V současné době držím Windows 7 na noťasu z jediného důvodu. Jedná se o vzdálený přístup na server v práci. Protože náš správce sítě "Linux" asi ani neslyšel a vůbec se tím nechce zabývat, musím si to nějak vyřešit sám.
Takže : Z domova přistupuji do práce ke dvěma programům, a to tak, že na ploše Windows mám zástupce na spuštění OpenVPN, které mi vytvoří spojení s Win serverem v práci. Poté mám na ploše dva soubory .RDP, kterým si spustím daný program. Vše funguje, jak má.
Můj pokus v Mintu : Nainstaloval jsem si software Remmina, který umí importovat .RDP soubory. Soubory jsem importoval, potud OK. Ale přímým spuštěním se mi to nespojí. Zřejmě mi chybí ještě to spojení s OpenVPN, ale nevím, jak to zprovoznit. Ale zdá se, že ta Remmina se o to pokouší sama, nevím....
V podstatě mě zajímá, co potřebuji ke zprovoznění, jestli nějaké certifikáty, nebo co.... nevím. Ale asi vše potřebné bych měl mít v těch Widlích, jen nevím, jak na to.
Pokud tohle zprovozním, Windows pošlu z mého noťasu konečně do věčných lovišť.

EDIT: Jak tak zjišťuji, celý problém je v nastavení openvpn, což se mi jeví jako pro mne neřešitelný problém, i když mám ty soubory z toho Win. openvpn........ tak to jsem v háji..... jsem prostě lama
Díky