Námět na úpravu webu Vyřešeno

Diskuze o našem webu, tomto fóru a možnostech jejich vylepšení
Zpráva
Autor
admin

Re: Námět na úpravu webu

#21 Příspěvek od admin »

Oldrich333: Díky za názor, jestli je web user friendly nebo není je otázka. Co čtenář, to názor. Stránky jsou dělané pro všechny, začátečníky i pokročilé. Jsem-li začátečník v Linuxu, musím se něco naučit a součástí tohoto učení je i umění hledat.
Na našem webu existují tzv. rubriky, na nichž je postaven celý tento redakční systém. Jejich součástí je i rubrika Pro začátečníky (a celé další hejno rubrik je v podmenu Aktualit).
Přehození wiki do podmenu Začínáme je dobrý nápad a bude-li s tím souhlasit více uživatelů, není žádný problém ji tam přehodit.
A co je záměrem stránek? Na to je snad odpovězeno hned na úvodní stránce.

filipza
Příspěvky: 81
Registrován: 30 led 2013, 17:15
Bydliště: Žilina, SK

Re: Námět na úpravu webu

#22 Příspěvek od filipza »

satapouch píše: Přehození wiki do podmenu Začínáme je dobrý nápad a bude-li s tím souhlasit více uživatelů, není žádný problém ji tam přehodit.
Vyjadrujem svoj suhlas, tiez sa mi to zda dobry napad. ;)
Notebook: Lenovo Thinkpad Edge E531, CPU: Intel Core i5 3230, GPU: Intel HD4000, RAM: 5GB, SSD: 128GB + HDD: 500GB OS: LM 17.1 Cinnamon 64-bit
Netbook: Acer AOD270, CPU: Intel Atom N2600 (1,6 GHz), GPU: GMA 3600, RAM: 2GB, OS: Win7Starter & LM 13 XFCE

kamowski

Re: Námět na úpravu webu

#23 Příspěvek od kamowski »

dobrá pripomienka, tiež súhlasím, má to väčšiu logiku ak je to v podmenu "Začíname"

Oldrich333
Příspěvky: 4
Registrován: 02 pro 2014, 10:38

Re: Námět na úpravu webu

#24 Příspěvek od Oldrich333 »

satapouch píše:Oldrich333: Díky za názor, jestli je web user friendly nebo není je otázka. Co čtenář, to názor. Stránky jsou dělané pro všechny, začátečníky i pokročilé.
A co je záměrem stránek? Na to je snad odpovězeno hned na úvodní stránce.
Ano je zde: "Hlavným cieľom našej komunity je priblížiť Linux Mint čo najväčšiemu počtu užívateľov a predstaviť im tak slobodnú alternatívu ku komerčným operačným systémom."

Toto rád podpořím, nicméně stránky takto řešené nejsou a neplní primárně tento cíl. Primárně jsou komunitou, což je vidět z hlavního nadpisu stránky. To má logiku, komunita zpřístupňuje LinuxMint největšímu počtu uživatelů. Pak ale nejdůležitější je vylepšovat návody a udělat to blbuvzodrné. Největší počet uživatelů nejsou lidé, kteří se počítačům věnují a kteří chtějí hledat návod na stránkách apod. Rád s UI webu pomůžu, navrhnu pár změn a co bych jako začátečník potřeboval. Pokud však jsou stránky komunitní a v rámci toho poskytují informace zájemcům o LinuxMint a spíše nadšencům, pak je současná forma optimální.

admin

Re: Námět na úpravu webu

#25 Příspěvek od admin »

Za b, je správně, stránky jsou hlavně pro lidi, které Linux (Mint) zajímá hlouběji, neboť jsem zastáncem názoru, že počítač není pro každého (podobně jako auto). Pokud ale nabídneš nějaký konstruktivní nápad na vylepšení, rád ho uvítám, popř. můžeme spolupracovat i hlouběji, nadšenců není nikdy dost.

Zamčeno