Rozlišení externího monitoru Acer Extensa 5220
Rozlišení externího monitoru Acer Extensa 5220
Ahoj linuxáci!
Včera jsem si dovolil vstoupit mezi vás a stále řeším problém s externím monitorem.
Nemám v nabídce možnost nastavit rozlišení větší než 1024x768.
Graphics:
Device-1: Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics driver: i915
v: kernel
Device-2: Suyin Acer CrystalEye Webcam driver: uvcvideo type: USB
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.11 with: Xwayland v: 23.2.6 driver: X:
loaded: modesetting unloaded: fbdev,vesa dri: crocus gpu: i915 resolution:
1: N/A 2: 1024x768~60Hz
API: EGL v: 1.5 drivers: crocus,swrast platforms: x11,surfaceless,device
API: OpenGL v: 4.5 compat-v: 2.1 vendor: intel mesa v: 24.0.9-0ubuntu0.3
renderer: Mesa Intel 965GM (CL)
Mint 22 Cinnamon
Moc prosím o radu
Včera jsem si dovolil vstoupit mezi vás a stále řeším problém s externím monitorem.
Nemám v nabídce možnost nastavit rozlišení větší než 1024x768.
Graphics:
Device-1: Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics driver: i915
v: kernel
Device-2: Suyin Acer CrystalEye Webcam driver: uvcvideo type: USB
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.11 with: Xwayland v: 23.2.6 driver: X:
API: EGL v: 1.5 drivers: crocus,swrast platforms: x11,surfaceless,device
API: OpenGL v: 4.5 compat-v: 2.1 vendor: intel mesa v: 24.0.9-0ubuntu0.3
renderer: Mesa Intel 965GM (CL)
Mint 22 Cinnamon
Moc prosím o radu
Re: Rozlišení externího monitoru Acer Extensa 5220
.
V moznostiach nastaveni mozes skusit zrusit Zrcadlit displeje - může omezit možnosti rozlišení
Podobne jako na obrazku:
.
.
V moznostiach nastaveni mozes skusit zrusit Zrcadlit displeje - může omezit možnosti rozlišení
Podobne jako na obrazku:
.
.
.
nemám záložku přílohy, tak nevím jak vložit screen
mám to nastavení trochu jiné a žádné zrcadlení tam nemám
další tip?
mám to nastavení trochu jiné a žádné zrcadlení tam nemám
další tip?
.
Ked budes mat viac prispevkov mala by sa objavit moznost pridat prilohu.
Jak na to:
viewtopic.php?t=6842
.
Ked budes mat viac prispevkov mala by sa objavit moznost pridat prilohu.
Podporované formáty jsou PNG a JPG do velikosti 2 MiB.
Jak na to:
viewtopic.php?t=6842
.
.
ten návod jsem četl, ale asi je to fakt od určitého počtu příspěvků
celý život jedu na widlích a teď se pustím do tohodletoho. Končí podpora w10 a lidí jako já (co nemá hw na w11) asi bude přibývat
celý život jedu na widlích a teď se pustím do tohodletoho. Končí podpora w10 a lidí jako já (co nemá hw na w11) asi bude přibývat
.
Je tam ovladac modesetting pre graficku kartu, mozno ho skusit vymenit za intel.
Nasledujuci prikaz po kopirovani do terminalu a zadani hesla vytvori subor 20-intel.conf
v adresari /etc/X11/xorg.conf.d/
aj s obsahom:
Staci cely ten prikaz kopirovat a vlozit do terminalu, zadat heslo a stlacit Enter.
Potom restart.
.
Je tam ovladac modesetting pre graficku kartu, mozno ho skusit vymenit za intel.
Nasledujuci prikaz po kopirovani do terminalu a zadani hesla vytvori subor 20-intel.conf
v adresari /etc/X11/xorg.conf.d/
aj s obsahom:
Kód: Vybrat vše
sudo tee /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf <<END
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "TearFree" "true"
EndSection
END
Staci cely ten prikaz kopirovat a vlozit do terminalu, zadat heslo a stlacit Enter.
Potom restart.
.
.
Tohle mu akorat poresi tearing.
Musi zkontrolovat, zda je nacten modul i915 a pripadne vynutit.
