"Co me spis stve ta moda ten posuvnik skryvat"
Jojo - přesně - tohle je ssrajda okopírovaná z Win10. Tam to vypínám v "usnadnění". Někomu asi přeskočilo když to vymýšlel - jako chápu - úspora místa, ale zvláš´t v případě dnešních 16:9 monitorů je to nonsens jak prase.
Jde hlavně o oči - jak nesnáším když něco bliká, tak nesnáším když se musím příliš zaostřovat a šmjdit očíma abych zaměřil kam kliknu. To je stejný případ, jak taby ve Firefoxu - musí být úplně nahoře - pokud je tam nahoře mezera, ta je to zas total fejl - nou gou - ... Např. v takovém Inkscape používám asi tak 150 klávesových zkratek, takže to ovládání jako takové valím skoro po slepu

A to vidím jako rys, brýle nenosím
Stejný případ jseu ty fonty - tam je taky potřeba to vychytat - no zjistil jsem, že v Linuxech je možná lepší se vyprdnout na M$ arialy a pod. - třeba takový Dejuve místo Arialu je lépe čitelný - to je asi lepší cesta, než lpět na těch fontech přesně jak jsou ve Windows.
"Ked mas ten MX"
Zatím nemám - je to ale největší favorit

Windows mě už nebaví, resp. jsem se snažil týden nějak vyřešit neplynulé posouvání ve Firefoxu (v Chome to jede jak po másle za 80 Kč), nainstaloval jsem nějaké moded drivery - půl dne to běhalo krásně - a dnes už zas úplně na lejno, tak jsem tam musel vrátit drivery od M$.
A Firefox se už zas seká... Chrome nechci, protože nemá tak dobré extensions a je to celkově asi pro blbý, protože tam člověk skoro nic nenastaví - i na takovou blbost, jako jestli se má bookmárk zobrazit po kliknutí kolečkem v pozadí nebo ne je potřeba extension

Nebo na podrovné nastavení scrollování je potřeba taky extension, zatímco ve Foxu si to člověk nastaví za dvě minuty v about:config přesně jak chce.