Linux Mint 22 x86_64
6.8.0-49-generic
Rád bych se zeptal. Dosud jsem používal bezproblémově tiskárnu HP Laser Jet M15w s přenosem dat k tisku přes wifi. Běhalo po instalaci LM22 bez problémů. Pak jsem domů pořídil Mesh systém a připojil tiskárnu k wifi od Mesh. Systém tiskárnu vidí, ale tisk neproběhne s hláškou Chyba tiskárny, cups-pki-invalid.
Ani po opětovném připojení tiskárny do původní wifi sítě zůstává stav stejný. Lze tisknout pouze přes mobilní telefon.
Jsem linuxový BFU, klikací typ. Případně kopírovat řádky do terminálu. Prosím Vás o nasměrování či pomoc. Děkuji moc.
Zkoušel jsem ještě Chat GPT. Odpověď zde. Je relevantní?
https://chatgpt.com/share/6748eb07-9be0 ... 43d8b10281
cups-pki-invalid
Re: cups-pki-invalid
Asi se zmenila IP. Ale to jen strelba od boku - sitarine nerozumim.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Re: cups-pki-invalid
Možné riešenie :
Môže to byť neplatný certifikát. Nájdeš ho tu :
Výstup z ls príkazu vyššie ti dá tvoj certikat. Napriklad :
Xerox.local.crt určite tam máš iný názov (Xerox.local.crt je príklad). Ten treba premenovať pre prípad neúspechu operácie. Namiesto Xerox.local.crt daj tvoj certifikát.
Nakoniec jednoduchým reštartovaním cups služby sa vygeneruje nový. Reštartuj cups službu :
V prípade že sa nový certifikat neobjaví, tak potom nazad :
A chyba je inde.
Môže to byť neplatný certifikát. Nájdeš ho tu :
Kód: Vybrat vše
sudo ls /etc/cups/ssl
Xerox.local.crt určite tam máš iný názov (Xerox.local.crt je príklad). Ten treba premenovať pre prípad neúspechu operácie. Namiesto Xerox.local.crt daj tvoj certifikát.
sudo cd /etc/cups/ssl
sudo mv Xerox.local.crt Xerox.local.crt_old
sudo service cups restart
sudo cd /etc/cups/ssl
sudo mv Xerox.local.crt_old Xerox.local.crt