Zdravím,
cez OBS som natočil video vo formáte .mkv. Krátke video, kde som len ukazoval svoju skladbu v LMMS. Chcel som toto video zostrihať v Shotcute, aby som odstránil zábery na začiatku a na konci. Pri exportovaní mám však problém.
Shotcut mi nevie toto zostrihané video uložiť, resp. exportovať. Keď kliknem na priečinok, kde to chcem uložiť (priečinok je prázdny), môžem kliknúť na tlačidlo "uložiť", ale potom ma to presunie do toho prázdneho priečinku, na ktorý som klikol a tam už mám tlačidlo "uložiť" sivé a nedá sa naň klinúť. Dovoľuje mi to akurát prepísať už existujúce video.
Nejaké nápady, ako ďalej?
Ďakujem
Čo som skúšal a nefungovalo:
Exportovať video do iných priečinkov.
Exportovať video v inom formáte (.mp3, .mp4, .mkv)
Použiť/nepoužiť hardvérový enkóder.
Reinštalácia Shotcutu.
Reštart počítača.
Odinštalovanie Shotcutu (systémový balík) a nainštalovanie flatpak Shotcutu
Môj OS: Mint 22, dual-boot s Windows 11
Shotcut nemôže uložiť/exportovať video bez prepísania Vyřešeno
Shotcut nemôže uložiť/exportovať video bez prepísania
Naposledy upravil(a) Vlado Iks dne 24 dub 2025, 19:26, celkem upraveno 2 x.
Re: Shotcut nemôže uložiť/exportovať video bez prepísania
...sprav to v losless cut-e...staci appimage...

AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
RADEON RX 6400 dual
.
Zdravim, mozes mrknut cez Spravcu suborov na tie priečinky, zlozky dat pravy klik a vlastnosti.
Na karte práva, skusit zmenit opravnenie pre Skupinu a Ostatní, povolit na Citanie aj zapis.
Vyzera to na problem s opravnenim zapisovat do zlozky.
.
Zdravim, mozes mrknut cez Spravcu suborov na tie priečinky, zlozky dat pravy klik a vlastnosti.
Na karte práva, skusit zmenit opravnenie pre Skupinu a Ostatní, povolit na Citanie aj zapis.
.
.
menom píše: 24 dub 2025, 18:26 .
.
Myslel si toto?
Tak to vyzerá po tom, čo som sa s tým trochu pohral. Keď stlačím "Použiť oprávnenia na obsiahnuté súbory", tak sa mi tie časti "Prístup k súborom" resetujú z "Čítanie a zápis" na to, čo vidíš na obrázku. Hoci, je fakt že tam žiadne súbory nemám.
OK, nič som nepovedal. Nič sa nestalo. Základná stupidita.
Problém je vidieť hneď v prvom obrázku:
Súbor, ktorý sa snažím exportovať, nemá meno, takže mi to ani nemôže dovoliť. Už som si zvykol na iné programy, čo toto robia samy a ani ma nenypadlo takúto prkotinu skontrolovať.
Padron chalani a vďaka za ochotu.
Problém je vidieť hneď v prvom obrázku:
Súbor, ktorý sa snažím exportovať, nemá meno, takže mi to ani nemôže dovoliť. Už som si zvykol na iné programy, čo toto robia samy a ani ma nenypadlo takúto prkotinu skontrolovať.
Padron chalani a vďaka za ochotu.
.
Vporiadku.
Mali sme tu vypadok, potom som musel odist, tak pisem az teraz. Na "novy" program ci ovladanie si musi clovek zvyknut.
. .
Ale je zaujimave, ze u teba neukazuje to Ostatní. Na obrazku kde je kurzor, tam som myslel to zmenit na Vytvaranie a odstranovanie suborov pre ostatnych.
To len pre upresnenie.
.
.
Koniec dobry, vsetko dobre.
.
Vporiadku.
Mali sme tu vypadok, potom som musel odist, tak pisem az teraz. Na "novy" program ci ovladanie si musi clovek zvyknut.
. .
Ale je zaujimave, ze u teba neukazuje to Ostatní. Na obrazku kde je kurzor, tam som myslel to zmenit na Vytvaranie a odstranovanie suborov pre ostatnych.
To len pre upresnenie.
.
.
Koniec dobry, vsetko dobre.

.
.