Neviem zapnúť PC Vyřešeno
Neviem zapnúť PC
Zdravím, stala sa mi taká vec, že som asi niečo prepol v Biose a keď zapnem PC tak ten ide ale monitor sa nezapne. Vymenil som aj HDMI kábel ,ale nejde mi zapnúť PC a tak sa nedostanem ani do BIOSU. Vie niekto poradiť?
Re: Neviem zapnúť PC
Monitor nebude pokazený, lebo som skúšal zapojiť cez iný HDMI kábel PC na TV a nejde zapnúť Systém a ani sa neviem dostať do Biosu
Skus vybrat baterku a pockat chvilu az sa vybiju kondiky co su tam.
Skúšal som už všetko, aj prepojiť na ďalší TV,ale nejde zapnúť. Tak naozaj to asi bude niečo s BIOSOM alebo niečo také. Pri zapínaní mi na monitore nič nevypíše. predtým písalo pri štarte typ základovej dosky a teraz nič. PC je v záruke tak ho asi vezmem naspäť, lebo si s ním neviem poradiť a nemal by som asi v záruke siahať do PC. A do hardware sa nerozumiem. Ešte sa chcem opýtať ak niekto vie poradiť. Raz som to už riešil. Zapínal som TPM 2 a secure boot. Neviem či som niečo zle nenastavil, alebo to je niečo také ako popísal alfisko - baterka.
Ohľadne TPM 2 a secure boot sa chcem opýtať aká je situácia ohľadne oboch či ich mám zapnúť alebo nechať vypnuté? Čo je lepšie? Napríklad Pri linux Mint, Debian, Manjaro.
Ďakujem za odpoveď
Ohľadne TPM 2 a secure boot sa chcem opýtať aká je situácia ohľadne oboch či ich mám zapnúť alebo nechať vypnuté? Čo je lepšie? Napríklad Pri linux Mint, Debian, Manjaro.
Ďakujem za odpoveď
Dnes som bol pre PC, pretože je v záruke a povedali mi, že vybrali baterku a vrátili ju naspäť, resetol sa BIOS a ide to už. Vie poradiť niekto ako k niečomu takému môže prísť? Že takto zamrzne PC?alfisko píše: 06 led 2026, 15:23 Skus vybrat baterku a pockat chvilu az sa vybiju kondiky co su tam.