LM22 nelze připojit ext. disk
LM22 nelze připojit ext. disk
Kolegovi se již potřetí objevila tato hláška u ext HDD, nyní i na jedné flešce
Všechny disky normálně fungovaly bez problému cca 14 dní, u mně doma vždy víc jak 2 měsíce. Co /čím tu chybu udělá nejsem schopen ani po důkladném výslechu zjistit. U něj ntb + destop LM22, já LM21.3 Na Win vše bez problému. To, že disk vyndá "za jízdy" což je jediné, co mne napadlo popírá.

- Přílohy
-
- roman-wd-mount.png (11.71 KiB) Zobrazeno 15436 x
Lenovo Z70-80 i5,16GB RAM, 256 SSD, LM Cinnamon 21.3
Re: LM22 nelze připojit ext. disk
.
To je tak vseobecna hlaska, ze je problem urcit co to sposobuje. Asi mrknut na disk cez program disky, na SMART udaje.
Takze to bude asi NTFS system suborov, win je znamy tym, ze dokaze si nejak zamknut disk zvlast ak sa nevypina, ak ma nastaveny rychle spustenie fast startup, ci jak sa to menuje.
Dokonca aktualizacie vo win mozu menit nastavenie, zapnut to rychle spusteni....
.
To je tak vseobecna hlaska, ze je problem urcit co to sposobuje. Asi mrknut na disk cez program disky, na SMART udaje.
Na Win vse bez problemu.
Takze to bude asi NTFS system suborov, win je znamy tym, ze dokaze si nejak zamknut disk zvlast ak sa nevypina, ak ma nastaveny rychle spustenie fast startup, ci jak sa to menuje.
Dokonca aktualizacie vo win mozu menit nastavenie, zapnut to rychle spusteni....
.
.
Re: LM22 nelze připojit ext. disk
Ano, disk je NTFS, majitel je ale 35 km daleko, po nátlaku už předtím přiznal pochybení typu vytažení HDD bez odpojení. Já osobně tsdy provozuju cca 10 HDD jak 2.5, tak 3.5 nikdy jsem neměl problém. Proč ale LM 21.3 funguje bez problému a LM 22 nee ?? Na smart kouknu přes TW jestli něco uvidím.
Lenovo Z70-80 i5,16GB RAM, 256 SSD, LM Cinnamon 21.3