Náhrada Adobe Acrobat v Linuxu
Náhrada Adobe Acrobat v Linuxu
Dobrý podvečer.
Jsem velmi spokojeným uživatelem LINUX MINTU a už jsem ho rozinstaloval i v rodině a po známých. Chválím. Někdo má čistou instalaci a někdo multiboot s widlema. Moje přítelkyně na mně vznesla dotaz, na který neznám odpověď a proto se ptám zde Vás zkušenějších a moudřejších. Poraďte mi prosím někdo, čím v LINUXU nahradit ADOBE ACROBAT - plnou verzi, který je jen pod Windows.
Děkuji Vám moc.
Jsem velmi spokojeným uživatelem LINUX MINTU a už jsem ho rozinstaloval i v rodině a po známých. Chválím. Někdo má čistou instalaci a někdo multiboot s widlema. Moje přítelkyně na mně vznesla dotaz, na který neznám odpověď a proto se ptám zde Vás zkušenějších a moudřejších. Poraďte mi prosím někdo, čím v LINUXU nahradit ADOBE ACROBAT - plnou verzi, který je jen pod Windows.
Děkuji Vám moc.
-
Re: Náhrada ADOBE ACROBAT v LINUXU

Ja napríklad PDF vytváram vo všetkých programoch, čo dokážu tlačiť (tlačím do súboru). Poprípade odporúčam Okular. Je síce pre KDE, ale úspešne ho prevádzkujem na Mint 17 XFCE a poskytuje veľa užitočných funkcií. Jedno upozornenie- veľmi sporadicky padá.
Linux Mint 20.2 Xfce, Lenovo IdeaPad l340-17irh Gaming, Intel Core i5-9300HF, NVIDIA TU117M [GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q], 16GB RAM
A v tom pripade sa mi zda jednoduchsie zalohovat vsetko co mas v Linuxe Mint a nainstalovat ho na cely disk.
Ale samozrejme de to presunutim oddielu (particie) na zaciatok disku, len to dlhsie trva a moze dojst k chybam.
Ale samozrejme de to presunutim oddielu (particie) na zaciatok disku, len to dlhsie trva a moze dojst k chybam.
NAT
dotaz
Naposledy upravil(a) Kebab dne 13 čer 2016, 23:08, celkem upraveno 1 x.
Co se týče toho vyplňování tiskopisů, tak zrovna jsem si přes Wine zkusil nainstalovat Acrobat Reader verze 11.0 a instalace proběhla hladce, program se spustí a otevírá pdf bez problémů. Po ukončení sice zůstáva viset proces, ale to už je jen kosmetická vada 

to máš odskúšané alebo len tipuješ?Kebab píše: tady pomůže už jen asi se modlit tj. že toto zvládne i postarší verze Adobe Reader 9 portovaná do Linuxu (obvykle je v angličtině) a v repozitářích bývá dostupná pod jménem "acroread".
ten adobereader alebo acroread je tiež len reader a tak aj evince by to mohlo zvládnuť
nemám také tlačivo po ruke ale celkom by ma to zaujímalo
Sam
Naposledy upravil(a) Kebab dne 13 čer 2016, 23:09, celkem upraveno 2 x.
hm, tak to je fakt všetko "do preč", no jo
ale celkom ma ten problém zaujal
stiahol som si http://www.socpoist.sk/ext_dok-poistne- ... lfo/56492c zo Soc. poisťovne
evince to neotvorí, to je fakt
tak som si nainštaloval anglickú ver. adobereader 9.5.5-1 pre linux
a v tomto ten formulár viem vyplniť
zobrazuje mi síce upozornenie, že nie je možné formulár uložiť, ale viem si ho predsa hneď tlačiť do pdf
dokonca funguje aj kalendár napr. v časti 11
výsledok je tu: ---
problém je, že každý sw môže mať iný výstup, tzn., nie je nikde záruka, že tento reader otvorí každý pdf formulár (a to vynechám ľudský faktor
)
tí, ktorí upravujú pdfka, vedia, o čom hovorím
ale snáď to niekomu pomôže
---
žiaľ, ak niekto potrebuje odoslať späť uložený formulár, ktorý sa má ďalej spracovať, hmmmm, tak to má ozaj smolu
(kým nám niekto neponúkne nejaké funkčné riešenie
)
ale celkom ma ten problém zaujal
stiahol som si http://www.socpoist.sk/ext_dok-poistne- ... lfo/56492c zo Soc. poisťovne
evince to neotvorí, to je fakt
tak som si nainštaloval anglickú ver. adobereader 9.5.5-1 pre linux
a v tomto ten formulár viem vyplniť
zobrazuje mi síce upozornenie, že nie je možné formulár uložiť, ale viem si ho predsa hneď tlačiť do pdf
dokonca funguje aj kalendár napr. v časti 11
výsledok je tu: ---
problém je, že každý sw môže mať iný výstup, tzn., nie je nikde záruka, že tento reader otvorí každý pdf formulár (a to vynechám ľudský faktor

tí, ktorí upravujú pdfka, vedia, o čom hovorím
ale snáď to niekomu pomôže
---
žiaľ, ak niekto potrebuje odoslať späť uložený formulár, ktorý sa má ďalej spracovať, hmmmm, tak to má ozaj smolu
(kým nám niekto neponúkne nejaké funkčné riešenie

Re: Náhrada Adobe Acrobat v Linuxu
Tak jsem resuscitoval toto vlákno jen proto, abych si postěžoval, že VZP ČR je snad poslední óřad, který vyžaduje vyplňovat on-line formuláře zásadně v Adobe Readeru pod Windows. Samozřejmě mám VirtualBox, ale óřad je neprůstřelný a jeho arogance nebetyčná: Adobe Reader vyžaduje pro otevření tohoto formuláře nainstalovat do prohlížeče JavaScript!
Takže zítra si potupně pofrčím na óřad pro papír... 
Catch-22 forever!!!

Catch-22 forever!!!