Po aktualizácii SW Mint 21.3 MATE už nenabootoval.
Po aktualizácii SW Mint 21.3 MATE už nenabootoval.
Ahojte Minťáci,
po štandardnej aktualizácii SW Mint 21.3 MATE už nenabootoval. Problém je, že ani nefunguje príkazový riadok.
1IMG_20250305.jpg .... failed to start network manager, light display manager, cups scheduler .
2IMG_20250305.jpg .... a takto to končí. A start job is running .....
Čo s tým ?
po štandardnej aktualizácii SW Mint 21.3 MATE už nenabootoval. Problém je, že ani nefunguje príkazový riadok.
1IMG_20250305.jpg .... failed to start network manager, light display manager, cups scheduler .
2IMG_20250305.jpg .... a takto to končí. A start job is running .....
Čo s tým ?
Linux Mint 22 Wilma 64-bitová MATE ... a 21.3 Virginia s MATE
Re: Po aktualizácii SW Mint 21.3 MATE už nenabootoval.
.
Ahoj, este je tu moznost v GRUBe pri spusteni vybrat „Advanced Options“ -> „Recovery mode“ z ponuky zavádzania.
Tam bude aj moznost zapnut siet / net a root terminal.
.
Ahoj, este je tu moznost v GRUBe pri spusteni vybrat „Advanced Options“ -> „Recovery mode“ z ponuky zavádzania.
Tam bude aj moznost zapnut siet / net a root terminal.
.
.
Zalezi taky, na co to instalujes.
Podle vypisu to vypada na problem u graficke karty, ale i s ostatnim HW.
Neinstalujes to na nejakou brutalne starou plecku?
Nebo naopak?
Podle vypisu to vypada na problem u graficke karty, ale i s ostatnim HW.
Neinstalujes to na nejakou brutalne starou plecku?
Nebo naopak?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Nie, toto je celkom "nový" hardvér.
Doteraz tam Mint dobre bežal, toto je PC staré tak 2-3 roky, je tam disk M.2 NVMe.
Skúsim ten GRUB.
Prípadne, keby som vymenil grafickú kartu, že by to aspoň bootlo ?
Doteraz tam Mint dobre bežal, toto je PC staré tak 2-3 roky, je tam disk M.2 NVMe.
Skúsim ten GRUB.
Prípadne, keby som vymenil grafickú kartu, že by to aspoň bootlo ?
Tak evidentne povedena aktualizace.
Zkusit stahnout cerstve iso a cistou instalaci?
Zkusit stahnout cerstve iso a cistou instalaci?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
V GRUBe ... „Advanced Options“ ... „Recovery mode“ jadro ... tak nefunguje tam sieť. Príkazový riadok je funkčný, ale sieť/sieťová karta nijako nefunguje. (Som chcel dať iné mirrory a skúsiť opraviť balíky.) Som skúšal aj staršie jadrá všade sa to správa rovnako.
Ak nabootujem z USB kľúča LM 21.3u, tak všetko beží ... sieť, grafika, zvuk, prehliadač ... tak hardvérom to nebude. Spustil som memtest, dal som skontrolovať aj FS tiež bez chýb.
Akoby tam chýbali súbory, neviem či apt najprv mázne a potom inštaluje. Alebo zblbol M.2 disk (GIGABYTE).
Z USB kľúča LM 21.3 keby som natvrdo nakopíroval na M.2 disk, nejaké staticky skompilované binárky systému, také niečo sa dá spraviť ?
Ak nabootujem z USB kľúča LM 21.3u, tak všetko beží ... sieť, grafika, zvuk, prehliadač ... tak hardvérom to nebude. Spustil som memtest, dal som skontrolovať aj FS tiež bez chýb.
Akoby tam chýbali súbory, neviem či apt najprv mázne a potom inštaluje. Alebo zblbol M.2 disk (GIGABYTE).
Z USB kľúča LM 21.3 keby som natvrdo nakopíroval na M.2 disk, nejaké staticky skompilované binárky systému, také niečo sa dá spraviť ?
.
V Recovery mode som nedavno pouzil sietove pripojenie, najprv pripojil mobil cez kabel do usb, potom zvolil tu moznost siet a zapol tethering v mobile.
Potom zvolil tu moznost root terminal a fungovalo to. Inak pre taketo pripady je dobre mat nainstalovany MC spravcu suborov. Ten bezi v terminali po zadani prikazu
Co pise Ventero je takzvane na istotu. Este je v Recovery moznost Resume...
.
V Recovery mode som nedavno pouzil sietove pripojenie, najprv pripojil mobil cez kabel do usb, potom zvolil tu moznost siet a zapol tethering v mobile.
Potom zvolil tu moznost root terminal a fungovalo to. Inak pre taketo pripady je dobre mat nainstalovany MC spravcu suborov. Ten bezi v terminali po zadani prikazu
Kód: Vybrat vše
mc
.
.
menom: Tak to si zrejme išiel cez ten mobil cez ipv6.
Rozbehol som sieťovú kartu, DNS, routu, zmenil som mirrory official-package-repositories.list v „Recovery mode“, ale stále sa na tie mirrory pokúša pripojiť cez ipv6 a to je problém.
ip link show
ifconfig eth0..iná 172.16.1.128 netmask 255.255.255.0 up
route add -net 172.16.1.0 netmask 255.255.255.0 gw 172.16.1.1
ifconfig
netstat -r
/etc/resolv.conf
/etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list ...inak zrejme bol problém s tými mirrormi
Toto zrušenie ipv6 v GRUBe mi nefunguje : https://bobcares.com/blog/apt-get-conne ... reachable/ Neviete prečo ?
/etc/default/grub
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash ipv6.disable=1"
Afterwards, first run sudo update-grub, then reboot.
Rozbehol som sieťovú kartu, DNS, routu, zmenil som mirrory official-package-repositories.list v „Recovery mode“, ale stále sa na tie mirrory pokúša pripojiť cez ipv6 a to je problém.
ip link show
ifconfig eth0..iná 172.16.1.128 netmask 255.255.255.0 up
route add -net 172.16.1.0 netmask 255.255.255.0 gw 172.16.1.1
ifconfig
netstat -r
/etc/resolv.conf
/etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list ...inak zrejme bol problém s tými mirrormi
Toto zrušenie ipv6 v GRUBe mi nefunguje : https://bobcares.com/blog/apt-get-conne ... reachable/ Neviete prečo ?
/etc/default/grub
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash ipv6.disable=1"
Afterwards, first run sudo update-grub, then reboot.
menom: A keď píšeš o MC, to si kopíroval súbory do /... ? Ja môžem aj z tej USB inštalačky, asi.
Ventero1: Rád by som to opravil. Čistá inštalácia je tiež riešenie zrejme, čo som tomu dnes venoval, času už by som to mal aj hotové aj s aplikáciami. Ale aspoň som sa niečo naučil
... a sieťovú kartu som ručne nenastvoval ani nepamätám
.