Intel HD 4400 Grafický ovladač
-
Re: Intel Hd 4400 Grafický ovladač
Neviděl jsem tu poslední zprávu od redhawk, rád bych to zkusil. Mohl by jste mi poradit jak na to?
Acer v 15 Touch
Linux Mint Serena 18.1 Cinamon 64bit
-
ok, instaluji nové jádro, budu psát jak jsem dopadl a zda jsem našel ty ovladače nové.
Acer v 15 Touch
-
Acer v 15 Touch
-
Prosím o pomoc, prostě nevím co tam mám stáhnout a nainstalovat... Jádro mám, dále nevím :-(
Acer v 15 Touch
-
Acer v 15 Touch
-
Tak zatím jsem provedl jen:
Jinak víc jsem se dál nedostal, nevím co stáhnout. Doufal jsem, že stáhnu balíček, nainstaluji a pojedu :D
Kód: Vybrat vše
sudo apt-get install mesa-vdpau-drivers
Acer v 15 Touch
1. Chipset i915 byl vydán v roce 2004, takže si trvám na svém, když tvrdím, že je to kardinální zaostalost, když až po 12 letech jsou nové svobodné drivery pro Intel, které rovnou skočily na intel HD. Tedy řekněme od i945 není už využit potenciál té karty. Pak to logicky nemůže plynule přehrávat video. To je pak stejný jako základní VGA driver na Win ... defacto ten driver výkonostně degraduje tu GK na úroveň i915 a ta nemá výkon na plynulé přehrávání videa.redhawk píše: 23 čer 2017, 08:50 1. su aj novsie, ale je treba pouzit Intel Graphics Stack. odporucany kernell 4.9 a vyssi, plus dalsie veci. launchpad pre Buntu 16.04 a vyssi (mint 18)
2. tearing je aj na Windows platforme uz od Windows 7. ale opravuje to patch v ms updates, tak to nie je take viditelne.
mne sa tearing najviac prejavoval na cinnamon, na xfce a mate vobec.
3. No tearing je defacto zle nastavena vsync (problem intel grafik)
Myslel jsem ale, že už ve 14.04 based je možnost doinstalovat nesvobodný driver pro Intel HD, s kterým by to mělo být lepší. Nebo ne?
2. Tearing ve Win s ovladačema GK jsem naposledy viděl ve Win s GK na úrovni Radeon 9200 či FX 5200. Jinak jen na základní ovladač VGA. Ve Win 7 se objevuje tearing s ovladačema na dostatečně výkonné kartě pouze když je vypnuto AERO, neboť vertikální synchro je zde nelogicky přímo napojená na aktivaci tohoto prostředí ...
3. Tearing je dle mých zkušeností nejvýraznější na lxde a hned po něm právě na xfce, kde se to dá řešit nějakým externím kompozitorem (který ovšem přenese V-sync na CPU, což není moc optimální - LM má už implicitně, v Xubu třeba doinstalovat a vyšašit konfigurák), a to na JAKÉKOLIV grafické kartě se svobodnými ovladači. Nesvobodné jsem čas vyzkoušet neměl, protože ty starší kompy střídám jak fusekle a jen přehazuji HDD

V lxde jsem ještě žádný kompozitor nezkoušel - ani nevím, jestli by fungoval ... Cinnamon jde tak nějak mimo mě ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
1. To je pak docela matouci. Zajima me tedy, jak zjistit, ktera verze toho driveru je pro dany chip nejlepsi a jak zjistit, ktera verze je pouzita a jak zajistit, ze bude pouzita ta nejvhodnejsi. A taky jak je to s tim proprietalem - to by moh byt ten Intel microcode - nebo se mylim? To by melo mit lepsi podani toho vykresleni, coz?
2. Tak to me taky minulo - vzdy stahuji drivery na GK ze stranek AMD, Intel ci nVidia - i kdyz to nic dneska nezarucuje a par lidem ty horkojehlaky odkourily pocitac ...
3. Jak pises u toho xfce - to je prave dusledek toho, ze ten compiz to prehazuje na CPU - a jak je necim dalsim vic zatizen, tak se tearing zase projevi. Taky mysim, ze mate je na tom v tomto ohledu nejlepe, ale z hlediska stroju na kterych delam, je pro me volba xfce. Mimochodem se mi xfce libi nejvic z hlediska ergonomie - i kdyz chybicky tam jsou ...
2. Tak to me taky minulo - vzdy stahuji drivery na GK ze stranek AMD, Intel ci nVidia - i kdyz to nic dneska nezarucuje a par lidem ty horkojehlaky odkourily pocitac ...
3. Jak pises u toho xfce - to je prave dusledek toho, ze ten compiz to prehazuje na CPU - a jak je necim dalsim vic zatizen, tak se tearing zase projevi. Taky mysim, ze mate je na tom v tomto ohledu nejlepe, ale z hlediska stroju na kterych delam, je pro me volba xfce. Mimochodem se mi xfce libi nejvic z hlediska ergonomie - i kdyz chybicky tam jsou ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
-
Prosím. Pomůžete mi s instalací nových ovladačů?
Acer v 15 Touch
-
Acer v 15 Touch