nastavenie kodeka

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
gusto1
Příspěvky: 26
Registrován: 07 pro 2017, 08:46

nastavenie kodeka

#1 Příspěvek od gusto1 » 29 pro 2019, 15:59

Linux Mint 19.3 up to date
Ako zdroj videa pouzivam DVB-S2 kartu
Ako backeend pouzivam tvheadend 4.3 (TVH)
Ako frontend pouzivam KODI 17.6.
dalsie HW info je nizsie

Cize vystup prehravam cez KODI. Co sa tyka SD kanalov, tak funguje vsetko OK. Co sa tyka HD kanalov, tak video obraz je trhany (neseka nestvorcekuje, ale jednoducho posoby tak trhane) audio je OK.

Trochu som laboroval, preco to funguje tak ako to funguje.
Nahral som video (niekolko sekund 30-50s) a potom som ho prehral tiez v KODI, obraz bol trhany. Skusil som video prehrat vo VLC a obraz bol tiez trhany. Potom som skusil prehrat video v Celluloid a tam to islo v pohode.

Co sa tyka ovladacov Nvidia, tak je moznost nastavit

Kód: Vybrat vše

nvidia 340 (odporucane)
xserver xorg video nouveau
Mam nastavene Nvidia 340. Co sa tyka nastavenia Nvidia X server settings, tak som to nijako specialne nenastavoval.

Pokusne som skusil zmenit ovladac na xserver xorg video nouveau. Video je potom v KODI aj na HD kanaloch OK, ale nevyuziva sa HW akceleracia a CPU (4 jadra) ide tak na 50-70%. Prevadzkovat to tak nechcem, pretoze vetracek na CPU ide dost do otacok.

Cize vratil som s5 na Nvidia 340 a zacal som sa hrat v nastaveniach KODI. Este chcem podotknut: ak je v KODI nad videom OSD, tak video pod OSD nie je trhane ide pekne. Tak isto, ked dam KODI do maleho okna, cez pravy Alt+ spatne lomitko, tak video je tiez OK. Problem je len vo fullscreen.
Ked vypnem v KODI HW VDPAU, tak video je uplne OK, ale CPU ide na 50-70% pozri screenshot
Snímka obrazovky z 2019-12-29 15-07-06.png
Tak isto som sa hral s nastaveniami render method, Enable HQ scalers, Allow HW VDPAU, Prefer VDPAU video mixer, Use mpeg4 vdpau, Allow HW VAAPI a skusal som rozne kombinacie, ale bud to ide bez HW akceleracie dobre, alebo sa uplatni HW akceleracia a video je trhane (vid screenshot)
Snímka obrazovky z 2019-12-29 15-11-31.png
Problem bude asi vo formate videa z DVB streamu TS h264, pretoze ked som skusal prehravat nejake mkv (HD videa) tak nebol problem.

GPU

Kód: Vybrat vše

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT218 [GeForce 210] (rev a2)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)

CPU

Kód: Vybrat vše

model name	: Intel(R) Xeon(R) CPU           X5460  @ 3.16GHz
MB

Kód: Vybrat vše

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 02)
DVB-S2 karta

Kód: Vybrat vše

05:01.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)
05:01.2 Multimedia controller: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder [MPEG Port] (rev 05)
Ospravedlnujem sa za stary HW, ale zatial postacuje a nemam dovod upgradovat, pokial sa vyriesi moj problem. Do teraz mi tento HW v linux mint 17 funguje paradne, ale kedze od aprila 2019 mint 17 nedostava aktualizacie, tak som bol nuteny prejst na mint 19.3

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1243
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: nastavenie kodeka

#2 Příspěvek od Ventero1 » 29 pro 2019, 17:40

nemyslim, ze bys kvuli tomu byl "nuceny" prechazet - zvlast, kdyz ve starsi verzi HW akcelerace sla dobre a obeaz se netrhal ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 482
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: nastavenie kodeka

