Změna kódování souborů/složek [vyřešeno]

Problémy s čtením, kopírováním, otevíráním a dalšími operacemi s obecnými soubory
Odpovědět
Zpráva
Autor
Polosaty
Příspěvky: 40
Registrován: 01 lis 2012, 20:07

Změna kódování souborů/složek [vyřešeno]

#1 Příspěvek od Polosaty » 04 lis 2012, 20:35

Nějak jsem nenašel vhodnou sekci, takže sem.

Mám soubor zip, který když rozbalím tak se mi zkomolí názvy souborů a adresářů kvůli české diakritice, existuje příkaz/program, který hromadně převede soubory a adresáře do správného kódování, resp. bude se správně zobrazovat diakritika?

admin

Re: změna kodování souborů/složek

#2 Příspěvek od admin » 04 lis 2012, 21:57

To vypadá, že je špatně zkomprimovaný.... zkoušel jsi to vícekrát? Nebo bych to zkusil zabalit do jiného formátu. A původní soubor je v pořádku?

Polosaty
Příspěvky: 40
Registrován: 01 lis 2012, 20:07

Re: změna kodování souborů/složek

#3 Příspěvek od Polosaty » 04 lis 2012, 22:19

satapouch píše:To vypadá, že je špatně zkomprimovaný.... zkoušel jsi to vícekrát? Nebo bych to zkusil zabalit do jiného formátu. A původní soubor je v pořádku?
Je to zip od kamaráda kde jsou soubory a adresáře, byl komprimovaný ve Windows.

admin

Re: změna kodování souborů/složek

#4 Příspěvek od admin » 04 lis 2012, 22:24

Tak to bude asi ten problém... zkusit to rozbalit nějakým widláckým programem (total commander) ve wine?? Já bych to prubnul... :) :)

Uživatelský avatar
MistrFerda
Příspěvky: 3
Registrován: 04 lis 2012, 17:18

Re: změna kodování souborů/složek

#5 Příspěvek od MistrFerda » 04 lis 2012, 23:07

Jeden z mala důvodu proč mi na HDD ještě smrdí testovací malý partition s Win. By mne zajímalo proč maji Win7 nativně unicode ale ukladaji ve Win1250. Já to řeším pod Win rozbalenim a pak to proženu přes RemDiak. Dobraky co do nazvu souboru rvou diakritiku bych minimálně nakop...

Není-li Win na partition tak je ještě možnost nastartovat Win z BartPE CD/DVD je to v podstatě také obdoba Live CD/DVD jako u Linux. Zde ale se systémem Win a obsah bych doporučil rozbalit a zbavit diakritiky na NTFS, FAT a pokud na HDD není tak na FlashDisk.

Hledal jsem obdobny nástroj pro Linux ale Google našel většinou jen diskuse a v nich script pro Python a pod.. které byly ovšem velmi úzce zaměřené svou učinností.

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk 2

Polosaty
Příspěvky: 40
Registrován: 01 lis 2012, 20:07

Re: změna kodování souborů/složek

#6 Příspěvek od Polosaty » 05 lis 2012, 13:01

satapouch píše:Tak to bude asi ten problém... zkusit to rozbalit nějakým widláckým programem (total commander) ve wine?? Já bych to prubnul... :) :)
Funguje. Díky

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: změna kodování souborů/složek

#7 Příspěvek od ulo » 05 lis 2012, 23:06

MistrFerda píše: ... Dobraky co do nazvu souboru rvou diakritiku bych minimálně nakop...
No to taky nemám rád, ale přijde mi, že to dělají snad všichni, co znám.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1234
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: změna kodování souborů/složek

#8 Příspěvek od kamowski » 19 led 2013, 18:06

k tej diakritike
náš pravopis používa diakritiku,
nebolo by jednoduchšie pridať do linuxu nejak (nerozumiem sa tomu) podporu pre naše znaky ako prerábať názvy súborov, mp3.... aspoň pre programy, ktoré sú pri čistej inštalácii mintu napríklad?
niektoré hudobné prehrávače s tým nemajú problém a iné tie názvy skomolia, vyštvorčekujú......

Uživatelský avatar
rna
Příspěvky: 54
Registrován: 21 úno 2013, 13:18
Bydliště: příležitostné

Re: změna kodování souborů/složek

#9 Příspěvek od rna » 24 úno 2013, 21:37

Právě jsem na podobný problém použil program detox.
※※※

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1234
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: změna kodování souborů/složek

#10 Příspěvek od kamowski » 26 úno 2013, 08:37

rna píše:Právě jsem na podobný problém použil program detox.
rna,
toto fórum má omedzenie pri vkladaní príloh na max 3x2MB
nemá však také drastické :D omedzenie, čo sa týka textu príspevku
môžeš prosím ťa bližšie popísať, na čo si použil ten "detox" ? :)

ďakujem

Odpovědět