To uz ale ofiko neni ne? A hlavne tam byla ta afera, jak to stejne uz byla velka krava - tohle je jen takova aplikace pro online instalaci), kde se spustila inatalace cele kravy a pak se pulka baliku odinstalovala - doba instalace tak byla jeste mnohem delsi a vysledek az takovy maly neni.
Ani u tech ostatnich dister - jedna se o zakladni komprimovany obraz squash, ktery se po rozbaleni (a stazeni dalsich baliku behem instalace) o dost zvetsi.
Slax (Deb) nebo Puppy (Lubu verze), se vejdou pod pul giga a zustanou podobne ..
Procti si ten Slax a postav to na tom - muze to jet i z flashky i s kustomizaci (diky modulovemu systemu). A je to postaveny na necem jako fluxbox nebo icewm, takze to bezi i na slabsich masinach - treba i kancl klientech - je to fakt rychle a na to jako stvorene ..
Firefox‑only systém
Re: Firefox‑only systém
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Jo, díky za vysvětlení o těch distrech. Já půjdu ale cestou "nejmenšího odporu", tedy v případě požadavku, Tiny11 Lite + Kiosk-Firefox. To jde poměrně rychle a bezproblémově.
Škoda, že dnes neexistuje nějaký opravdu minimalistický systém, něco jako měl být Firefox OS.
Při této příležitosti jsem si vzpomněl, že když jsem byl více jak před čtvrt stoletím v USA, byla tam k dostání za pár peněz šikovná "krabička" (velikostí set-top-boxu), myslím, že se to jmenovalo NetBox nebo tak nějak, dalo se to připojit nejen k monitoru ale i k TV, tedy bylo to přenosné a sloužilo to pouze na prohlížení webu a příjmu emailů. Tu krabičku jsem sám vlastnil. Prohlížeč byl pravidelně aktualizován a mělo to šikovného emailového klienta. Velkým přínosem bylo, že to mělo barevnou ledku, která blikáním upozorňovala na nový příchozí email, a to i ve stand-by režimu, tedy když byla krabička přes noc vypnutá a ráno to upozornilo na nové zprávy (snad tam dokonce byla i číslice, ale už si to nepamatuji). No tenkrát nebyl skoro žádný spam, takže to bylo přínosné. Na jakém OS to bylo postaveno ale už nevím.
No a něco takového by bylo pro tu cílovou skupinu žádoucí i dnes, škoda že nic takového už není.
Škoda, že dnes neexistuje nějaký opravdu minimalistický systém, něco jako měl být Firefox OS.
Při této příležitosti jsem si vzpomněl, že když jsem byl více jak před čtvrt stoletím v USA, byla tam k dostání za pár peněz šikovná "krabička" (velikostí set-top-boxu), myslím, že se to jmenovalo NetBox nebo tak nějak, dalo se to připojit nejen k monitoru ale i k TV, tedy bylo to přenosné a sloužilo to pouze na prohlížení webu a příjmu emailů. Tu krabičku jsem sám vlastnil. Prohlížeč byl pravidelně aktualizován a mělo to šikovného emailového klienta. Velkým přínosem bylo, že to mělo barevnou ledku, která blikáním upozorňovala na nový příchozí email, a to i ve stand-by režimu, tedy když byla krabička přes noc vypnutá a ráno to upozornilo na nové zprávy (snad tam dokonce byla i číslice, ale už si to nepamatuji). No tenkrát nebyl skoro žádný spam, takže to bylo přínosné. Na jakém OS to bylo postaveno ale už nevím.
No a něco takového by bylo pro tu cílovou skupinu žádoucí i dnes, škoda že nic takového už není.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci. stani.1blog.cz
Tiny ma ale porad aspon desetinasobek toho Slaxu - ten muze vpoho najizdet i z flashky nebo SD karty.
Ale da se to tak taky resit.
Ale da se to tak taky resit.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...