pozri si tento článok:
http://www.linux-mint-czech.cz/ako-preinstalovat-linux/
len daj pozor na win partície, do tých nezasahuj !!!
*buntu partície sú ext3(4) a swap, s tými môžeš pracovať
win ti ostane neporušený, linux preinštaluješ a zároveň máš možnosť zachovať súbory, ktoré si tam mal
v článku je reč aj o niektorých programoch, ktoré si mal nainštalované z oficiálnych repo,
ak si niečo inštaloval s dodatočne pridaných repozitárov, to budeš musieť urobiť opäť ( na našom webe je však niekoľko článkov o zálohovaní, tam je riešenie aj na toto)
napíš, prosím, ako si to riešil a s akým výsledkom, možno to niekomu pomôže
grub po inštalácii upravovať nemusíš
Instalace Linux Mint 17
Re: Instalace Linux Mint 17
Žádné soubory tam nejsou, v tom není problém, navíc já oddíl home nemám vytvořený, takže by soubory stejně asi nešlo zachovat. Mám tam pouze oddíl s WIN, oddíl s Linuxem a swap, stačí tedy, abych označil ten s Linuxem, dal formátovat a pokračoval v instalaci? A s tím swap nemusím dělat nic, nebo ho mám také naformátovat?
S tím swapem nemusíš dělat níc. Jen ten oddíl co máš s Linuxem dej Žurnálovací souborový systém Ext4, přípojný bod / a fajfku formátovat. Pak tam instaluj 

Linux Mint Cinnamon 19. 2+ Win 10 Pro 64bit , MB : MSITomahawk b450, cpu: AMD R5- 2600, Crucial 16GB 3200Mhz , HDD: SSD Crucial MX500 + WDB 1Tb, GK:MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, zdroj: 500 w Seasonic.
Tak jsem Linux Mint 17 úspěšně nainstaloval! A řešil jsem to přesně tak, jak napsal "pajus" v předchozím příspěvku (přesně nad tímto příspěvkem).
Akorát, kdy se oddíl formátoval, nikde o tom nebyla zmínka, že se právě formátuje?
Akorát, kdy se oddíl formátoval, nikde o tom nebyla zmínka, že se právě formátuje?
Mě to taktéž neukazovalo, ale formátuje to neboj. Jsem rad žes úspěšně nainstaloval Linux Mint 17.KITT píše:Tak jsem Linux Mint 17 úspěšně nainstaloval! A řešil jsem to přesně tak, jak napsal "pajus" v předchozím příspěvku (přesně nad tímto příspěvkem).
Linux Mint Cinnamon 19. 2+ Win 10 Pro 64bit , MB : MSITomahawk b450, cpu: AMD R5- 2600, Crucial 16GB 3200Mhz , HDD: SSD Crucial MX500 + WDB 1Tb, GK:MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, zdroj: 500 w Seasonic.
V instalátoru je podle mě ošklivý bug, ale jsme línej ho nahlásit. On totiž první oddíl naformátuje už při zaškrtnutí "formátovat" a další formátuje až po kliknutí na tlačítko instalovat.
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB