Hledá se nový správce Vyřešeno

Diskuze o našem webu, tomto fóru a možnostech jejich vylepšení
Zamčeno
Zpráva
Autor
mstanke

Re: Hledá se nový správce

#11 Příspěvek od mstanke »

Děkuji zatím klukům za představení a jsem rád za vaše nápady, co dál s webem dělat. Abych ještě odpověděl na dotazy mířené přímo na mě.
redhawk píše: 17 říj 2019, 07:11
mstanke píše: 17 říj 2019, 07:02 Myslím, že došlo trochu k nedorozumění. Původně jsem toto téma založil pro propagaci výzvy. Včera jsem se ho rozhodl odemknout a požádal zájemce o provoz webu, aby se zde představili celé komunitě a tedy i sami sobě navzájem.
Michal, toto je dobry napad, co sa mne osobne paci, aby sa predstavili zaujemcovia.
Trochu informacii.
1. kolko ti asi zaberie administracia?
2. pracujes v sucasnosti na tom sam?

Momentalne sa mi uvolnil cas (od 15.9. zmena zamestnavatela) tak mozno by som to vzal. s tym ze by mozno nebolo zle, ak by pomohol aj niekto z CR hlavne s komunikaciou na hosting (ak by bolo treba) kedze som v SR/DE
Nedokážu říci, je to hodně nárazové. Jednak občasný monitoring (že všechno opravdu běží, spam, občas nějaká aktualizace atd.), druhak čas od času technické zlepšováčky jako třeba utažení CSP a tak. Ano, delší dobu jsem na to sám, a trochu jsem pro Mint ztratil motivaci.

Mimochodem co se týče zmínky o Fedoře, sám ji používám asi dva roky (cca rok po převzetí webu). ;)
Ventero1 píše: 17 říj 2019, 17:19 Stejne porad, pri tak malem mnozstvi aktivnich clenu zde, kteri uz ani LM nepouzivaji a jen o chlup lepe na Ubu-foru, dale i clenske provazanosti nechapu, proc nedojde ke slouceni techto dvou majoritnich linuxovych for v CR v jedno stezejni.
Snažil jsem se to navrhnout několikrát e-mailem, možná trochu moc nesměle, ale necítil jsem od ostatních moc podporu. Pokud o to bude zájem jak ze strany Linux-mint-czech.cz (je?) tak Ubuntu.cz (zeptal jsem se), byla by to pro mě výzva a věnoval bych tomu potřebný čas a pomoc od kluků při tom taky uvítám.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Hledá se nový správce

#12 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Ventero1
slouceni techto dvou majoritnich linuxovych for v CR v jedno stezejni. Co ti říká výraz kočkopes ? :?
Obrázek

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Hledá se nový správce

#13 Příspěvek od Ventero1 »

Juhele2014:
Ano rika - absolutne vsak neni na miste. Jel jsem chvili obe distra a vsechna reseni, navody, tipy apod. jsem uplatnoval soubezne totozne a stejne funkcne ci nefunkcne. Jako zkuseny uzivatel pochopis jiste, ze ze se jedna o zkrizeni ceskoslovenskeho vlcaka s nemeckym ovcakem a nikoliv kocky a psa. A z toho je kvalitni stene.
Osobne bych dokonce navrhoval jedno velke forum pro Debian-based OS s jakymsi rozcestnikem Debian, Ubuntu, Mint, MX a nekolik dalsich tech pouzivanejsich kde by pak byla zachovana puvodni struktura jednotlivych puvodnich for. Melo by to konecne poradnou clenskou zakladnu a bylo by to to nejefektivnejsi a nejpraktictejsi mozne vubec.
To by vsak vyzadovalo mit v mysleni urcity presah ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

MartyXi
Příspěvky: 19
Registrován: 16 říj 2019, 19:53
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se nový správce

#14 Příspěvek od MartyXi »

No, já si také myslím, že i z našeho fóra můžeme něco všeobecnějšího zrobit, samozřejmě nejlepší by bylo to udělat asi linux-universal (jakoby 4all UNIX OS) web - což by znamenalo širší specializaci, možnost cílit na širší komunitu. Ale asi si poradíme i s aktuální podobou, ale nebude to tak jednoduché to rozjet ve velkém. Ale časem to snad zvládneme.
Martin Orešanský
Project Manager, Back-end developer, Co-Founder v MX Solutions
Počítačový nadšenec a grandfinalista manažerské soutěže UNISIM, ročník 2019.
Držitel certifikátu o Udemy kurzu Social Media Marketing Mastery: Growing An Engaged Audience

Klaykap
Příspěvky: 60
Registrován: 24 črc 2018, 17:37

Re: Hledá se nový správce

#15 Příspěvek od Klaykap »

Osobne by som sa tiež vyslovil za rozšírenie na distribúcie z vetvy Debianu. A to preto lebo tieto distrubúcie majú v sebe v základoch veľmi veľa spoločného a preto si myslím že netreba sa škatulkovať iba na Mint, keď návody pre neho fungujú aj na Ubuntu, MX... Ja sa musím priznať že som prešiel z Mintu na MX. A ako porovnávam Mint a MX, musím povedať že sú si podobné ako vajce vajcu(aj keď samozrejme sú tu nejaké odlišnosti kvôli ktorým uprednostňujem MX) a tak si myslím že zamerať sa aj na niečo iné ako na Mint by bol dobrý nápad.

