libreoffice nejde spustit

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zamčeno
Zpráva
Autor
benash
Příspěvky: 10
Registrován: 04 led 2015, 22:21

libreoffice nejde spustit

#1 Příspěvek od benash »

Něco se mi potento a nevím co s tím, nejde mi spustit libreoffice, zkoušel jsem ho odebrat (včetně smazání nastavení) a pak přes správce znovu nainstalovat. To sice proběhne a v aplikacích se objeví ovšem bez ikonek a nejde spustit. Pokud se pokusím otevřít nějaký doc , xls tak to píše že není pridružena aplikace a libre v nabídnutém seznamu není. Mám dojem že to nějak souvisí s tím, že jsem přepínal themes, pak se mi totiž změnily ikony v prostředí, jenže teď to nemůžu najít. Taky je možný že to souvisí s nějakou aktualizací, možná i samotného libreoffice, ale taky netuším kde to dohledat. Nedaří se mi ani nic kloudnýho najít na forech. Neřešil jste někdo? Jsem uživatel a v systému se normálně nešťourám.

kamowski

Re: libreoffice nejde spustit

#2 Příspěvek od kamowski »

hm, je tu niekoľko možností, nepíšeš však, akú verziu LO máš, na akú ver. sa LO aktualizoval, ...
skús sa pozrieť na komentáre sem:
http://www.linux-mint-czech.cz/vydano-libreoffice-4-3/
http://www.linux-mint-czech.cz/libreoff ... nux-mintu/
veľký problém to nebude :)

janek-m
Příspěvky: 55
Registrován: 01 říj 2014, 13:43

Re: libreoffice nejde spustit

#3 Příspěvek od janek-m »

Vyskúšaj premenovať adresár libreoffice v skrytých súboroch: Domovský adresár → Zobraziť skryté súbory → .config → libreoffice. Uvedený adresár premenuj napr. na libreoffice1 alebo ho presuň napr. na plochu a skús otvoriť LibO. Adresár libreoffice sa automaticky vytvorí znovu s pôvodnými nastaveniami.

benash
Příspěvky: 10
Registrován: 04 led 2015, 22:21

Re: libreoffice nejde spustit

#4 Příspěvek od benash »

Už je to vyřešené, problém byl v přidaném repozitáři právě z prvního odkazu jsem si aktivně přidal PPA na prerelease čímž došlo k tomu že mi to nyní nabízelo k instalaci pouze nějakou šílenou beta verzi a ta bohužel nechodila. Přejmenování adresáře jsem zkoušel, ale k cíli to nevedlo. Postup byl odebrat v Synapticu natvrdo všechno co souvisí s libreoffice, odebrat ten prerelease APP zdroj, následně instalace korektního balíčku. Nyní je to vpořádku až na malou drobnost a tou jsou chybějící ikony v nástrojových lištách, ale třeba stačí jen někde něco zaškrtnout.
--------------------
Takže i ty chybějící ikony jsou vyřešeny - bylo potřeba doinstalovat libreoffice-style-human nebo podobné a už je to v pořádku.

Zamčeno