Zdravím, snažím se nainstalovat LM 17 Cinnamon z USB, postupuji podle návodu a snažím se zachovat Win 7, ale instalátor mi (na rozdíl návodu) nenabídl druhou možnost tedy " Pokud zvolíte možnost instalace vedle ostatních operačních systémů, instalátor využije volné místo dostupné na ostatních oddílech k vytvoření nového oddílu pro Linux Mint. Budete dotázáni na množství prostoru které má být takto alokováno. Instalátor „ořízne“ ostatní oddíly a postará se o všechno za vás."
Nabídl pouze: smazání celého disku a nebo Něco jiného.
Smazat Win jsem nechtěl a po zvolení něco jiného jsem zmaten, protože coby začátečník vůbec netuším, jak nastavit jednotlivé sekce. Navíc, když kliknu na "Instalovat nyní" napíše mi to, že "Není určen kořenový souborový systém". Ale já vůbec netuším, co mám určit

.
Proto jsem chtěl zvolit druhou možnost a měl jsem za to, že instalátor sám nastaví vše sám, jak návod říká. A ono nic...
Asi bych měl dopsat, na čem to zkouším, tedy:
ASUS netbook, Intel Atom CPU N2600 1,60 GHz, 2 jádra, 1GB RAM
Vím, že to není nic extra, ale Live verze LM 17 Cinnamon bez problémů funguje.
Linux Mint 17.3 Cinnamon 64-bit (ver. 2.6.13), jádro: 3.13.0-24-generic, procesor: AMD A6-3500 APU, paměť: 16 GB, grafická karta: AMD/ATI Radeon HD 6530D.