Salus píše: 24 lis 2020, 17:29
jsem v Linux a chci v prohlížeči Google zálohovat oblíbené položky a lištu záložek. Údajně se dělá přes synchronizaci. Nevím jestli když jsem si založil účet u Google, tak jestli to tam nebude uloženo automaticky, ale když jsem se díval do úložiště, tak ten byl prázdný. Právě mě je divné, že mi to nabízí importovat buď do HTML, nebo do Firefox.
No, tak vždyť Ti říkám, tohle není nic pro zazálohování. Tohle je okno pro import nastavení z jiných prohlížečů (např. IE, Firefox) do Chrome.
To Ty nechceš.
Ty chceš naopak export. A to nejlépe jde udělat dle toho odkazu, co jsem Ti tady dal.
V Chrome:
https://support.google.com/chrome/answe ... ic=7439637
Přihlášení a zapnutí synchronizace
K zapnutí synchronizace potřebujete účet Google.
V počítači spusťte Chrome.
Vpravo nahoře klikněte na
Profil.
Přihlaste se k
účtu Google.
Chcete-li synchronizovat údaje do všech svých zařízení, klikněte na
Zapnout synchronizaci a pak
Zapnout.
Pokud chcete synchronizovat více než jeden účet nebo pokud se o počítač s někým dělíte, přečtěte si, jak do Chromu přidat profil.
Určení, jaké údaje se budou synchronizovat
Když zapnete synchronizaci, všechny údaje ve vašem profilu se uloží do vašeho účtu Google. Pokud nechcete synchronizovat vše, můžete určit, co se má uložit.
V důvěryhodném počítači spusťte Chrome.
Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností Uspořádat a poté Nastavení.
V sekci Vy a Google klikněte na Synchronizace a služby Google.
V sekci Synchronizace klikněte na Spravovat synchronizaci.
Vypněte možnost Synchronizovat vše.
Vypněte data, která do účtu nechcete synchronizovat.
a ve Firefoxu:
https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-s ... luzbu-sync
Vytvoření účtu Firefoxu
K nastavení služby Sync budete potřebovat účet Firefoxu. Jak si vytvořit účet:
Klikněte na nástrojové liště na ikonu účtu Firefoxu.
(Pokud ji tam nevidíte, klikněte na tlačítko nabídky menu a zvolte Přihlásit se k aplikaci Firefox.)
Zvolte Přihlásit se k aplikaci Firefox.
Vyplňte formulář a poté klikněte na tlačítko Vytvořit účet.
Zadanou e-mailovou adresu a heslo si poznamenejte, později je budete potřebovat k přihlášení.
Na výše zadanou e-mailovou adresu vám bude zaslán ověřovací e-mail. Přejděte do své schránky a pomocí ověřovacího odkazu nebo kódu svůj účet ověřte.
Klikněte na ikonu účtu Firefoxu.
V rozbalené nabídce klikněte na Synchronizovat.
Jaké typy dat mohu mezi svými zařízeními sdílet?
K synchronizaci můžete ve svých zařízeních vybrat tyto typy dat:
Záložky: zaškrtnutí této položky vám umožní mít na všech svých synchronizovaných zařízeních přístup ke svým oblíbeným stránkám.
Historie: zaškrtnutí této položky vám umožní mít na všech svých synchronizovaných zařízeních přístup ke stránkám, které jste v minulosti navštívili.
Otevřené panely: panely, které máte otevřené v jiných zařízeních, se budou v počítači nacházet v nabídce Historie a v zařízení se systémem Android v sekci Synchronizované. Bližší informace naleznete v článku Zobrazení synchronizovaných panelů z ostatních zařízení.
Přihlašovací údaje: zaškrtnutím této položky se budou synchronizovat vaše uživatelská jména a hesla, která používáte k přihlášení se na stránkách. Používáte-li hlavní heslo, přečtěte si článek Použití hlavního hesla se službou Sync, kde se dozvíte důležité informace o tom, jak probíhá vzájemná součinnost služby Sync a hlavního hesla.
Adresy: zaškrtnutím této položky se budou synchronizovat adresy, kterými vyplňujete formuláře na webových stránkách.
Doplňky: zaškrtnutím této položky se budou mezi připojenými zařízeními synchronizovat vaše doplňky. Doplňky ve Firefoxu pro počítač však nelze synchronizovat s doplňky ve Firefoxu pro mobilní telefony.
Předvolby: zaškrtnutím této položky mezi svými zařízeními sesynchronizujete chování Firefoxu, jako např. akce při stažení souboru nebo nastavení blokování vyskakovacích oken.