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Hledá se nový správce

#16 Příspěvek od Ventero1 »

V podstate ani neni treba menit toto ci Ubu-forum ci jine ani nejaka tvrda fuze. Udelaly by se generalni stranky treba s nazvem "Debian a derivaty forum" kterezto by:
1. slouzilo jako rozcestnik na jednotliva existujici fora jednotlivych dister, kterezto by si zachovaly svuj raz a strukturu
2. propojila by se clenska zakladna, tak aby se kazdy clen kazdeho fora prihlasoval generalne a mel pak rovnou pristup na vsechna ta dilci fora (neco po vzoru svethardware.cz, kde login slouzi pro dalsich asi 6 portalu)
3. propojila by se administratorska zakladna ve vzajemnou spolupraci na te nadstavbe a zastupitelnost na dilci fora
4. pro neexistujici CZ fora a minoritni distra se, k existujicim jako Debian, Ubuntu, LM a nevim jaka CZ fora jeste existuji atd., prida do hlavniho rozcestniku "Ostatni derivaty Debianu" Kde pak prirozene vzniknou podsekce jako treba MX a dalsi. V pripade zvetseni popularity nejakeho z techto minoritnich dister se pak odebere z ostatnich a vytvori se mu samostatna sekce s podobnymi podsekcemi jako maji fora Ubu a LM - obe jsou perfektni, tak jak jsou.

Nic bych zrovna v nich NEPREVRTAVAL!!!

Dalsi doladeni Gro kdyztak jeste budu pridavat dle napadu, jak budou prichazet.

Takova realizace by se nemusela pricit ani kovanym patriotum - o nic by neprisli ze svych for, jen by pribyly na ostatnich a vsichni by tak mohli efektivneji cerpat i prispivat, nebot vetsina veci funguje prenositelne napric distry.
Viz pro priklad Redhawk, Lombardo a ostatni, kteri na LM byli cleny z nejplatnejsich, prestoze LM leta nepouzivaji, zda-li vubec kdy.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Hledá se nový správce

#17 Příspěvek od juhele2014 »

Redhawka chápu, nevidim na slučování absolutně NIC pozitivního. Byla by to prohra. LM má větší komunitu přispěvatelů + čtenářů než ubuntu, takže obavy o pokračování a směřování tohoto webu jsou liché. Starý unavený odejdou, to je OK, na jejich místa, či vedle nich se hlásej mladý, tak ať se předvedou. Asi to nebudou žádný trotlové, můžou si rychle získat přízeň a reputaci, tak proč jim nedat prostor, že. Jedeme dál, MLÁDÍ VPŘED A STÁŘÍ NA SVÁ MÍSTA ... :D

menom
Příspěvky: 2757
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Hledá se nový správce

#18 Příspěvek od menom »

juhele2014 píše: 19 říj 2019, 23:37 Redhawka chápu, nevidim na slučování absolutně NIC pozitivního. Byla by to prohra. LM má větší komunitu přispěvatelů + čtenářů než ubuntu, takže obavy o pokračování a směřování tohoto webu jsou liché. Starý unavený odejdou, to je OK, na jejich místa, či vedle nich se hlásej mladý, tak ať se předvedou. Asi to nebudou žádný trotlové, můžou si rychle získat přízeň a reputaci, tak proč jim nedat prostor, že. Jedeme dál, MLÁDÍ VPŘED A STÁŘÍ NA SVÁ MÍSTA ... :D
.

Myslim, ze jemu nevadi slucovani, ale budouci komercionalizace.

Nejaka stranka s "rozcestnikem" to by mne nevadilo, ked toto forum sa zachova v tejto podobe.

No ked tu na juhele budu vyskakovat reklamy, tak to mi prijde nepatricne.
juhele2014 píše:Starý unavený odejdou, to je OK, na jejich místa, či vedle nich se hlásej mladý
V tomto som neni taky optimista ako ty, sam vies, "ze nejsou lidi"

.
.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Hledá se nový správce

#19 Příspěvek od juhele2014 »

Komercionalizace? To nehrozí. Není důvod. Každej poučenej i nepoučenej umí nainstalovat ublock origin, adblock, a jiný blokátory, takže reklamní hnus nevidim. Dokonce Brave prohlížeč zvládá v defaultu slušný blokování, takže i takto lze. Že nejsou lidi, to je sice pravda, ale ajťáků je čím dál víc, ne? Však ono to nějak dopadne. Ale tady je sranda, ne jako na rozpadu, tam sou admini lamy, tam sem dostal ban ... :lol:

Naifu
Příspěvky: 2
Registrován: 17 říj 2019, 15:09

Re: Hledá se nový správce

#20 Příspěvek od Naifu »

Obecně vidím smysl spíše v sloučení s Ubuntu nebo jinými. Samozřejmě bychom se museli dohodnout celá komunita. V případě sloučení, ale nevidím smysl v rozcestnících atd. Když už sloučení tak pořádné se vším všudy.
Lidé, kteří jsou natolik šílení, aby si mysleli, že změní svět, to opravdu dokážou - Steve Jobs

Zamčeno