Zdravím vás,
mám NTB s Linuxem Mint 20.2, který využívám jak v práci, tak i doma. V posledních dvou měsících mne v práci admin 2x upozornil, že z mého počítače se provádí skenování portů firemní sítě. Můžete mi prosím poradit, na co se podívat? Nic jsem cíleně v tomto směru neprováděl. Díky za radu.
Nechtěné skenování portů
Re: Nechtěné skenování portů
.
Zdravim, ak to nerobi aj iny dalsi linux, tak si tipnem, ze to moze robit Warpinator.
Teda skusit zakazat spustenie Warpinator po starte operacneho systemu.
.
Zdravim, ak to nerobi aj iny dalsi linux, tak si tipnem, ze to moze robit Warpinator.
Teda skusit zakazat spustenie Warpinator po starte operacneho systemu.
.
.
Díky za tip vyzkouším. Jinak si myslím, že na adminovské "tabuli hanby" jsem zatím sám
Warpinatora jsem odinstaloval - nepoužívám ho. Zatím ale nemám feedback od našeho admina.
.
Asi je tam malo uzivatelov LM, ak by to nepomohlo tak skusit nejaky iny linuxovy OS, ci to bude tiez robit.
Staci spustit instalacku ako Live system (vyzkouset, neinstalovat).
.
.
Ahoj, skús poslať adminovi tento odkaz aby bol v obraze, že nemá škodnú v revíre.
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať
Díky za tip na nmap. Zeptám se admina, jestli tento nástroj používá. Jinak už začínám být vnitřně smířený s novou instalací Mintu na NTB.
Inštalácia Mintu je brnkačka, aj tu na portále je seriál návodov, po časti 1 a 2 preklikni na stranu 1. BTW - prečo nová inštalácia ?
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b