LM se má co učit

Obecné dotazy nebo názory k distribuci Linux Mint
Umístěním dotazu do vhodně zvoleného fóra níže urychlíte jeho řešení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
somi

LM se má co učit

#1 Příspěvek od somi »

Kdysi jsem dlouhé roky používal LM KDE, nějak do verze 18.00. Pak když se vývojáři rozhodli KDE opustit a přejít na vlastní Cinnamon, byl jsem zklamán. Zkoušel jsem různá distra. Nakonec jsem skončil u naprosto úžasného MXLinux. Když i u něho skončila podpora a budu instalovat poslední verzi, rozhodl jsem se ze zvědavosti vyzkoušet Linux Mint 22.3. Nepoužívám pokročilá nastavení, jen ta pro běžného uživatele. LM je pěkně graficky propracovaný. Ale to nestačí. Cinnamon je dost chaotický, má i dost nelogická menu. Taky nedodělaná lišta aplikací, i když moc pěkná. Nejde nastavit, aby se spouštěla jen jedna relace aplikace, pak se stane, že má člověk na plochách deset Dolphinů. Taky asociace souborů je otřesná. Chci otevřít obrázek, ale nemám jak určit v jaké aplikaci. Některé aplikace padají. Nesedí mi strohé, nepřehledné cinnamonovské rozhraní. Nechápu, proč ho perou do všech aplikací. V nejnovějším MXLinux 22.3 KDE mi PC šlape jak hodinky, bez zádrhelu a svižně. Nemůžu LM ani hanit, ale ani pochválit. Ale každopádně má co dohánět. Například správu paměti. Při větší práci na disku se LM zahltí a zpomalí. Co funguje bez problémů je je správa dvou monitorů. Vývojáři by se měli inspirovat MXLinuxem, protože ten je rozhodně o pět kroků napřed.
Odpovědět