nefunkční virtualbox Vyřešeno

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Odpovědět
Zpráva
Autor
filip2cz
Příspěvky: 23
Registrován: 13 srp 2021, 18:10
Kontaktovat uživatele:

nefunkční virtualbox

#1 Příspěvek od filip2cz »

Chtěl jsem si spustit virtuální počítač ve virtualboxu, ale po spuštění se vůbec nezobrazuje obraz a indikátor dole u disku nebliká, takže pravděpodobně vůbec nečte z disku. (viz. obrázek) Zkoušel jsem to u jak u virtuálních pc s Windows i s Linuxem, se starými a novými a všude stejný problém.
Obrázek

alfisko
Poradce Mintu
Příspěvky: 215
Registrován: 28 črc 2018, 08:48

Re: nefunkční virtualbox

#2 Příspěvek od alfisko »

pozri si logy. Ak tam je nejaka error hlaska, hod ju do googlu hladaj riesenie.
logy su v ~/VirtualBox VMs/
zakladne logy su v /var/log/syslog
ten si pozries najlepsie cez terminal prikazom tail -20 /var/log/syslog, kde -20 je pocet poslednych riadkov. Alebo tail -F /var/log/syslog. Tento prikaz aktualizuje vypis v realnom case.

Uživatelský avatar
zeleno
Poradce Mintu
Příspěvky: 328
Registrován: 09 úno 2020, 09:04

Re: nefunkční virtualbox

#3 Příspěvek od zeleno »

Ak skúšaš virtualizáciu v počítači prvá krát, tak je možné, že ju nemáš povolenú v biose https://itipy.wordpress.com/2020/03/29/ ... cie-na-pc/

alfisko
Poradce Mintu
Příspěvky: 215
Registrován: 28 črc 2018, 08:48

Re: nefunkční virtualbox

#4 Příspěvek od alfisko »

V biose sa povoluje viac procesorov pre virtualne stroje. Aspon v mojom som povolenie virtualizacie ako takej nenastavoval.

filip2cz
Příspěvky: 23
Registrován: 13 srp 2021, 18:10
Kontaktovat uživatele:

Re: nefunkční virtualbox

#5 Příspěvek od filip2cz »

zeleno píše: 29 lis 2021, 13:03 Ak skúšaš virtualizáciu v počítači prvá krát, tak je možné, že ju nemáš povolenú v biose https://itipy.wordpress.com/2020/03/29/ ... cie-na-pc/
S virtualizací zkušenosti mám a dříve všechno fungovalo. I tak jsem se byl podívat do biosu a virtualizace je normálně povolená.

alfisko
Poradce Mintu
Příspěvky: 215
Registrován: 28 črc 2018, 08:48

Re: nefunkční virtualbox

#6 Příspěvek od alfisko »

~/VirtualBox VMs a ~/.config/VirtualBox. Tam su nastavenia.
Tieto adresare premenuj a spusti Vbox. Skus vytvorit novu masinu s povodnym diskom. Ak to pojde, vies kde je chyba.
A nemenil si pristupove prava k virtualny diskom ?

filip2cz
Příspěvky: 23
Registrován: 13 srp 2021, 18:10
Kontaktovat uživatele:

Re: nefunkční virtualbox

#7 Příspěvek od filip2cz »

alfisko píše: 29 lis 2021, 10:39 pozri si logy. Ak tam je nejaka error hlaska, hod ju do googlu hladaj riesenie.
logy su v ~/VirtualBox VMs/
zakladne logy su v /var/log/syslog
ten si pozries najlepsie cez terminal prikazom tail -20 /var/log/syslog, kde -20 je pocet poslednych riadkov. Alebo tail -F /var/log/syslog. Tento prikaz aktualizuje vypis v realnom case.
V logu VM mám tenhle error:

Kód: Vybrat vše

ERROR [COM]: aRC=NS_ERROR_INVALID_ARG (0x80070057) aIID={4680b2de-8690-11e9-b83d-5719e53cf1de} aComponent={DisplayWrap} aText={Argument aWidth is invalid (must be aWidth != 0 && aWidth <= 32767)}, preserve=false aResultDetail=0
Zkoušel jsem googlit, ale nepřišel jsem co by se s tím dalo dělat.

alfisko
Poradce Mintu
Příspěvky: 215
Registrován: 28 črc 2018, 08:48

Re: nefunkční virtualbox

#8 Příspěvek od alfisko »

spusti to z terminalu VBoxManage startvm "nazov_stroja" ze co to napise.

do googlu som dal : vbox ERROR [COM]: aRC=NS_ERROR_INVALID_ARG a vyhodilo toho dost

filip2cz
Příspěvky: 23
Registrován: 13 srp 2021, 18:10
Kontaktovat uživatele:

Re: nefunkční virtualbox

#9 Příspěvek od filip2cz »

Nevim jak je to možný, ale začalo to samo od sebe zase fungovat. :D

Odpovědět