Úložiště Vyřešeno
Re: Úložiště
Dostal jsem se do terminálu a nejde mi tam zadat heslo. Vůbec to heslo tam nejde zadat. Stále jen blika kurzor a nic se tam nevpisuje.
Už tam jsem. Zadal jsem tam rm -rf /timeshift. s tečkou na konci a s mezerou za rm a rf je tak správně protože se nic nestalo.
.Salus píše: 07 led 2021, 20:21 Už tam jsem. Zadal jsem tam rm -rf /timeshift. s tečkou na konci a s mezerou za rm a rf je tak správně protože se nic nestalo.
Bez tecky to ma byt a zmazat adresar ...
Ak chces vediet kde sa prave nachadzas zadaj prikaz terminalu:
Kód: Vybrat vše
pwd
sudo -i
Ak si neni v korenovom adresari tak sa prepni do / zadanim prikazu:
cd /
potom ten prikaz na zmazanie:
rm -rf /timeshift
Ukoncit pracu v terminali pod tymto userom:
exit
Naposledy upravil(a) menom dne 07 led 2021, 20:51, celkem upraveno 1 x.
.
nevím jestli jsem to udělal správně, ale asi ne protože se tam objevilo to to viz. obr.
zapomněl jsi na pomlčku "-"
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Pokud se stále nelze přihlásit do grafického prostředí, tak zase do konzole a:
Pak restartuj a zkus znovu.
cd /
rm -rf /.Xauthority
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
.Ventero1 píše: 07 led 2021, 20:59 Pokud se stále nelze přihlásit do grafického prostředí, tak zase do konzole a:Pak restartuj a zkus znovu.Kód: Vybrat vše
cd / rm -rf /.Xauthority
Ten subor .Xauthority je potreba vymazat z domovskeho adresara uzivatela cez ktoreho sa chce prihlasit.
Ak ukoncil pracu u roota cez exit tak to ma byt:
cd ~
rm ~/.Xauthority
Podla toho kde sa momentalne nachadza treba postupovat
.
Zadal jsem to tam s tou pomlčkou a už půl hodiny mi na obrazovce běží nějaké soubory z toho timeshift. Co se to děje. Udělal bych foto, ale píší z těl. a nejde mi to sem vložit, že prý je foto moc velké.
Je změna zastavilo se to a chce to po mě nějaké zadání. Jaký příkaz tam mám zadat