UBports Installer - NTB nedetekuje vypnutý mobil

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zpráva
Autor
boleslav-kristal
Kontaktovat uživatele:

Re: UBports Installer - NTB nedetekuje vypnutý mobil

#11 Příspěvek od boleslav-kristal »

Ano, psal jsem to 20. března/marca, ale správce to asi schválil až toho 24. marca.

Děkuji, že jste si to vyzkoušel :) ;) :D Mobil Pinephone v podporovaných zařízeních není, ale OnePlus Nord N10 5G tam je - viz https://devices.ubuntu-touch.io/, což mně potom dost překvapil zobrazovaný text

v mém případě jsem se v USBportu zobrazoval tento anglický text viewtopic.php?p=50030#p50030 s drobnou obměnou - viď preklad do češtiny:

Zavaděč je odemčený a integritu softwaru nelze zaručit. Veškerá data uložená v zařízení mohou být dostupná útočníkům. Neukládejte na zařízení žádná citlivá data. Navštivte tento odkaz na jiném zařízení: g.co/ABH STISKNĚTE TLAČÍTKO NAPÁJENÍ PRO POZASTAVENÍ BOOT & PRO POKRAČOVÁNÍ STISKNĚTE TLAČÍTKO NAPÁJENÍ

... a když už se mi podařilo vstoupit do základní nabídky Ubuntu v mobilu, tak mi to pořád nabízelo bootování a pak se mi to vracelo zpátky do:

----------
START
---------
Pres volume key to select, and press power key to select

FastBoot Mode
PRODUCT_NAME - lito
VARIANT - SM_ UFS
BOOTLADER VERSION -
BASEBAND VERSION -
SERIAL NUMBER - 1******1 ... číslo mobilu souhlasí i podle čárového kódu uvnitř mobilu
SECURE BOOT - yes
DEVICE STATE - locked

...a pořád takhle cik-cak dokola. Už jsem byl z toho unavený :oops: a tak jsem přes terminál zadal příkaz k zamknutí fastboot oem lock a mobil se mi restartoval již v zamknutém základním startovacím módu pro android, jako když koupíte úplně nový přímo z továrny ve zcela základním nastavení bez ničeho. Provedl jsem nastavení všech funkcí Android a Google podle sebe a doinstaloval aktualizace všech doporučených appek a nakonec provedl velkou aktualizaci systému, která byla v objemu cca 2,6 až 2,8 GiB. Už nevím přesně kolik...

Pak jsem přepnul mobil do Režimu Vývojáře a donastavil si všechny appky do maximální anonymity a vypnul všechny aktivity na pozadí (aktualizace si kontroluji sám = NIC AUTOMATICKY), některé appky jsem úplně odinstaloval a komplet vymazal anebo vypnul a vymazal historii. Všude jsem vypnul sledování polohy (jen jsem koukal :geek: ve kterých aplikacích je toto sledování nastaveno :!: :?: ). A vypnul i jiná spojení s vnějším světem, jako např. bluetooth, NFC, hotspot a tethering používám minimálně a Wi-Fi síť mám uloženou pouze tu domácí (ostatní po použití ihned odstraňuji), a Wi-Fi+ nepoužívám vůbec. VoLTE mám bloknuté a veškerá data (přes operátora i Wi-Fi mám u všech aplikací vypnutá) ... atd. atp. Při použití dané doplňkové aplikace k té právě zapnuté, se mně mobil OnePlus Nord N10 5G pokaždé dotazuje trojitým dotazem - povolit použít tuto apku: (a) při používání aplikace, (b) pouze tentokrát, (c) nepovolovat. Já vždy využívám variantu (b). Pokud náhodou zjistím, že se mi doporučená pomocná aplikace nedotazuje, ihned to napravuji.

Nic mi neběží na pozadí, tak jsou aplikace zapínány pouze pro tu danou chvíli a baterie mobilu mi tak vydrží bez problému 10 až 7 dní; podle potřeby a kromě toho mám tak postaráno i o větší soukromí. Není to však úplně to pravé ořechové...

...právě proto chci dostat do mobilu aplikace Mobile Ubuntu, protože zde aplikace na pozadí neběží vůbec a už vůbec nikam neodesílají nějaká data. Když nějakou aplikaci používám, tak pouze a teď. A když ji nepoužívám, tak je prostě vypnutá. A fertig!!!

Ještě to budu muset nějak vymyslet a sepsat krok za krokem, abych mohl udělat tu instalaci Mobile Ubuntu bezchybně a začít ji konečně používat... :idea:

PS: Abych nezapomněl, tak mám Mobilní data pro jistotu vypnuta, kde mám odsouhlasený Preferovaný typ sítě: 2G / 3G i když je tam k dispozici také 4G a 5G, protože toto není vůbec nutné!
menom

Re: UBports Installer - NTB nedetekuje vypnutý mobil

#12 Příspěvek od menom »

.

Mal by ste si ustrazit jaka verzia androidu ma byt v mobile pred instalacoiu toho Ubuntu. Na lineage je este napisane, ze pred instalaciou je nutne
odstranit z mobilu vsetky Účty Gúglu, inak sa nemusi podarit Factory reset (do vyrobnych nastaveni).

To u nas na slovensku su 3G siete vypnute, skoda pokrok nezastavis...

.
.
Odpovědět