Hledá se nový správce Vyřešeno

Diskuze o našem webu, tomto fóru a možnostech jejich vylepšení
Zamčeno
Zpráva
Autor
segfault
Příspěvky: 494
Registrován: 29 dub 2013, 21:25

Re: Hledá se nový správce

#71 Příspěvek od segfault »

Ventero1 píše: 29 říj 2019, 15:59 Segfault: Jsem si jist, ze design stranek neni vubec k reseni - jak jsem psal, zde je jeden z nejhezcich, co znam. A nesouhlasim, ze neni treba se zamerit na vedomostni a zkusenostni zakladnu v kvalote i kvantite.
Neznam te, ale nechapu, jak nekdo zkuseny ke komu se zde vzhlizi s nadeji na uhaseni krize, otevrene uprednostnuje obal pred obsahem.
Novy design zrovna sem nikoho nenalaka - neprodavame bizuterii ...
Pravdu díš. Byl jsem v omylu, když jsem předpokládal, že fórum se na mobilním telefonu rozpadne... a hle ono je to responzivní. :D
Tak pak souhlasím, že design fóra na tom není až tak špatně.

Web je na tom trochu hůře. Ohledně rozšiřování základny to může mít psychologický efekt prvního dojmu. Stránka má divné nadpisy? Jak pak asi funguje ten OS Mint? Pak už funguje lidová slovesnost a buď se povědomí šíří s pozitivním nebo negativním nádechem. Lepší je ten pozitivní.

Kvalitu příspěvků na fóru z technického hlediska moc ovlivnit nejde, to bychom museli pořádat nějaká školení. Můžeme se zaměřit na formální stránku a tu vylepšovat (= čistit od osobních výpadů [což pak zase může způsobit křik, že jde o cenzuru a pod.], ale zase jak jinak udržet štábní kultůru?)


Zatím bych toto vlákno shrnul takto:
1) požadavek na rozcestník pro více distribucí: Zatím obtížně proveditelné po vlastní ose (finance, administrativa, čas). Na wiki rozcestník už je https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_di ... %AD_Linuxu a zdá se mi dostatečný. Proklikat se dá na LM web.

Když někdo zadá do googlu "Linux" tak nás to také najde spolu s jinými distribucemi.

Třetí pěkný rozcestník je na http://www.linux.cz/.

2) Slučování s Ubuntu (a jinými): Opět zatím technicky obtížně proveditelné, ale zkusíme promyslet jak docílit možné užší spolupráce a provázanosti s ohledem na zachování samostatnosti ;). Přeci jen ohledně návodů je fakt, že většinou fungují pro odnože Debianu obecně.

3) Do diskuze se aktivně zapojilo odhadem méně než deset registrovaných uživatelů, kteří jsou ale víceméně se současným stavem fóra spokojení. Což je dobrá zpráva, protože (zatím) neočekávám žádné výraznější změny ve fungování fóra. V kontextu mi pak není zcela jasné, proč někteří dlouholetí uživatelé smazali své účty.

Vynechal jsem něco podstatného?
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB

Adem
Příspěvky: 132
Registrován: 20 dub 2016, 13:21

Re: Hledá se nový správce

#72 Příspěvek od Adem »

horstfuchs píše: 02 lis 2019, 21:185. jo to jsou aktivni lide na foru (vcetne mne i kdyz uz iny nick)
Ano, také jsem si všiml toho nesmyslného citování skoro celého příspěvku těsně pod jím samým. Znám jednoho s jiným nickem.
LinuxMint 21.1 MATE 64b, i5-9600KF, RAM 32GB, SSD 240GB, nVidia GTX3050 8GB. - Kodi 20.1 Nexus

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Hledá se nový správce

#73 Příspěvek od Ventero1 »

Kvalitu příspěvků na fóru z technického hlediska moc ovlivnit nejde, to bychom museli pořádat nějaká školení. Můžeme se zaměřit na formální stránku a tu vylepšovat (= čistit od osobních výpadů [což pak zase může způsobit křik, že jde o cenzuru a pod.], ale zase jak jinak udržet štábní kultůru?)
Kvalita fora se spis urcuje vyresenymi problemy ve vlaknech a s tim neni problem. I kdyz, jestli dal budou odchazet ti nejlepsi, tak zacne byt.
Samozrejme jsem mel na mysli kvalitu stranek webu a tu jak pises urcuje castecne zpracovani jako napr. nadpisy apod., ale uplne hlavne obsah a hodnota clanku spolu s obsahlosti wiki - a v obou pripadech se da prave znacne cerpat z vyresenych vlaken tohoto i jinych debbase for.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 1384
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Hledá se nový správce