Ale ani to mu nejspis nepomuze - kdysi jsem to resil s Redhawkem: Pouzity driver i915 v novejsich verzich ma tuto chybu/vlastnost pro tyto starsi chipsety z dob core2duo.
Reseni se naslo jedine - pouzit starsi verzi OS.
Zkusim se ho na to jeste zeptat, az na nej narazim na jinem foru - na nas uz davno zanevrel.
Taky je blbost na to cpat Cinnamon. Optimalne bych zkusil Mint 17.3 xfce a pripadne sel dolu, nez narazis na spravnou verzi. Lepsi by bylo najit distro vhodnejsi - treba MX s fluxboxem, pokud chces podporavany OS. Ale zase budes resit to rozliseni.
Nechapu ale na co vetsi rozliseni - na YT apod ti to stejne plynule nerozjede ani s timhle ..
Pak, jestli jsi velkej sadomasochista, tak muzes resit, jak nahradit novy modul za stary v novejsim OS.
Ale ani to mu nejspis nepomuze - kdysi jsem to resil s Redhawkem: Pouzity driver i915 v novejsich verzich ma tuto chybu/vlastnost pro tyto starsi chipsety z dob core2duo.
Reseni se naslo jedine - pouzit starsi verzi OS.
Zkusim se ho na to jeste zeptat, az na nej narazim na jinem foru - na nas uz davno zanevrel.
Taky je blbost na to cpat Cinnamon. Optimalne bych zkusil Mint 17.3 xfce a pripadne sel dolu, nez narazis na spravnou verzi. Lepsi by bylo najit distro vhodnejsi - treba MX s fluxboxem, pokud chces podporavany OS. Ale zase budes resit to rozliseni.
Nechapu ale na co vetsi rozliseni - na YT apod ti to stejne plynule nerozjede ani s timhle ..
Pak, jestli jsi velkej sadomasochista, tak muzes resit, jak nahradit novy modul za stary v novejsim OS.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
tohle prosím rozvést jako pro malé dítě...do teď jsem jel na widlích
tohle prosím rozvést jako pro malé dítě...do teď jsem jel na widlích
Jinak tento ntb zvládá filmy v VLC ve fullHD pěkně. Bohužel v tomto rozlišení má tento externí monitor (Acer 23") vše moc velké a neostré.
Vše jinak se zdá být vyhovující.
Pokud by pro mě byl na trhu vhodnější OS, rád si nechám poradit
Vše jinak se zdá být vyhovující.
Pokud by pro mě byl na trhu vhodnější OS, rád si nechám poradit
.
Kludne pouzi ten prikaz na vytvorenie suboru 20-intel.conf
Mam skusenost, ze nahradit modesetting za intel, teda aby sa modesetting nepouzil, vyriesilo okrem tearingu v niektorych pripadoch aj, ze sa notebook neprebudil zo spanku spravne, ale ostala cierna obrazovka takzvany black screen.
Alebo dalsie problemy s intel grafikami, trhanie na pracovnej ploche...
Za to ze skusis druhy ovladac nic nedas. Keby to nepomohlo staci vymazat ten subor s nastavenim 20-intel.conf
Urcite by som nepouzil operacny system co nema podporu, ziadne bezpecnostne aktualizace ako pan Ventero.
.
Tu je to vidiet, ze ako prvy ovladac sa nacita modesetting, ten neskôr vola dalsie ovladace, gpu ma i915.Misha10 píše:Display: x11 server: X.Org v: 21.1.11 with: Xwayland v: 23.2.6 driver: X:
Kludne pouzi ten prikaz na vytvorenie suboru 20-intel.conf
Mam skusenost, ze nahradit modesetting za intel, teda aby sa modesetting nepouzil, vyriesilo okrem tearingu v niektorych pripadoch aj, ze sa notebook neprebudil zo spanku spravne, ale ostala cierna obrazovka takzvany black screen.
Alebo dalsie problemy s intel grafikami, trhanie na pracovnej ploche...
Za to ze skusis druhy ovladac nic nedas. Keby to nepomohlo staci vymazat ten subor s nastavenim 20-intel.conf
Urcite by som nepouzil operacny system co nema podporu, ziadne bezpecnostne aktualizace ako pan Ventero.
.
.