Zajímavý mini pc s N350 - Acer Chromebox Mini CXM2. Údajně by měl jít naistalovat Linux nebo Windows.
Má všechno co má mít, dobrá značka. Ovšem velké mínus je pouze eMMC max. 128 GB, řešením by byl externí USB SSD (Samsung T7). A také škoda, že instalace Linux/Windows je poněkud krkolomná.
Zvažujem kúpu mini PC
Re: Zvažujem kúpu mini PC
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci. stani.1blog.cz
Re: Zvažujem kúpu mini PC
Pro trochu více výkonnější mini pc je tu nově AMD Krackan Point. Jeho výhoda je v tom, že na rozdíl od podobných Intel Lunar Lake‑V, podporuje vedle pájených LPDDR5X i DDR5. Lunar Lake‑V podporuje pouze LPDDR5X - nejde upgradovat a když paměť odejde, musí se vyhodit celé pc. Jasně, LPDDR5X jsou efektivnější, ale jsou "napevno". Navíc prý Intel Lunar Lake‑V do mini pc vůbec nepřijde a žádné "U" nebudou.
A s AMD Krackan Point jsou tu už první mini pc: ASRock BOX‑AI340, SAPPHIRE EDGE AI 340 a ASUS mini PC ExpertCenter PN54 (90MS02Y1-M00040).
Já osobně už nepřemýšlím třeba o nějakých "N" Intel, apod., protože to v dnešní době už nestačí. Už jsem se smířil s tím, že fanless mini pc prostě mít nebudu. Dá se to řešit kvalitním větrákem a speciálním programem pro nízké otáčky a nastavení nízkého TDP v BIOSu, což právě AMD umožňuje.
Pokud chci mít mini pc s dostatečným výkonem, tak prostě musí být odpovídající procesor a odpovídající chlazení.
A s AMD Krackan Point jsou tu už první mini pc: ASRock BOX‑AI340, SAPPHIRE EDGE AI 340 a ASUS mini PC ExpertCenter PN54 (90MS02Y1-M00040).
Já osobně už nepřemýšlím třeba o nějakých "N" Intel, apod., protože to v dnešní době už nestačí. Už jsem se smířil s tím, že fanless mini pc prostě mít nebudu. Dá se to řešit kvalitním větrákem a speciálním programem pro nízké otáčky a nastavení nízkého TDP v BIOSu, což právě AMD umožňuje.
Pokud chci mít mini pc s dostatečným výkonem, tak prostě musí být odpovídající procesor a odpovídající chlazení.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci. stani.1blog.cz