Zamrznutí počítače

Obecné dotazy nebo názory k distribuci Linux Mint
Umístěním dotazu do vhodně zvoleného fóra níže urychlíte jeho řešení.
Zpráva
Autor
juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Zamrznutí počítače

#21 Příspěvek od juhele2014 »

To je dobrý, todleto ... Si myslím, že až tohle Ramonka uvidí, a než si to přečte, bude mít hlavu jak pátrací balon. Pak rozbije prasátko, a půjde koupit supr best rychlej comp, to dá rozum, že ne k těm buzerantům na Alze. To by mohla hodit rovnou prachy do kanálu. A pak sem jenom prskne výpis z inxi s Ryzenem 5, 32GB RAM a Gigabyte deskou. A má klid, a veškerá diskuze na index.php jí může bejt ukradená ... ;)

Uživatelský avatar
stani
Příspěvky: 505
Registrován: 14 srp 2015, 11:11
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamrznutí počítače

#22 Příspěvek od stani »

juhele2014 píše: 02 úno 2020, 19:31 s Ryzenem 5, 32GB RAM ...
Jojo, to už tu jednou bylo... :mrgreen:
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci. stani.1blog.cz

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Zamrznutí počítače

#23 Příspěvek od Ventero1 »

No to je ale nahrubo popsany co mela otevreno. Jinak video v prohlizeci je narocnejsi - a to markantne, proti videu v prehravaci.
Nikde nepise o tom, kolik a jakych zalozek v tech dvou browserech mela otevrenych - a to je pro vytizeni uplne stezejni ..,
No a jestli mela otevreny videostream v jednom a v druhym se ji na nejake strance jeste spustil nejaky reklamni banner s vysokym rozlisenim a zvukem na jine zalozce stranka s komplikovanym ci nedokoplym skriptem (internetbanking, chip.cz kuprikladu), tak mam zkusenost, ze se to bude chovat presne takto, bo je na to vykon toho cpu, ty grafiky aj te ramky fakt malo ... A to je bohuzel dnesni nesvar tech pablbu, co delaj ty stranky ...
Ale kdyz potom nebude chtit nejaky multitasking a da si na to pozor, tak to jako zakladni domaci i medialni pc pouzije vklidu.
Taky jeste otazka, jaky ma nastaveny windowsmanager - jestli jede treba na Compiz.
Kazdopadne bych se tady neskrkal a myslim, ze celkem levne koupi z inzerce nebo z repasshopu nejake adekvatni core i do te patice a navysit ram na 8GB by take nevyslo uplne tolik ...
Zitra se ji na to treba mrknu, kdyz bude chtit, ale asi jsme ji polekali - uz se ani neozyva ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Zamrznutí počítače

#24 Příspěvek od juhele2014 »

ale asi jsme ji polekali - uz se ani neozyva ... :lol: Já sem taky polekanej, když někdy vidim televizi, myslim teda jako zapnutou, ale nic to se mnou nedělá. Natož tohle forum, není se čeho bát ... Nebo jo :?: :?

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Zamrznutí počítače

#25 Příspěvek od Ventero1 »

Tak to ja se zapnuty televize lekam, kdyz jsou tam zapnuty zpravy. To musim utect - jak se ovladnu a koukam se na ne delsi dobu, tak pak nevim jestli nebudu dve noci bezes panku a nebo se mam uz uspat naporad, bo se mi v tak hnusnym svete, o kterem mi vapraveji na CT nebo Nove, nechce byt :D
A kdyz to vypravi jeste Soukup na Barandove, tak to uz je uplne sila - ten chlap to sice vypovida jako jatros, ale bohuzel ty souvislosti ma hodne zmakly ...
A nejlepsi byl Cibulka - ten se s tim vubec nemazal - ten to palil bez diplomacie a korektnosti i v TV, tak jak to je: "Zlocinci v parlamentu na popud lobby gauneru rozhodli, ze ... " :D - to je borec!
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Ramonka
Příspěvky: 36
Registrován: 17 led 2020, 19:49

Re: Zamrznutí počítače

#26 Příspěvek od Ramonka »

horstfuchs píše: 31 led 2020, 19:03
Ramonka píše: 31 led 2020, 14:45 Ještě jsem našla nějaké systémové hlášení o pádu, ale je to moc dlouhé na zkopírování. Tak vložím jen konec:
chtelo by to dat na pastebin a sem jenom link, nebo nekam na web
Myslíš toto? Nevím, oč jde... resp. jak to udělat. Protože zkopírovat obsah terminálu obyč. Crtl+C nefunguje.

Ramonka
Příspěvky: 36
Registrován: 17 led 2020, 19:49

Re: Zamrznutí počítače

#27 Příspěvek od Ramonka »

alojz píše: 01 úno 2020, 09:05 ...alebooo
https://www.omgubuntu.co.uk/2020/01/new ... -linux-app

...bude vas to zaujimat.... :shock: :shock: :shock:
To by mě teda zajímalo, ale k instalaci nemám odvahu.