#3 Příspěvek od alojz » 29 pro 2019, 17:41

...ffmpeg...
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD A9-9425 Stoney Ridge :roll:

gusto1
Příspěvky: 26
Registrován: 07 pro 2017, 08:46

Re: nastavenie kodeka

#4 Příspěvek od gusto1 » 29 pro 2019, 18:07

Skusil som zo srandy kodi 18.4 a tam je to OK, ale zase je spozdeny zvuk ... este sa s tym skusim pohrat. Prip skusim dat 17.6 a doinstalovat ffmpeg

gusto1
Příspěvky: 26
Registrován: 07 pro 2017, 08:46

Re: nastavenie kodeka

#5 Příspěvek od gusto1 » 30 pro 2019, 20:21

Ventero1 píše:
29 pro 2019, 17:40
nemyslim, ze bys kvuli tomu byl "nuceny" prechazet - zvlast, kdyz ve starsi verzi HW akcelerace sla dobre a obeaz se netrhal ...
Rozhodol som sa, ze ostanem v mint 17.
Ak by som neprevadzkoval DVB-S2 kartu, tak by som isiel do 19.3, ale s kodi su neskutocne problemy, ktore neviem vyriesit.
Co sa tyka funkcnosti, tak kodi funguje, ale bud je obraz trhany, alebo (ked som dal kodi 18.4/5) tak je spozdeny zvuk (sice asi po minute sa zosinchronizuje, ale to nie je riesenie).
V niektorych pripadoch cakam po vypnuti kodi aj viac ako minutu.

Proste to kodi je cim dalej tym horsie. V mint 17 pouzivam xbmc 13.2, ked som skusal pred 1-2 rokmi nejaku 15, tak hned som sa vratil k 13.2.
A teraz fakt vidim, ze cim novsia verzia tym je to viac do*****e. Nieco opravia a 3 veci domrvia.

Dalsi problem moze byt aj taky, ze to neviem spravne nastavit, ale o tom pochybujem. Ked som skusal vystup z DVB-S2 karty (este som nemal nainstalovane KODI) tak VLC to prehraval pekne. Potom som nainstaloval kodi a ani VLC to uz nevedel neprehrat dobre. Problem vidim urcite v KODI.

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 482
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: nastavenie kodeka

#6 Příspěvek od alojz » 01 led 2020, 10:00

...kde media center... :geek: :geek: :geek:
...kaffeine...nie caffeine... :shock: :shock: :shock:
...iksbéemcé...XBMC... :oops: :oops: :oops:
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD A9-9425 Stoney Ridge :roll:

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2174
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: nastavenie kodeka

#7 Příspěvek od juhele2014 » 01 led 2020, 21:30

Hm, tak jsem si to přečetl radši 2x, abych to celé pochopil. Trochu jsem hledal na webu ohledně hardweru, popravdě, mutimediální stroj vypadá dnes trochu jinak, komponenty už mají něco naběháno, a zlepšovat se to (žel) nebude, není to víno. Sat. karta je podporována kernelem řady 2.xx, to je již historie, i když nepochybuju, že v mnoha strojích tento kernel vpohodě běží. Pokud bych chtěl snížit teplotu CPU, tak jedině magií v biosu, nebo lepší chladič, nebo přepastovat. Graf. karta není z nejnovějších, ale jako plus vidím, že to má PCI slot, takže bych klidně zkusil nějakou moderní, nepříliš starou kartu. Sice spotřeba by šla nahoru, ale půjčit se dá lecos, za pokus by to možná stálo. Dle printskrýnu je vidět, že 8GB RAM stačí, takže to je v klidu. Máš tady dosti velký prostor k pokusům a abgrejdu, kdysi jsem provozoval tv kartu, ale tv jela v PALu, to je už pryč. S tím KODI je fakt problém, býval to jakš takš přehledný program, dneska je to fakt běs ...

Odpovědět