Potřebuji poradit.
Mám 3 TP-Link routery a jde o to udělat doma síť, odkud by všichni mohli sdílet tiskárnu. Dostal jsem radu, že mám koncipovat stylem modem/router - AP - AP
1. bude nastaven na PPPoE a bude hlavní - adresu přidělím např. 192.168.0.31
2. bude nastaven jako AP se Static IP 192.168.0.32 a vypnutým DHCP (dle návodů na netu) a k tomu bude připojena tiskárna via wifi
3. bude nastaven jako AP na 192.168.0.33 a také vypnuté DHCP
Nicméně jsou tam, v případě AP, ještě hodnoty Default Gateway a Primary DNS, kdy první se po změně na Static IP (z nějakého smart něco) přednastaví na stejnou hodnotu jako je samotná přidělená IP a druhá se nastaví na 192.168.0.254
Neměla by být Deafault Gateway spíše v obou AP nastavena na hlavní router, tedy 192.168.0.31, aby fungovalo to sdílení odkudkoliv?
Nebo co to vlastně znamená a v mém případě ovlivňuje?
A hodnota Primary DNS má být správně jaká a ovlivňuje co? Neměla by také být adresována jako IP hlavního zařízení?
Nastavení routeru jako AP
Moderátor: Ventero1
Pravidla fóra
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Nastavení routeru jako AP
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Re: Nastavení routeru jako AP
Diky. Sice jsem to nakonec udelal jinak, protoze uz jsem nemel nervy na to, ale rsd si to proctu, abych se to naucil pro priste ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...