Po aktualizaci

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Odpovědět
Zpráva
Autor
petr

Po aktualizaci

#1 Příspěvek od petr »

Já se s tím trápím už 2 dny. Druhá aktualizace LM 22.2 sice proběhla OK, ale ty důsledky! Strašně se zpomalil start. Občas vyskočí červené hlášení, že byl překročen časový limit a zatuhlo to.
Pořád dělat studený restart. V Biosu jsem nic nenašel k lepšímu.
Kromě toho se ztratila možnost nastavit si ikonu souboru v krusaderu.. Všude je jen lupa. Ikonu složky ale lze nastavit. To nechápu jako zlepšení.
Archivoval jsem si starší verzi LM, takže mám kde pracovat. Ale i ta má pomalejší start vzhledem k LM 21. To byl důvod hledání nového. A dopadl jsem s ostudou.
menom

Re: Po aktualizaci

#2 Příspěvek od menom »

.

Mozes zadat zname prikazy do terminalu a uvidis asi, kde to vázne:

Kód: Vybrat vše

systemd-analyze

systemd-analyze blame

.

systemd-analyze critical-chain
.
.
alojz

#3 Příspěvek od alojz »

...spust krusader cez terminal,a ukaz,co vypise... :?: :oops: :idea:
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
pepestar

#4 Příspěvek od pepestar »

Potrebujem poradiť ,pretože po aktualizácii Mint 22.3 , po aktualizácii jadra mi už nezaplo PC. Iba čierna obrazovka. Nedalo sa nič robiť. Ani nedalo na výber grub, iba čierna obrazovka. Aktualizovalo sa jadro, kernel verzia 6.17 ak si dobre pamätám. Z usb som dal iné distro. Nevedel som čo robiť a bál som sa, že po aktualizácii mi to zase nepôjde. Vie niekto prečo mi to mohlo takto zamrznúť? Aktualizácia, po reštarte sa nezapne, len čierna obrazovka. Nič. Ak niekto vie, tak dík
menom

#5 Příspěvek od menom »

pepestar píše: 12 úno 2026, 19:35 Potrebujem poradiť ,pretože po aktualizácii Mint 22.3 , po aktualizácii jadra mi už nezaplo PC. Iba čierna obrazovka. Nedalo sa nič robiť. Ani nedalo na výber grub, iba čierna obrazovka. Aktualizovalo sa jadro, kernel verzia 6.17 ak si dobre pamätám. Z usb som dal iné distro. Nevedel som čo robiť a bál som sa, že po aktualizácii mi to zase nepôjde. Vie niekto prečo mi to mohlo takto zamrznúť? Aktualizácia, po reštarte sa nezapne, len čierna obrazovka. Nič. Ak niekto vie, tak dík

.

Mint verzia 22.3 ma v zaklade jadro 6.14, takze to 6.17 si sam doinstaloval? Len aktualizacia jadra obvykle nepokazi GRUB. Tam je vzdy moznost zvolit start so starsim jadrom ci Recovery mode.

Ak to neni pripad co si mal naposledy, tak mozes mrknut do UEFI/BIOS na poradie spustania, ktory Boot option je nastaveny ako prvy hore. Mozno aj vytvorit novy...
Ten LM tam byva pod nazvom ubuntu.

.
.
alojz

#6 Příspěvek od alojz »

...najprv kristalova gula-kukk :shock: ...mas nvidia grafiku... :idea: :roll:
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
pepestar

#7 Příspěvek od pepestar »

Toto je druhý prípad zamrznutia, mám nový PC amd Ryzen 5, ostatné doplním potom. Aktualizaciu ponúklo samé tak som nainštaloval a potom zamrzlo. Teraz som dal Fedora 43, lebo som po dvoch zamrznutiach nemal odvahu už na Mint
menom

#8 Příspěvek od menom »

.

Tak mozes hladat na hlavnom fore LM podobny pripad s rovnakym procesorom, grafickou kartou a zakladnou doskou.

Mozno tam uz riesili taky pripad...

.
.
pepestar

#9 Příspěvek od pepestar »

Uvidím.Dik
alojz

#10 Příspěvek od alojz »

...processor ma nezaujima,skus odpovedat na otazky,alebo precitaj navod linux mint 22.3...tam mas odpoved... :mrgreen: :oops: :lol:
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
Odpovědět