Firefox‑only systém

Problémy s ostatními distribucemi Linuxu než je Linux Mint
Zpráva
Autor
Ventero1

Re: Firefox‑only systém

#11 Příspěvek od Ventero1 »

To uz ale ofiko neni ne? A hlavne tam byla ta afera, jak to stejne uz byla velka krava - tohle je jen takova aplikace pro online instalaci), kde se spustila inatalace cele kravy a pak se pulka baliku odinstalovala - doba instalace tak byla jeste mnohem delsi a vysledek az takovy maly neni.

Ani u tech ostatnich dister - jedna se o zakladni komprimovany obraz squash, ktery se po rozbaleni (a stazeni dalsich baliku behem instalace) o dost zvetsi.

Slax (Deb) nebo Puppy (Lubu verze), se vejdou pod pul giga a zustanou podobne ..

Procti si ten Slax a postav to na tom - muze to jet i z flashky i s kustomizaci (diky modulovemu systemu). A je to postaveny na necem jako fluxbox nebo icewm, takze to bezi i na slabsich masinach - treba i kancl klientech - je to fakt rychle a na to jako stvorene ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
stani
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od stani »

Jo, díky za vysvětlení o těch distrech. Já půjdu ale cestou "nejmenšího odporu", tedy v případě požadavku, Tiny11 Lite + Kiosk-Firefox. To jde poměrně rychle a bezproblémově.

Škoda, že dnes neexistuje nějaký opravdu minimalistický systém, něco jako měl být Firefox OS.

Při této příležitosti jsem si vzpomněl, že když jsem byl více jak před čtvrt stoletím v USA, byla tam k dostání za pár peněz šikovná "krabička" (velikostí set-top-boxu), myslím, že se to jmenovalo NetBox nebo tak nějak, dalo se to připojit nejen k monitoru ale i k TV, tedy bylo to přenosné a sloužilo to pouze na prohlížení webu a příjmu emailů. Tu krabičku jsem sám vlastnil. Prohlížeč byl pravidelně aktualizován a mělo to šikovného emailového klienta. Velkým přínosem bylo, že to mělo barevnou ledku, která blikáním upozorňovala na nový příchozí email, a to i ve stand-by režimu, tedy když byla krabička přes noc vypnutá a ráno to upozornilo na nové zprávy (snad tam dokonce byla i číslice, ale už si to nepamatuji). No tenkrát nebyl skoro žádný spam, takže to bylo přínosné. Na jakém OS to bylo postaveno ale už nevím.

No a něco takového by bylo pro tu cílovou skupinu žádoucí i dnes, škoda že nic takového už není.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci. stani.1blog.cz
Ventero1

#13 Příspěvek od Ventero1 »

Tiny ma ale porad aspon desetinasobek toho Slaxu - ten muze vpoho najizdet i z flashky nebo SD karty.
Ale da se to tak taky resit.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
Odpovědět