Úložiště Vyřešeno

Obecné dotazy nebo názory k distribuci Linux Mint
Umístěním dotazu do vhodně zvoleného fóra níže urychlíte jeho řešení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
labeent

Re: Úložiště

#11 Příspěvek od labeent »

Salus píše: 06 led 2021, 22:56 Děkuji za odpověď jsem opravdu jen obyčejný uživatel, takže technickým údajům moc nerozumím. Co se týká toho "Cinnamon", tak bohužel už ho mám a budu se s tím nějak poprat, nebo by si mi doporučil ho radši přeinstalovat na něco jiného.
Nic takového, neplaš.
To je takové naše plkání, to nemá s Tvým problémem nic společného, toho si vůbec nevšímej ...
Obrázek
Salus

#12 Příspěvek od Salus »

labeente, teď si mě pěkně vystrašil. Prosím tě co a jak mám udělat. Prosím přesně. Jestli si pamatuješ, tak jsme spolu tento systém instalovali.
labeent

#13 Příspěvek od labeent »

Salus píše: 06 led 2021, 23:01 labeente, teď si mě pěkně vystrašil. Prosím tě co a jak mám udělat. Prosím přesně. Jestli si pamatuješ, tak jsme spolu tento systém instalovali.
Já právě Timeshift moc nenastavuji, mám na něj speciální prostor.
Doufám, že v tomhle Ti kluci pomohou víc.
Jde o to, že Timeshift vytváří zálohy systému a to podle toho, jak je nastavený. A pokud se nemažou ty staré, tak to zabírá vív a víc místa až to prostě zahlásí tuhle hlášku a po restartu nenaskočí. Respektive to naběhne až po zadání hesla a pak to nenaběhne.
Rychlé řešení je vymazat vše, co je uložené ve složce Timeshift, ale lepší by bylo vymazat jen něco a správně ho nastavit nebo v nouzi raději vypnout ...
Obrázek
Salus

#14 Příspěvek od Salus »

Já ten Timeshift ještě nemám. Zatím jsme ho neinstaloval.
Ventero1

#15 Příspěvek od Ventero1 »

Sakra chlape - vždyť tam máš v kořenu - root - "/" složku Timeshift, která ti zabírá 15,1GB z 26,7GB. Proto taky prvotní rada zněla přesunout tu složku jinam (zkopírovat a po té původní smazat) - tedy např. do /home - kde máš na to více prostoru (neznám rozvržení tvého disku) a samozřejmě tuto změnu i nastavit v té aplikaci Timeshift - pokud je nainstalován - to si zjisti třeba vyhledáváním v hlavní nabídce programů (menu).
A tímto je problém vyřešen.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Salus

#16 Příspěvek od Salus »

To jsem nevěděl, že to tam je. Jestli jsem to dobře pochopil tak viz. obrázek bych měl zaškrtnout tu sadu 6 a mělo by být vyřešeno.
Přílohy
Snímek obrazovky pořízený 2021-01-06 23-21-58.png
Ventero1

#17 Příspěvek od Ventero1 »

Nejprve přesuň tu složku do sda6 - do kořene - nevkládat do žádné jiné složky - a pak proveď přenastavení :-)
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Salus

#18 Příspěvek od Salus »

Vím, že se ze mě asi chytáš za hlavu, ale bohužel nemám s tím zkušenosti. Ta že zaškrtnu sadu 6 a jak pak mám udělat to přenastavení.
Salus

#19 Příspěvek od Salus »

Už možná vím. Vpravo nahoře je okno s nápisem načíst znova. Je to tak?
Ventero1

#20 Příspěvek od Ventero1 »

To není sada - ale specifické označení disku a oddílu SDA - to je zařízení disk a 6 je číslo oddílu.
Přenastavení provedeš tak, že zaškrtneš sda6 - jak správně píšeš - a pak zmáčkneš "OK"
Ale předtím přesuň tu složku.
Zamčeno