od Naifu »

Ahoj všichni,

jmenuji se Tomáš. Na serveru root.cz jsem narazil na zprávičku o hledání nového správce do této komunity. Rozhodl jsem se, že do toho půjdu, protože mám docela hodně volného času a administraci tohoto webu vidím jako příležitost seznámit se s novými lidmi v této a obecně linuxové komunitě. Osobně používám Ubuntu, na starším PC mám nainstalované Elementary OS, které je založené na Debianu. Osobně jsem rád, že se přihlásil větší počet lidí, protože rád spolupracuji v týmu a vidím to, jako možnost učit se od zkušenějších lidí v rámci např. phpDB.

Mám v oblibě open-source a rád hostuji repozitáře s otevřeným kódem. Chvíli pomáhám s českou lokalizací Firefoxu a celkově
jsem rád v této komunitě.

Původně jsem web chtěl víceméně nechat zhruba tak jak je, pokud se dohodneme s ostatními (možnými) správci, tak bych se nebál trochu web graficky vylepšit, ale nechci se pouštět do nějakých větších změn.

Díky a těším se na společnou spolupráci s ostatními členy komunity.
Lidé, kteří jsou natolik šílení, aby si mysleli, že změní svět, to opravdu dokážou - Steve Jobs

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Hledá se nový správce

#10 Příspěvek od Ventero1 »

Stejne porad, pri tak malem mnozstvi aktivnich clenu zde, kteri uz ani LM nepouzivaji a jen o chlup lepe na Ubu-foru, dale i clenske provazanosti nechapu, proc nedojde ke slouceni techto dvou majoritnich linuxovych for v CR v jedno stezejni.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Zamčeno