dobrý den, mám dotaz, změnil jsem názor a pořídím si tento ntb.
http://www.asus.as/notebooky/asus-x555l ... hneda.html
někde píšou, že bez OS někde free DOS. bude problém s instalací?
nebo dám live CD a spustí se to samo?
děkuji
instalace mintu na ntb bez OS
Re: instalace mintu na ntb bez OS
Kdyz se ti to spusti z live cd tak by ti to melo jit i nainstalovat 

Linux mint 17..............................................................................................................Dell latitude e6410
tohle je jasné, otázkou jsem myslel, zda bude ještě něco nutné nastavovat předtím než tam vložím dvd
neni potreba nic instalovat
Linux mint 17..............................................................................................................Dell latitude e6410
Na tom NTB by mala prebehnúť inštalácia Linuxu bez problémov. Dúfam, že sa po inštalácii podelíš o skúsenosti. Pomôže to aj ostatným, ktorí plánujú kúpu NTB bez OS, ako napr. aj ja.
Malá poznámka: určite tam bude Bios s UEFI, tak ak zvolíš manuálnu inštaláciu (Niečo iné) nezabudni ako prvú vytvoriť efi boot partíciu s veľkosťou aspoň 500 MB (môžeš aj viac). Ak však uprednosťňuješ automatickú inštaláciu, tak urobí všetko inštalátor sám.

Malá poznámka: určite tam bude Bios s UEFI, tak ak zvolíš manuálnu inštaláciu (Niečo iné) nezabudni ako prvú vytvoriť efi boot partíciu s veľkosťou aspoň 500 MB (môžeš aj viac). Ak však uprednosťňuješ automatickú inštaláciu, tak urobí všetko inštalátor sám.
podělil bych se rád, ntb chci dát pod stromeček, takže instalaci až potom, čili cca za měsíc. navíc se pořád rozhoduji mezi tímto asusem a acer travelmate P256 (tam by byl už Linpus - ale podle toho, co jsem četl je k ničemu, takže bych tam dal mint). ten travelmate už spadá do rádoby firemní řady, ale vím, že za tyhle peníze se zázraky neprodávají