...digitalizácia MC kaziet...

Prohlížení, úprava a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 1187
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

...digitalizácia MC kaziet...

#1 Příspěvek od alojz »

...začal som svoju zbierku magnetofonových kaziet digitalizovat...samozrejme v linuxe... :roll: ...ked niekoho zaujima,tak napisem moj postup... :shock: :shock: :shock:
images.jpeg
images.jpeg (8.82 KiB) Zobrazeno 587 x
AMD Ryzen 5 5500U Lucienne
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge

menom
Příspěvky: 2418
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#2 Příspěvek od menom »

.

Mozes napisat uvidime ci som pouzil rovnaky postup.
Len sum sa nejako nedarilo odstranit, je na to spôsob, ale neodstrani sum uplne.

.
.

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 1187
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#3 Příspěvek od alojz »

...na začiatku som kupil toto s auto reversom http://technaxx.cz/produkt/technaxx-dig ... atu-dt-01/
...tie lepšie,ktoré som mal kuknuté,už sa nepredavali...následne som nainstaloval audacity,starsia verzia je na pribalenom mini CD...podla navodu som nastavil vstupné zariadenie,a začal som eksperimentovat,totiž audacitym som nikdy nič nerobil...po urcitom case s vysledkom som bol celkom spokojny...ukladal som nahravky aj vo formate WAV,aj MP3 vo vysokej kvalite,kvoli eksperimentu...šum tam samozrejme je,minimálny,nahravky vacsinou mam este z radia...a tie digitalizatory vyprdnu na nijaké dolby...a moja veža značky TESLA,sa tazko pripoji k PC...
...lenže pri prehravani su slabé basy...pri beznom prehravani ani nezbadat,len pri mojom reprosustave to bije do uši :o ...aleee moze to sposobovat aj to,ze audacity detekuje prehravac ako USB mikrofon... :roll: to este nijako doriesit :roll: :roll: :roll:
...vlastne v prvom rade musim zmáknut audacity... :o :shock: :arrow:
...s tvojimi skusenostami by sme to mohli zdokonalit... :idea: :idea: :idea:
usb-kazetovy-prehravac-enkoder-digitalizacia-hudby-magnetofonove-kazety.jpg
Naposledy upravil(a) alojz dne 06 dub 2022, 07:12, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 5 5500U Lucienne
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge

menom
Příspěvky: 2418
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#4 Příspěvek od menom »

.

Moze sa pouzit hocijaky prehravac, radiomagnetofon co ma vystup na sluchatka obycajny jack.
Skusal som len hovorene slovo, a bud to sumi alebo po potlaceni sumu v audacity cez Efekty položku Noise Reduction
to bolo akoby clovek hovoril do plechoveho sudu.
Mozno treba viac experimentovat.

Hudbu som zohnal z inych zdrojov radsej.
Pouzil som navod zo zive:

Kód: Vybrat vše

https://zive.aktuality.sk/clanok/128560/co-so-starymi-kazetami-navod-ako-ich-zdigitalizovat/


.
.

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 1187
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#5 Příspěvek od alojz »

...článok ma posunulo v nastaveniach audacity dalej... :idea: :idea: :idea:
Hudbu som zohnal z inych zdrojov radsej.
...nesuhlasim,digitalna hudba je čistá,neprida atmosferu praskanie LP... :o :o :o
bba47b59989e0f0950c0c41e3d88aa09.jpg
p.s.-magnetofonik rychlo pracuje,60 minutovu kazetu prehrá za hodinu... :lol:
AMD Ryzen 5 5500U Lucienne
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge

vxmery
Příspěvky: 539
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#6 Příspěvek od vxmery »

Pozrime sa, závan minulého storočia :) Tie kazety maxell stáli tuším 105 Kčs. Dodnes nejaké mám.
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

alfisko
Příspěvky: 270
Registrován: 28 črc 2018, 08:48

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#7 Příspěvek od alfisko »

Audacity pouzivam na moje hudobne excesy. Nejake nahravky z kazet, ked boli deti male, som digitalizoval jednoducho z radiomagetofonu kablom do audacity. Tam som to upravil s pomerne slusnym vysledkom. Ide to aj s platnami, ale na co ? Ako starsia generacia ich mam asi 200 a gramafon aj niekedy pocuvam. ;)

Uživatelský avatar
alojz
Příspěvky: 1187
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#8 Příspěvek od alojz »

...a tie nastavenia v audacity boli,su,aké??? :roll: :?: :idea: :idea: :o
AMD Ryzen 5 5500U Lucienne
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge

alfisko
Příspěvky: 270
Registrován: 28 črc 2018, 08:48

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#9 Příspěvek od alfisko »

Vstup linka, vystup sysdefault. Keyboard pripojim kablom, dam ho ako vstup. Ked chcem pridat "cistu" stopu, vystup je sysdefault. Ak chcem pridat do nahratej stopy, vystup je keyboard. Pouzivam pulseaudio. Keboard yamaha psr-ew 300

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2389
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: ...digitalizácia MC kaziet...

#10 Příspěvek od Ventero1 »

Osobne jsem pouzival na digitalizaci MC jeden z poslednich modelu walkman Panasonic via jack a aplikace Audiograber + CDex (Win - Lin jsem tenkrat ani nevedel, ze existuje) ciste do waw a pak teprve komprimoval (v realnem case to na te plecce s Celerem 2GHz ani neslo a clovek ma pak moznost ladit nastaveni komprimace dodatecne) a byl jsem s kvalitou spokojen - basy odpovidali nahravce popr. se daly zvyraznit efektem na walkmanu.
Dodnes mam 2 tyto hlinikovy Panaky schovany, kdyby jsem neco potreboval digitalizovat z MC, protoze maji neuveritelne kvlaitni hlavu a vyvazenou charakteristiku zvuku.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Odpovědět