Zdravím Vás, mám problém so stránkou na domácom serveri. Beží na LinuxMint Vera, Apache 2.4,MariaDB 10.6, PHP 8.1, Wordpress 6.1.1 Bind9 9.18, DDClient 3.91 a domény na namecheap.com.
Nefunguje mi prístup na web z vonku, z internetu. Mám dynamicku verejnú IP a mám to poriešené cez ddclienta. Ten aktualizuje verejnu IP dobre. Ak zadam do vyhladavaca moju aktualnu IP a na routeri nemam nasmerovanie portu na server tak mi to ukaze rozhranie routera, ak nasmerujem na IP servera tak mi to nacita stranku na serveri ale len akoby v zakladnom rezime akoby som nemal na serveri PHP. Stranka bezi na Wordpresse.
Moze to byt aj v routri? Vstupny router TP-link je ako brana s DHCP pre LAN aj pre Wifi. Server ma rezervovanu IP na tomto routeri a na serveri je nastavena staticka IP. Druhy router kedze som mal malo LAN portov tak som ho pouzil ako extender, je na nom staticka IP rezervovana aj na Tp-linku, vypnuta wifi a DHCP je na nom takisto vypnuty. Takze vsetkym zariadeniam priraduje IP TP-link. Moze tento extender nejako blokovat porty alebo pristup k serveru?
V LAN sieti mi nezobrazuje stranku pod domenovym menom v plnom rozsahu ale pod LAN IP ano. Neviem si s tym poradit.
Apache webstranka na homeserveri nebezi.
-
Re: Apache webstranka na homeserveri nebezi.
V lokální síti ti to funguje? Pokud se dostaneš na server z venku, měl by router být OK. WP neznám, ale vypadá to na problém s právy k adresářům na serveru. PHP otestuješ jednoduchým skryptem, který vložíš do souboru např. phpinfo.php a zadáš
Měla by se ti vypsat obsáhlá tabulka s nastavenímí PHP. Po otestování skrypt zase odstraň! Představuje potencionální nebezpečí z venčí.
Na Apache musí být php taky povoleno.
Kód: Vybrat vše
<?php phpinfo(); ?>
Kód: Vybrat vše
<IP tvého serveru>.phpinfo.php
Na Apache musí být php taky povoleno.
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 10 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 10 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 10 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce