Rozlišení v Linux Mintu 17.3 [vyřešeno]

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zpráva
Autor
jirkasirka

Re: Rozlišení v Mintu 17.3

#11 Příspěvek od jirkasirka »

Ahoj ten problem s nizkym rozlisenim tyhle graf.karty by mel byt vyreseny aktualizaci baliku z tohohle PPA

Kód: Vybrat vše

sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
nebo pak nainstaluj balik

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install xserver-xorg-video-sis
restart
Krysolet

#12 Příspěvek od Krysolet »

Tak příčina je opravdu v těch ovladačích. Nainstaloval jsem čistou instalaci Linux Mintu 17.3., zkusil dát na radu kolegy a nainstalovat původní verzi ovladače. Vyžádalo si to instalaci xorg-server (2:1.15.1-0ubuntu2.7). Po čisté instalaci byla nainstalována tato verze: xorg-server-lts-vivid (2:1.17.1-0ubuntu3.1~trusty1). Rozlišení se tedy změnilo k normálu, ale došlo k neadekvátnímu zobrazení indikačních ikon na hlavním panelu. Místo zobrazení případných aktualizací je zobrazen pouze černý čtvereček. Mimochodem to mi dělá i při čisté instalaci Linux Mintu 17.2. Každopádně mockrát děkuji za pomoc a kdyby ještě někoho napadlo co s tím panelem, budu vděčný.
juhele2014

#13 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Podívej se na vlastnosti panelu, dá se lecos nastavit. Na panel se dají přidat různé položky, např. Panel nabídky, a dá se "dostrkat" nalevo místo originálního menu. To už je o laborování, možná i o abgrejdech. Mě to funguje na kernelu 3.19.0, 64bit.
Krysolet

#14 Příspěvek od Krysolet »

To je pravda, na nastavení panelu jsem se díval, ale ono to musí mít souvislost právě s tím nezbedným grafickým ovladačem. V případě aktualizovaného ovladače je panel v pořádku, ale zase není v pořádku rozlišení...:-) Jinak jádra jsem zkoušel, tím to bohužel není...:-(
Zamčeno