podepisovací zařízení Signotec Sigma

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zpráva
Autor
4JR

Re: podepisovací zařízení Signotec Sigma

#11 Příspěvek od 4JR »

No problém je asi v tom, že po otevření okna s dokumentem k podpisu se objeví hláška o nefunkčním skriptu js 1.7.2. na stránce a že mám skript ukončit a nebo pokračovat dál a počkat až se dokončí sám.
Tzn. předpokládám, že admini mají javaskipt běžící na vzdáleném serverunastavený tak, že znemožňuje použití SignPadu pod jinými OS než Win.
Tak z toho asi nic nebude :( a na pracovní věci budu muset zůstat pořád v dualbootu s Win.
segfault

#12 Příspěvek od segfault »

Proč by to dělali? Kde je ten server?
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
4JR

#13 Příspěvek od 4JR »

Asi jsem to prve špatně napsal, jestli se nepletu, tak je server u nás na firmě, ale o něj až tak nejde. Ten skript hádám je v aplikaci která přes webové rozhraní tvoří ty dokumenty (smlouvy) a tu nám tvoří externí firma. V podstatě v prohlížeči ve formuláři zadám data, z těch dat se vytvoří .pdf smlouva a tu biometricky podepíšeme SignPadem. Pracujeme na vlastním HW, nemáme služební stejný a ošetřovaný našimi IT, jen ty SignPady jsme vyfasovali. Máme doporučenou konfiguraci HW i SW (rozuměj Win7 / 8, Javu, antivir, atd.), ale protože mi nějak víc vyhovuje Mint, tak jsem se to pokoušel na něm rozchodit.
Když jsem se ptal jednoho našeho IT jestli to půjde pod Linuxem, tak mi řekl, že neví, že jsem jedinej kdo se na to ptá.

V každém případě děkuji za pomoc a čas, zas jsem se naučil něco nového. Zkusím bádat dál, třeba to nakonec nějak půjde.
ulo

#14 Příspěvek od ulo »

Ještě můžeš zkusit jiný prohlížeč, třeba Chrome, ale tohle netuším, kde by mohl být problém. Taky se mi nezdá, že by server nějak řešil, jestli k němu letí dokument z Win nebo Lin verze Firefoxu, jak už psal segfault.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
4JR

#15 Příspěvek od 4JR »

Server to neřeší, ale na něm běží webová aplikace, která funguje pouze pro IE9 a výše a FF23 a výše. Chrom ani jiné prohlížeče nejsou podporovány = apka v nich nefunguje. V aplikaci je Java skript, který z těch dat tvoří .pdf a umožňuje je biometricky podepsat. Tak si myslím, že ten skript (aplikace) blokuje možnost podpisu pokud nekomunikuje s povoleným OS (Win). Je to jen můj dojem, zkusím vyšťourat nějaké info od našich IT.
4JR

#16 Příspěvek od 4JR »

Zdar, tak je to vážně tak, že webová aplikace zkoumá jaký OS k ní přistupuje.
Tak jsem zkusil wine a Firefox pod ním a je to OK, ale zase nemohu nainstalovat javu ve FF pod wine, a bez té nefunguje podepisování. To už ale patří jinam, tak zkusím vlákno ve sprívném fóru.
Tady to případně prosím uzavřít.
Díky všem za ochotu pomoci a čas.
Zamčeno