Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo problém s tmavým tiskem na této tiskárně jako já?
U čistě textových dokumentů to nevadí, ale jakmile je tam nějaký obrázek, tak se vytiskne strašně tmavý. Musím obrázek (soubor) v Gimpu upravit (přidat hodně jasu) aby to bylo OK. Nevím jestli by to nemohlo souviset s nastavením systému u seřízení barev (správa barev). Mám nastavený profil barev "Brother DCP_L2552DN_series_USB-DeviceN..", ale nevím jestli tam nemá být jiný profil. Když jsem dal profil "Výchozí odstíny šedé", tak se nic nezměnilo.
Linux Mint 22.1 - Cinnamon.
Brother DCP-L2552DN - tmavý tisk [vyřešeno]
Brother DCP-L2552DN - tmavý tisk [vyřešeno]
Naposledy upravil(a) zdeans dne 28 led 2025, 20:40, celkem upraveno 1 x.
Asus TUF GAMING B550-PLUS AMD Ryzen 5 5600X
Ram: 32GB DDR4 3600 MHz
nVidia RTX 3060 Ti
HDD: Crucial MX500 SSD 500GB, Samsung 870 EVO SSD 500GB (Windows),WD Blue - 2TB
Linux Mint 22.1 - Cinnamon
nVidia RTX 3060 Ti
Re: Brother DCP-L2552DN - tmavý tisk
Nejde ve vlastnostech tiskarny nastavit ostrost a jas tisku?
Brother take ma podporu linux a tak ma nejake balicky - treba ty pripadne umozni pokrocilejsi nastaveni.
A tiskarna nema ovladaci panel? Tam to take vetsinou jde nastavit.
A co profily (text, grafika foto) a kvalita tisku (koncept, stredni, kvalitni)?
Brother take ma podporu linux a tak ma nejake balicky - treba ty pripadne umozni pokrocilejsi nastaveni.
A tiskarna nema ovladaci panel? Tam to take vetsinou jde nastavit.
A co profily (text, grafika foto) a kvalita tisku (koncept, stredni, kvalitni)?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Tiskárna má sice ovládací panel, ale nastavení barev je jenom pro kopírku, takže když tam dám okopírovat nějaké lejstro bez puštěného PC, tak to asi funguje, ale když tisknu z PC, tak nastavení barev na tiskárně (je tam pouze sytost a kontrast) nemá vliv na výsledný tisk. Teď jsem ručně doinstaloval nějaké balíčky a objevila se mi tam ještě druhá tiskárna označená "Brother DCP-L2550DN" kde při tisku jsou barvy světlé (tak akorát) a při tisku tiskárny označené "Brother DCP-L2550DN series (USB)" jsou barvy tmavé. Jenže tato tiskárna, respektive ovladač nejde odinstalovat, protože při pokusu o smazání tiskárny ji systém hned detekuje a rozpozná a nainstaluje automaticky ty svoje ovladače, které tisknou tmavě. Takže jsem musel dát tu co tiskne dobře jako výchozí a mělo by to snad fungovat.
Ještě poznámka, když jsem s těma novýma ovladačema co jsem nainstaloval ručně, chtěl tisknout ve vyšším rozlišení než 600dpi (např. je tam volba HQ 1200), tak se to vytisko taky hrozně tmavý, ale tahle možnost u těch ovladačů co si systém nainstaluje sám, vůbec není.

Ještě poznámka, když jsem s těma novýma ovladačema co jsem nainstaloval ručně, chtěl tisknout ve vyšším rozlišení než 600dpi (např. je tam volba HQ 1200), tak se to vytisko taky hrozně tmavý, ale tahle možnost u těch ovladačů co si systém nainstaluje sám, vůbec není.
nVidia RTX 3060 Ti
nVidia RTX 3060 Ti
No jsou to veci, jak dementne dnes ti vyvojari premysli.
Ted jsem resil Xerox na Win pres sit a taky - system si ji sam instaloval na jeden port a kdyz jsem instaloval ze stazeneho baliku ovl., tak ji pridal jeste na dalsi 2 porty, takze tam nakonec byla 3x.
Ale tam to slo potom odebrat a nechat si jen jednu.
Zkus tedy pohledat, jak zakazat automaticke pridani tiskarny - myslim, ze bud tam na to nekde bude volba nebo dohledas ma netu, ktery konfigurak to obhospodaruje a jak upravit ..
Ted jsem resil Xerox na Win pres sit a taky - system si ji sam instaloval na jeden port a kdyz jsem instaloval ze stazeneho baliku ovl., tak ji pridal jeste na dalsi 2 porty, takze tam nakonec byla 3x.
Ale tam to slo potom odebrat a nechat si jen jednu.
Zkus tedy pohledat, jak zakazat automaticke pridani tiskarny - myslim, ze bud tam na to nekde bude volba nebo dohledas ma netu, ktery konfigurak to obhospodaruje a jak upravit ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Pohledám...a dám vědět jak to dopadlo.
Tož našel jsem tady tento odkaz a vypadá to funkčně.
https://7thzero.com/blog/how-to-stop-ub ... k-printers
Přikazy: systemctl stop cups-browsed
systemctl disable cups-browsed
Tož našel jsem tady tento odkaz a vypadá to funkčně.
https://7thzero.com/blog/how-to-stop-ub ... k-printers
Přikazy: systemctl stop cups-browsed
systemctl disable cups-browsed
nVidia RTX 3060 Ti
nVidia RTX 3060 Ti
Super.