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Zamrznutí počítače

#28 Příspěvek od Ventero1 »

Bohuzel - nevim proc - terminal nepodporuje klavesove zkratky, ale lze text oznacit mysi a pravym tlacitkem zvolit kopirovat. Pak ho sem vlozis do kodu, paklize bude mit rozumnou delku, nebo z nej udelas textak a ten sem prilozis jako prilohu. Kdyz bide velikost uolne ukrrutna, tak nekam na uloziste ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Ramonka
Příspěvky: 36
Registrován: 17 led 2020, 19:49

Re: Zamrznutí počítače

#29 Příspěvek od Ramonka »

takyradejianonymne píše: 01 úno 2020, 09:59
Livan píše: 31 led 2020, 09:47 ... Doma používám Manjaro s Firefoxem a notebookem s 2GB RAM a ještě se mi nestalo, že by se to chovalo takto. Spíš si myslím, že za to múže problém s rychlostí internetu, nebo nízký výkon procesoru, či nefungující akcelerace videa (špatný driver).
Ano, s tím plně souhlasím, někde se to kouslo kvůli úzkému hrdlu, pokud tam je alespoň 2 GB tak by to pořád ještě mělo být v pohodě utáhnutelné a za předpokladu, že je tam také v pořádku nastavený swap.

Žel žel žel jak jsem se letem světem díval dle uvedeného sporého výpisu (možná jsem měl ale vlčí mlhu?) tak dle dohledatelných popisů "počítač" už tehdy v době svého zrodu byl levnou kancelářskou spotřebkou tudíž s mizerným výkonem integrované grafiky ... a to je obávám se ta podstata problému protože dnes navíc to je už také vykopávka! :shock:

Pokud tedy vyloučíme možné pomalé/problémové připojení k internetu tak se dostáváme na téma tady na webu už tolikrát omleté a i v několika zdejších článcích.
Cestu tady vidím v pořízení vhodné (i starší) grafické karty, která by odlehčila procesoru protože s také O.K. grafickým ovladačem (nejlépe od nVidia?).

Nebo na počítač ještě před tím zkusit dát takové Lubuntu ještě s LXDE a pokud je s ním to "jeho" poslední (s LXDE a ne nově s LXQt) distro dosud podporované.
Představy Ramonky a případných dalších, že jim řádově na 7 let staré desce kancelářského počítače a s mizernou grafikou pojede současný Linux, tím myslím se současným desktopem, to když jim na tom dosud přece jelo Windows 7 nebo XP :roll: , tak je velmi zcestné! :shock: Tomu tak odpovídá to Lubuntu.
*** Také by se Ramonka měla přiznat, viz její stopa jinde na tomto fóru, jestli už si také nainstalovala nějakého toho antivira, že? :shock:


Počítač v podstatě není starý, protože jeden disk jsem vyměnila loni a ten, na kterém mám linux, je nový.
Proč je linux tak náročný na RAM, když nedělám nic moc extra???
Ve Win 7 jsem měla puštěno i více programů a bez problémů. Teda občas jsem musela něco ukončit, ale ne vytažením PC ze zásuvky.

Zaměstnavatel mi moc neplatí, tak na víc než levnou kancelářskou spotřebku nemám.

A ano, byl tam asi špatný nějaký... drive nebo co, který jsem pak instalovala.
To mě taky štve, že systém po mně pořád chce něco aktualizovat, a když to neudělám, padá. Když to udělám, tak za chvíli budu mít paměť totálně zasekanou...

Ne, ještě jsem Sophos neinstalovala. Akorát jsem zapnula Firewall. Obávám se, že pak už si video při práci sotva pustím. A vůbec, váhám, jestli spíš nezvolit to rozšíření SE Linux, jak tu někdo psal, ale ani k tomu jsem se ještě nedokopala.

Rychlost připojení mám teď nějakých 20 Mb/s - zase nekřičte, že pomalou, nebydlím v Prazééé...

Ramonka
Příspěvky: 36
Registrován: 17 led 2020, 19:49

Re: Zamrznutí počítače

#30 Příspěvek od Ramonka »

Ventero1 píše: 02 úno 2020, 09:29 Tak jsme se nechali nekam zavest. Nevim proc, mel jsem za to, ze ma nejaky uplne slaby procak a jen 2GB RAM - asi jsem zamenil s jinym vlaknem mozna i nekde jinde.
PC uvedeny v inxi se 4GB RAM je napsosto dostatecny pro provoz Mate 64bit. Takze mozna slo jen o shodu okolnosti, ze v tech dvou prohlizecich bylo mimo toho streamu spusteno jeste kdovikolik zalozek a nektere byvaji dost preplacane a maji slozite a spatne skripty. Pravdepodobne uz se to neopakuje - neozyva se - tak bych resil jen jeji otazku - tj. jak to resit nejlepe priste. A tady asi nejlepe tak, ze:
Zmacknout a drzet klavesu ALT, k tomu zmacknout a drzet klavesu SYSRQ (vetsinou s PrtScr) a k tomu pomalu zadat sekvenci "r, e, i, s, u, b"
Vice zde:
https://www.root.cz/clanky/sysrq-klaves ... -problemu/

Dík, to si někam zapíšu.
Ráda bych ještě nějaký dovětek, co tohle čarování udělá s mým PC? :)

Pzn. Nereaguju hned, protože mě „ležení pod PC“ zrovna moc nebaví.

Zamčeno