Mint 21.3 nebo 22
Re: Mint 21.3 nebo 22
Tak ted jsem zprovoznil repráky - jely asi půl minuty... zkur... mint fakt už sory jako
>
>
>
>
>
.
Ked zmenis nejake nastavenia, tak je dobre v Relace a spousteni zatrhnut volbu Ulozit relaci pri odhlaseni ci taknejak.
Nasledne odhlasit a znova prihlasit uzivatela, toto v minulosti pomohlo.
.
Ak to nerobi nejaky systemd sam od seba. V minulych vydaniach LM systemd ukoncoval modemmanager, co je podriadeny Network manageru. Asi tak 2-3 krat denne som musel restartnut modemmanager cez terminal.
.
Ked uz si tu mozme stazovat...
.
.
Ked zmenis nejake nastavenia, tak je dobre v Relace a spousteni zatrhnut volbu Ulozit relaci pri odhlaseni ci taknejak.
Nasledne odhlasit a znova prihlasit uzivatela, toto v minulosti pomohlo.
.
Ak to nerobi nejaky systemd sam od seba. V minulych vydaniach LM systemd ukoncoval modemmanager, co je podriadeny Network manageru. Asi tak 2-3 krat denne som musel restartnut modemmanager cez terminal.
.
Ked uz si tu mozme stazovat...
.
.
.
Tak jsem nainstaloval předchozí verzi Mintu - tam ty rapráky zdá se (zatím) fungujou. Ten novej 22 je asi pořád značnej nedomrd.
Takhle jsem se už dlouho nerozčiloval
Takhle jsem se už dlouho nerozčiloval
>
>
>
>
>
.
Dobre vediet, diky za hlaseni o problemoch so zvukom a XApp Status Plugin.
.
Dobre vediet, diky za hlaseni o problemoch so zvukom a XApp Status Plugin.
.
.
Pak ještě to blikání monitoru u intel grafik při najetí kurzorem do pravé dolní části, což nějak souvisí s funkcí virtualizace. Lze vypnout buď takhle:
Tohle souvisí s novým jádrem v Mint 22.
Pak ještě Firefox mění kurzory na "černé", ale to je asi "globální" problém nové verze Firefoxu.
Nebo myslím, že mně fungovalo i vypnutí virtualizeace v BIOSu (ale už si úplně nejsem jistej).Edit /etc/default/grub
Modify the GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT and add intel_iommu=igfx_off at the end (i.e. GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash intel_iommu=igfx_off")
Save contents and update grub with sudo update-grub
Restart
Tohle souvisí s novým jádrem v Mint 22.
Pak ještě Firefox mění kurzory na "černé", ale to je asi "globální" problém nové verze Firefoxu.
>
>
>
>
>
...opravu zmenu kurzora u firefoxu som uz sem pisal...to neni globalni problém...robis unáhlené závery...
...treba pohladat tu opravu...tiez bolo v iksefce...
...treba pohladat tu opravu...tiez bolo v iksefce...
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
RADEON RX 6400 dual
No to jsem tedy nikde nenašel - na netu jsou nějaké návody, že se má přesouvat hromady ikon kamsi a zase zpátky nebo co - ale stejně to nikomu nefungovalo, co jsem četl.
>
>
>
>
>
Tak dej link Alojz.
Mam opacny problem - navolim v nastaveni kurzor a casto mi system nabehne stejne jenom s vychozim a az v okne aplikace se zmeni na ten navoleny ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...