Nevím, ale jsem přesvědčenej, že Prazdroj pro ČR se vyrábí v Plzni. A pořád se vyrábí na staré původní varně, podle původního receptu.
Dokonce se dušují, že Prazdroj se vyrábí jen tady. Je fakt, že jsem třeba měl i Prazdroj vyrobený pro Japonsko a byl tady z Plzně.
Nejvíc poznáš na chuti, jak je ošetřené. Samozřejmě, že v plechovce nebo flašce kupujete pasterizované. To má jinou chuť než nepaster. Ten jedině v pivovaru nebo z tanku. Ale pak je blbej nápad jít domů z hospody pěšky (4 km). Zbytek se pak musí dost doběhnout
Budvar mě bohužel moc nechutná, 33 jsem ještě neměl.
Chutná mi celkem Radler od Zlatopramenu, ale začali je dělat s jinou chutí. Zkoumal jsem co je špatně a pak objevil, že je začali dělat s míň cukrem. Proto jsou hodně kyselý. Nejradši mám pomeranč/zázvor a přidat 1 lžičku cukru. Pak to chutná jako ten původní, se kterým kdysi vyjeli na trh.
Na cestách občas pijeme i Starobrno, není úplně marné.
Ale Prazdroj je prostě jen jeden, A všichni další z něj už jen vychází. Ne nadarmo byl slogan Prazdroj všech piv. I když samozřejmě myšleno těch zlatých ležáků ...