#74 Příspěvek od alojz »

...terajsi trend-vsetko dobre fungujuce,s prichodom nového vedenia sa zmeni na nefungujuce...pricina-dostavaju to do ruk taky ludia,ktory ani sajnu nemaju o tom,čo budu riadit,organizovat,a aby sa zviditelnily svoju osobu,zavedu radikalne zmeny-vacsinou nefungujuce...chýba rozhodovanie o krok vpred...osud tohto dobre fungujuceho fora zavisi na obnovu relacie-hlada sa novy spravca...problemy treba uhasit uz pri koreni...
...utiect,alebo zabalit veb-tieto riesenia su najjednoduchsie,a najlahsie-len vysledok je nulovy,pre pouzivatelov linuxu...
...citam viac vebov zameranych na linux,zahranicnych...tento veb ohladne technickej a vizualnej stranke je vyborny...

...TOTO JE MOJ OSOBNY NAZOR,POHLAD NA NAVRHOVANÉ ZMENY...nezavisle......
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual

segfault
Příspěvky: 494
Registrován: 29 dub 2013, 21:25

Re: Hledá se nový správce

#75 Příspěvek od segfault »

Ohledně smazaných pravidel. Došlo k tomu nějakým omylem při mazání spamu :(. Kamowski dohledal původní a já je obnovil.
Jak tak koukám, chybí tam doporučení ohledně citování příspěvků :)
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB

becherekmg
Příspěvky: 22
Registrován: 30 pro 2014, 18:39

Re: Hledá se nový správce

#76 Příspěvek od becherekmg »

Tak jsem si přečetl celé toto vlákno a nakonec se rozhodl i něco připsat.
Předpokládám, že asi nevíte, kdo jsem, takže jen pro vaší představu. Na stránky LM CZ&SK zavítám tam jednou měsíčně, abych se podíval, jestli se neobjevilo něco zajímavého. A na fórum chodím ještě míň. Takže vzhledem k mým pasivním aktivitám na těchto stránkách, mám k nim i podobný přístup: "Když moc nepříspíváš, tak do toho těm ostatním nekecej". Ale tohle vlákno je přece jen trochu jiné, tak k tomu nějaký komentář mít budu.
Upřímně řečeno, nevím, jak tyhle stránky dopadnou, ale jedno vím jistě - pokud dojde k nějaké jejich tranformaci, bude jen na mě, jestli sem i nadále občas zavítám nebo ne. Obávám se, že vše dospělo do stádia, kdy to tady buď převezme někdo, kdo to z nadšení (jako původní zakladatel) povede dál anebo dojde ke změně. Ta první možnost je v podstatě už pasé a vzhledem k tomu, že současní správci jsou zřejmě odkojeni jinou dobou, filozofií a jiným sociálním a digitálním prostředím, nezbude než se smířit s faktem, že ke změně dojde. Nevím, nakolik budou mladí správci tvární a nakolik bude segfault konzervativní, aby jejich romatické vize orámoval realismem. Nikoho z nich osobně neznám, nevím, jaký "mají tah na bránu", jaké jsou jejich skutečné motivace, ale vím, že to tady teď v podstatě řídí, což se pravděpodobně na konečném stavu tohoto webu projeví. Ono totiž není ani vůbec jisté, že by to ti mladí nemohli vzít do ruky stylem "vow, tak tohle je teda něco". Dopředu bohužel není taky vůbec jasné, jestli příliv "nových duší" je přínosem nebo ne. Kriteria pro to mohou být různá a rozhodně neplatí, čím více uživatelů, tím více kvality. Linux byl a zatím stále ještě je o vlastním přístupu k řešení problémů. Čili verbovat sem armádu uživatelů, kteří budou očekávat "full service" je pro popularitu linuxu kontraproduktivní. Ale nalákat sem mozky, které budou mít co říci, zase nesmírně těžké - jak je totiž motivovat.
Obecně si totiž myslím, že ČR i Slovensko jsou poměrně malé na takovýto komunitní web, kde by zároveň bylo živo. Podle mě totiž to bude střet dvou variant:
  • Buď se sem podaří nalákat hodně lidí, ale pak to přestane být o linuxu a bude jen na správcích fóra, jestli z toho nakonec zůstane žumpa, protože to nebude nikdo moderovat nebo se jim to podaří v rámci nějakých mantinelů udržet ve slušné rovině
  • nebo to tady zůstane malým komunitním webem, kde bude v nepřímé úměře nadšení správce(ů) a konec stránek jako takových

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Hledá se nový správce

#77 Příspěvek od Ventero1 »

A nebo zlata stredni cesta - oboje v souladu ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Zamčeno