PS: Nepochopitelně mám na výběr z 2 Windows (stejný název, zkoušel jsem oba bez úspěchu)
Asi mám nějakou špatnou karmu co se OS týče..
Kód: Vybrat vše
sudo update-grub
Mohol by si teda objasnit ake nastavenie v biose (uefi) bolo zvolene pred instalovanim Linux MintuAk bol Windows nainštalovaný v UEFI móde, tak rovnako musí byť byť nainštalované aj Ubuntu/LinuxMint, inak dualboot nebude fungovať.![]()
Je to myslené tak, že si zmazal bootovacie partície a tie si potom následne znovu vytváral?? Takto to ale nebude fungovať. Zavádzač Windows sa nesmie mazať, pretože už Win nespustíš. Keďže sa spúšťa iba Linux a Windows je, ako píšeš mŕtvy, tak bol zrejme poškodený zavádzač Win. Neviem, či tento návod: http://www.sezob.cz/navody/win7_oprava_mbr.html platí aj na BIOS s UEFI, ale bude pravdepodobne potrebné win-zavádzač opraviť.„Zkusil jsem to znovu a zase ten samý problém, tak jsem tentokrát smazal obě dvě bootovacu instance a nahrál znovu, tehdy se objevil problém (měl jsem 2 win a jeden Linux) a nešel ani jeden OS. Tak jsem nabootoval Live Mint z USB, postupoval podle návodů, které jsou v příspěvcích a ejhle, Linux se rozjel, ale win zůstal mrtvý.“
CzechPJ píše:Tak si myslím, že jsem to vyřešil. Nenačte se mi už ani Linux, ani Windows.
.. a aj mazal. V každom prípade by sa mal boot z DVD rozbehnúť, prípadne vytvoriť bootovateľný USB.A to jsem jen opravoval..
Ak je na PC/NTB nainštalovaný Win7 v 32 bit. verzii, tak samozrejme nie je pravdepodobne kvôli architektúre možné nainštalovať 64 bit. Linux. Opačne to ale funguje. Dualboot Win7 64 bit. + Linux 32 bit. sa nainštaluje úplne bez problémov. Avšak hovorím teraz o klasickom biose (Legacy) a tabuľkách oddielov MSDOS.oldam7 píše:Já mám takovou zkušenost - Když mám Win7 32, tak k němu nejde nainstalovat Linux 64. Musím mít buď oba 32, nebo oba 64.