Je ostuda, že takovýto nástroj nemá port pro Linux. Kód je otevřený a Pete Batard v naší korespondenci vyjádřil, když jsem ho o to žádal, že na to sice nemá čas, ale že by to uvítal, kdyby se toho někdo chopil.
Chci tedy sehnat lidi, kteří by se podíleli na tvorbě Rufus pro Linux, zejména pro DEB-systémy. Osobně nejsem programátor a nejsem schopen kompilovat kódy, ale nabízím svou finanční podporu. Nebo jinou zvládnutelnou pro mě - můžu třeba chodit vývojáři pro kafe, pivo a picu
Pokud se tu nenajde nikdo, kdo by se chopil kompilace dobrovolně a komunitně, tak má představa je taková, že by se dalo do kupy více lidí, kteří by se složili a zaplatili někoho. Nebo třeba spolu s finančním příspěvkem přesvědčili vývojáře např. Debianu, Ubuntu nebo LM, že by se toho chopili a udělali ofiko balík.
Možná si to představuji jako Hurvajs, ale myslím, že takto podobně vzniklo spousta SW nejen pro Linux.
Najdu zde podporu nebo alespoň vyjádření někoho zkušeného, jak třeba dál se svou iniciativou postupovat?
Rufus pro Linux - výzva. Vyřešeno
Moderátor: Ventero1
Pravidla fóra
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Rufus pro Linux - výzva.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Re: Rufus pro Linux - výzva.
Moc tenhle typ softwaru nepoužívám, ale pro zápis ISO souborů na USB existuje Etcher, Fedora Media Writer, na Ubuntu je taky nějaký startup disk creator, a GNOME disks to taky umí.
To jo, ale ty nastroje jsou omezeny prditka, co se tyce tvorby bootflesh a sire zaberu v tomto smeru. Mozna Ventoy, ale ten pracuje jinak.
Kdo nezkusil Rufus, tak nepochopi
V Linuxu potrebuju na to same x utilit jako ms-sys atd a vytvareni instalacek Win s vsemi mznostmi nema Rufis konkurenci. Ten nastroj je proste skoro dokonaly.
Kdo nezkusil Rufus, tak nepochopi
V Linuxu potrebuju na to same x utilit jako ms-sys atd a vytvareni instalacek Win s vsemi mznostmi nema Rufis konkurenci. Ten nastroj je proste skoro dokonaly.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Zdravím, jaksi mi uniká smysl toho dělat v linuxu náhradu Rufusu. Jedinou přidanou hodnotu Rufusu oproti např. Etcheru vidím v obcházení omezení instalaček Win11 na nepodporovaném hardvéru. Pokud mám podporovaný hardvér, což novější mašiny podporují všechny, Rufus nepotřebuji. Pokud chci instalovat cokoliv jiného, než Win11 na nepodporovaném hardvéru, zase Rufus nepotřebuji. Navíc, proč by Linuxák chtěl instalovat win11 a k tomu ještě na nepodporovaný hardvér? P. S. Rufus jsem zkusil.
Pokud vim, tak etcher je jen graficky lepsi prenasec obrazu. Rufus nabizi mnoho moznosti tvorby zakladu cehokoliv myslitelneho a moznosti dale modifikovat.
Muzu chtit pracovat hlavne v linuxu a mit vsechny moznosti tvorby servisnich pomucek ..
Tam se bohuzel nektere veci daji sice udelat, alee tak kostrbate, ze je opravdu potreba mit nekde aspon WinPE.
Proste mi chybi Rufus a HDTune - nic v linuxu se na tyhle 2 apky nehrabe ani k pasu ..
Muzu chtit pracovat hlavne v linuxu a mit vsechny moznosti tvorby servisnich pomucek ..
Tam se bohuzel nektere veci daji sice udelat, alee tak kostrbate, ze je opravdu potreba mit nekde aspon WinPE.
Proste mi chybi Rufus a HDTune - nic v linuxu se na tyhle 2 apky nehrabe ani k pasu ..
Když si čtu wiki projektu Rufus (Do you plan to port Rufus to Linux/Mac OS/Some other OS?), tak tam píší, že to hodně využívá Windows API a že jen port základní funkcionality na Linux by byly odhadem 4 měsíce práce na plný úvazek, takže bych si moc nadějí nedělal.
Jojo - uz mam tu informaci, ze to tak bude. Jeden uzivatel na Ubuforu nasel i nejaky rozdelany projekt na github a tam, vedic to jiste, chteli vyuzit zdrojovy zaklad z WOE a ten doplnit o funkcionality z Rufus. Ale projekt je 2 roky mrtvy - tak to vzdali.
4 mes. na plny uvazek je ranec - to by se muselo vybrat hodne penez ..
4 mes. na plny uvazek je ranec - to by se muselo vybrat hodne penez ..