Děkuji, že jste si to vyzkoušel

v mém případě jsem se v USBportu zobrazoval tento anglický text viewtopic.php?p=50030#p50030 s drobnou obměnou - viď preklad do češtiny:
Zavaděč je odemčený a integritu softwaru nelze zaručit. Veškerá data uložená v zařízení mohou být dostupná útočníkům. Neukládejte na zařízení žádná citlivá data. Navštivte tento odkaz na jiném zařízení: g.co/ABH STISKNĚTE TLAČÍTKO NAPÁJENÍ PRO POZASTAVENÍ BOOT & PRO POKRAČOVÁNÍ STISKNĚTE TLAČÍTKO NAPÁJENÍ
... a když už se mi podařilo vstoupit do základní nabídky Ubuntu v mobilu, tak mi to pořád nabízelo bootování a pak se mi to vracelo zpátky do:
----------
START
---------
Pres volume key to select, and press power key to select
FastBoot Mode
PRODUCT_NAME - lito
VARIANT - SM_ UFS
BOOTLADER VERSION -
BASEBAND VERSION -
SERIAL NUMBER - 1******1 ... číslo mobilu souhlasí i podle čárového kódu uvnitř mobilu
SECURE BOOT - yes
DEVICE STATE - locked
...a pořád takhle cik-cak dokola. Už jsem byl z toho unavený

Pak jsem přepnul mobil do Režimu Vývojáře a donastavil si všechny appky do maximální anonymity a vypnul všechny aktivity na pozadí (aktualizace si kontroluji sám = NIC AUTOMATICKY), některé appky jsem úplně odinstaloval a komplet vymazal anebo vypnul a vymazal historii. Všude jsem vypnul sledování polohy (jen jsem koukal

Nic mi neběží na pozadí, tak jsou aplikace zapínány pouze pro tu danou chvíli a baterie mobilu mi tak vydrží bez problému 10 až 7 dní; podle potřeby a kromě toho mám tak postaráno i o větší soukromí. Není to však úplně to pravé ořechové...
...právě proto chci dostat do mobilu aplikace Mobile Ubuntu, protože zde aplikace na pozadí neběží vůbec a už vůbec nikam neodesílají nějaká data. Když nějakou aplikaci používám, tak pouze a teď. A když ji nepoužívám, tak je prostě vypnutá. A fertig!!!
Ještě to budu muset nějak vymyslet a sepsat krok za krokem, abych mohl udělat tu instalaci Mobile Ubuntu bezchybně a začít ji konečně používat...

PS: Abych nezapomněl, tak mám Mobilní data pro jistotu vypnuta, kde mám odsouhlasený Preferovaný typ sítě: 2G / 3G i když je tam k dispozici také 4G a 5G, protože toto není vůbec nutné!