Dobrý den, rozhodl jsem se vyměnit win za linux a chtěl bych vás požádat o pomoc výběrem té správné distribuce.Vyzkoušel jsem různé live verze a teď už jen váhám mezi Ubuntu nebo Mintem.
Chtěl bych to nainstalovat na PC Intel Pentium D 2x 2.8 Ghz, 2GB Ram, Nvidia GeForce 7300GT,HDD 250 GB.
Jde mi to, aby to PC zvládlo (prohlížení internetu,youtube,přehrávání videa a hudby,pošta)
Díky moc za odpověď
Jakou distribuci zvolit ...
Jakou distribuci zvolit ...
LinuxMint 17.1 rebecca 32-bit Mate,CPU:Intel(R) Pentium(R) CPU 2.8GHz, RAM: 2GB, GPU : NVIDIA GeForce 7300 GT
Re: Jakou distribuci zvolit ...
Ahoj,
jelikož jsme zde na fóru LM, těžko Ti budeme doporučovat jinou distribuci. Tvá HW konfigurace hravě zvládne aktuální verzi Mintu, a sice LM 17.1 Rebeca i se všemi prac. prostředími, tj. Cinnamon, Mate, Xfce, pro KDE by to asi chtělo trochu více paměti, je na ní náročnější.
jelikož jsme zde na fóru LM, těžko Ti budeme doporučovat jinou distribuci. Tvá HW konfigurace hravě zvládne aktuální verzi Mintu, a sice LM 17.1 Rebeca i se všemi prac. prostředími, tj. Cinnamon, Mate, Xfce, pro KDE by to asi chtělo trochu více paměti, je na ní náročnější.
Díky, právě jsem doinstaloval Mint 17.1 Cinnamon, ale trochu zápasím s tím youtube a přehráváním videa. Nevím proč ale přehrávání se mi seká a jelikož s linuxem začínám tak nějak nevím na co bych se měl zaměřit.
LinuxMint 17.1 rebecca 32-bit Mate,CPU:Intel(R) Pentium(R) CPU 2.8GHz, RAM: 2GB, GPU : NVIDIA GeForce 7300 GT
Tady asi pomůže instalace proprietárního ovladače - http://www.linux-mint-czech.cz/jak-nain ... -17-qiana/.
Tohle už jsem udělal ale výsledek je pořád stejný, no nic budu googlit snad něco najdu, díky za pomoc
ještě jsem se kuknul na teploty na CPU a byly cca 75°C, takže jsem přepastoval a zdá se že to pomohlo, zatím vše funguje.
dík
ještě jsem se kuknul na teploty na CPU a byly cca 75°C, takže jsem přepastoval a zdá se že to pomohlo, zatím vše funguje.
dík
-