Linux a mobolní telefon

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zpráva
Autor
paveha

Re: Linux a mobolní telefon

#11 Příspěvek od paveha »

Správou telefonu je vždy myšleno - správa kontaktů, sms, nastavení telefonu a zálohování kontaktů, sms a nastavení. Včetně zálohy aplikací a programů v telefonu nainstalovaných. Ve Windows HiSuite, v Linuxu jen přes wifi, ve wine má problém rozpoznat usb připojení kabelem.
Na přesun dat (soubory, fotky, filmy atd. ) používám ES file Explorer. Chodí jak přes kabel tak přes wifi jak ve Windows tak v Linuxu a i v dalších operačních systémech. Bez problemu. A dá se sním pracovat velice dobře z telefonu.
Milhouse, právě že naopak, radši deset nainstalovaných programů v počítači, než data ukládat do cloudových uložišť, kde jsou snadno přístupná všem, kdo ví jak si je zpřístupnit (nehledě na to, že teď spousta takových uložišť změnila podmínky užití svých služeb a cokoliv tam uložíš smí správce a vlastník užít pro svojí potřebu, potažmo poskytnout třetím stranám). Nový byznys - obchodování s daty :D :lol: :D :lol:
Přišel jsem, viděl jsem, přečetl jsem :o :o Nechápu, odcházím :D :D
milhouse

Re: Linux a mobolní telefon

#12 Příspěvek od milhouse »

Tak jsem si odpojil kabel WLAN (internet) a AirDroid 2, abych byl konkrétní, se mi normálně k telefonu připojil a vidím aktuální data. Takže není třeba přístup na internet. Použil bych Firewall, kdybych si chtěl být jist, že se program nebude "hlásit domů".

Chápu obavu z Cloudu, ale v tomto případě to neplatí.
"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"
Zamčeno