Tiskárna Xerox Phaser 3020Bi

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petra

Tiskárna Xerox Phaser 3020Bi

#1 Příspěvek od Petra »

Prosím, potřebuji pomoci.
Mám OS Linux Mint 22.3 - Cinnamon 64-bit. Koupila jsem tiskárnu Xerox Phaser 3020 Bi. Na Alze mi řekli, že bude bez problémů kompatibilní s Linuxem a ihned začne tisknout. Netiskne, ani nejde připojit na Wi-Fi. Systém sice zařízení přijal, tiskárna se zobrazuje, ale nefunguje.
Neumím pracovat s příkazovými řádky, programovat, nic z toho. Pokud mi někdo poradí online, asi nebudu vědět, co, kde a jak mám udělat.Prosím, našel by se někdo, kdo by byl ochoten mi domů přijít se zprovozněním tiskárny pomoci, popř. mi vysvětlil postup zcela polopaticky jako úplnému laikovi?
Děkuji.
menom

Re: Tiskárna Xerox Phaser 3020Bi

#2 Příspěvek od menom »

Petra píše: 04 kvě 2026, 10:09 Prosím, potřebuji pomoci.
Mám OS Linux Mint 22.3 - Cinnamon 64-bit. Koupila jsem tiskárnu Xerox Phaser 3020 Bi. Na Alze mi řekli, že bude bez problémů kompatibilní s Linuxem a ihned začne tisknout. Netiskne, ani nejde připojit na Wi-Fi. Systém sice zařízení přijal, tiskárna se zobrazuje, ale nefunguje.
Neumím pracovat s příkazovými řádky, programovat, nic z toho. Pokud mi někdo poradí online, asi nebudu vědět, co, kde a jak mám udělat.Prosím, našel by se někdo, kdo by byl ochoten mi domů přijít se zprovozněním tiskárny pomoci, popř. mi vysvětlil postup zcela polopaticky jako úplnému laikovi?
Děkuji.
.
To by ste mohla polozit otazku na podporu Alzy. V pdf manuali k Xerox Phaser 3020Bi (https://download.support.xerox.com/pub/ ... 0_UG_B.pdf) sa pise na strane 38 v bode č.3 o stazeni Unified Linux Driver:
.
Snímka obrazovky_2026-05-04_22-18-47.png
.
Snímka obrazovky_2026-05-04_22-08-09.png

.
Kde je mozne stahnout ten Unified Linux Driver, na stranke xerox to nevidim ani Linux mezi podporovanymi systemy:
.
Snímka obrazovky_2026-05-04_22-04-19.png

.

Snad by to pomohlo pripadnemu zajemci o tuto pomoc, ak sa nejaky vubec najde...

.
.
menom

Re: Tiskárna Xerox Phaser 3020Bi

#3 Příspěvek od menom »

.

Ak nechcete tu tiskarnu vratit Alze, tak na Vasom mieste by som skusil povolit 32-bitovu architekturu na PC, zadanim prikazu do terminalu:

Kód: Vybrat vše

sudo dpkg --add-architecture i386
Aktualizovat zoznam balikov:

apt update
A este nainstalovat kniznicu libusb-0.1-4, napriklad takto:

sudo apt install libusb-0.1-4

Nasledne by som skusil nainstalovat, co pisal pan chemik582 v odkaze, co pomohlo v jeho pripade s Xerox:
viewtopic.php?p=26924&hilit=xerox#p26924

Nainstalovat dalsiu 32-bit kniznicu libc6-i386:

sudo apt install libc6-i386

Restart PC a vyzkouset tiskarnu.

.
.
Odpovědět