Zdravím všetkých, chcem sa opýtať ako , poprípade cez aký program sa vykonáva aktualizácia Distribúcií ako Debian 12 s prostredím XFCE a iných distribúcií. Pretože napríklad Debian 12 ide krásne ľahúčko, super, ale na inštaláciu softvéru som našiel len Synaptic a po používaní asi 2 týždňov mi nedalo žiadne aktualizácie. Keď som dal aktualizácie cez terminál tak mi aktualizovalo asi 2 programy ako Chromium a ešte Firefox alebo niečo iné...
Viete mi poradiť ako sa robia aktualizácie napríklad v Debiane 12 XFCE poprípade v iných distribúciach s prostredím XFCE? Nevyhodí ich automaticky na inštaláciu, keď sú dostupné?
Dík
Debian 12 xfce a ostatné distribúcie
Re: Debian 12 xfce a ostatné distribúcie
Synaptic ma nejspise nastaveni, zda a po jak dlouhe dobe, kontroluje aktualizace.
Dale je moznost instalovat jiny volne dostupny GUI spravce - myslim, ze Synaptic neni jediny.
Jinak asi neni neresitelne, byt trochu kostrbate, zkusit extrahovat a narvat tam centrum aktualizaci z XMintu nebo Xubuntu.
Dale je moznost instalovat jiny volne dostupny GUI spravce - myslim, ze Synaptic neni jediny.
Jinak asi neni neresitelne, byt trochu kostrbate, zkusit extrahovat a narvat tam centrum aktualizaci z XMintu nebo Xubuntu.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
ok, dik Ventero. Pozriem to
.
Synaptic ma moznost Obnovit (zdroje) a Oznacit aktualizacie, Pouzit.
Ked su neni v ponuke aktualizacie, tak asi bude aktualny system alebo ci nemas zakazane nejake zdroje softveru...
V Manjare by si mal kazdy mesiac okolo 1GB a viac aktualizacii, to sa mi osobne nepáči.
Synaptic ma moznost Obnovit (zdroje) a Oznacit aktualizacie, Pouzit.
Ked su neni v ponuke aktualizacie, tak asi bude aktualny system alebo ci nemas zakazane nejake zdroje softveru...
V Manjare by si mal kazdy mesiac okolo 1GB a viac aktualizacii, to sa mi osobne nepáči.
.
V Debiane sa dá aktualizovať pomocou Synapticu alebo terminálu:
alebo
Debian je stabilný systém a aktualizácii je málo.
Stačí aktualizovať 1-2 krát za mesiac.
Čoskoro vyjde Debian 13 a na začiatku bude aktualizácií viac...
Kód: Vybrat vše
sudo apt update && sudo apt upgrade -y
Kód: Vybrat vše
sudo apt update && sudo apt full-upgrade -y
sudo apt autoremove
Stačí aktualizovať 1-2 krát za mesiac.
Čoskoro vyjde Debian 13 a na začiatku bude aktualizácií viac...
Aktualizoval som ho cez Terminál a čakám na verziu Debian 13 na nový PC. Len na starší PC mi už hocičo nepasuje. Zohrieva sa mi nejako Notebook. Keď som skúšal prostredia KDE, Gnome, Cinnamon tak mi samé zobrazilo aktualizácie keď boli dostupné. Teraz skúšam Debian 12 XFCE na starom notebooku a aktualizoval som ho cez terminál. Mám totiž dva PC.
Uvidím čo urobím, či nekúpim nový PC, pretože som v poslednej dobe skúšal viac distribúcií na starom notebooku aj Mint 22 mi išiel skvele a zamrzol mi tak, že PC som už nezapol.
Uvidím čo urobím, či nekúpim nový PC, pretože som v poslednej dobe skúšal viac distribúcií na starom notebooku aj Mint 22 mi išiel skvele a zamrzol mi tak, že PC som už nezapol.
Na starších strojoch dobre pobeží xfce a tiež aj mate. Na Debian Mate som za roky nezachytil žiadne problémy, chyby. Príjemne sa používa a má úplne normálny filemanager Caja na rozdiel od Thunaru v xfce, ktorý je asi nedorobený polovýrobok
. Možno niekedy ho dokončia ale silne pochybujem....
Debian sa oplatí inštalovať ako netinstall

Debian sa oplatí inštalovať ako netinstall